Přejít na obsah

Upgrade ETA 2824/2836 na Powermatic 80?


Doporučené příspěvky

Ahoj Radku,

tohle co teď budu psát, bude vypadat, že si to vymýšlím, protože je to fakt  neuvěřitelný.

Dnes jsem dostal po opětovném urgování dodávky dílů z Omegy zprávu, že měli heknutý systém a 14 dní jim neběžely sklady a maily. A že to bylo v rámci celého Swatch group a taky Tissot. Takže jsem hned pojal podezření, že mi ty stroje furt i přes potvrzenou objednávku nejdou, že bude někde průšvih. Tak jsem to prověřil a stroje zatím nejsou a není ani známo, kdy budou jestli za týden za 14 dní a nebo za déle.

Takže hokus pokus se tímto odkládá na dobu neurčitou...

Omlouvám se....jak se to někam pohne určitě napíši.

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 163
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V pohodě Rudo - naštěstí nás nic nehoní, do Vánoc času dost, teda pokud nám je hygienici nezakážou :newyear:

PS: Svým způsobem jsem i rád že se tu z toho v mezičase stalo tak trochu technické vlákno, kde se místo nekonečných dyšputací nad nesmrtelností chrousta (a růstem průměrů a cenovek rolád s “revolučně novou” barvou lunety) řeší konečně i “hodinářské” detaily, ke kterým se běžný smrtelník v marketingovém balastu nemá šanci prokousat :default_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
V 6. 10. 2020 v 18:03, Ace84 napsal:

Pánové, někde jsem četl, že Powermatic 80 se s plastovými díly používají jen u zmíněné dvojice Tissot/Certina. Avšak sesterský (bratrský?) Hamilton je tohoto ušetřen a stroje používá pouze bez plastových dílů?

Nevíte někde, jestli tato informace je platná? Respektive opravdu to znamená, že v rámci hierarchie v rámci Swatch Group je Hamilton nad zmíněnými brandy?

Viz. screen z diskuze tady: https://calibercorner.com/tissot-caliber-powermatic-80/

 

image.png.8987673f0d59cbe5966a1321c08a8532.png

Chlapi odpovezte na to prosim nekdo. Jde mi o H-10 v Interstellarech a mych 25 000 czech kronen 🤣

https://watchbase.com/hamilton/caliber/h-10

Diky!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Ondra napsal:

tenhle strojek je v pohode, tedy bez plastu

Ufff, diky. Uprimne uz to vlakno nedavam. Konkretne fakt, ze jedna eta c07.111 ma plastove ustroji a druha ne!! A to jsem “top amater” a tady vidim, ze se v tom ztraci i hodinari. Nic ve zlem. Diky moc, osobne jsem si to myslel kvuli tem 25 kamenum. Ale potreboval jsem to potvrdit. 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Postal80 napsal:

Ufff, diky. Uprimne uz to vlakno nedavam. Konkretne fakt, ze jedna eta c07.111 ma plastove ustroji a druha ne!! A to jsem “top amater” a tady vidim, ze se v tom ztraci i hodinari. Nic ve zlem. Diky moc, osobne jsem si to myslel kvuli tem 25 kamenum. Ale potreboval jsem to potvrdit. 👍

ETA C07.111 ma plastovou kotvu vzdy. Ale ty tam mas H-10, ktery je na C07.111 jen zalozen. Stejne jako C07.611 je zalozen na C07.111.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to chapu tak, ze H-10 no date je ETA C07.611 ktera je postavena na klasicke 2824, nebo na ekvivalentu .111, ani vlastne nevim.. Ok. Dle toho co psal uz Radek na strane cislo 1, jde o strojek bez plastoveho krokoveho ustroji.

@no jo, ale divali jste se na ty odkazy. Servery jako Hodinkee, Watchbase a spol.. me s dotazem na H-10 klidne odkazou ke kalibru C07.111 = “plastak”. A ted si mam jako clovek nepolibeny vybrat co?! Kdyz jsem napsal, ze v tom samotni odbornici a hodinari ( samozrejme jsem nemyslel Rudu, ten vi o cem pise, a tady nam s tim pomaha:clap: ) maji gulas, tak jsem to tak i minil. Co si mam jako amater vybrat, odkud mam tedy cerpat? Kdyz samotny google a internet - a ted myslim na renomovanych hodinkovych serverech - udava diametralne jine informace?!?! Kde mam jistotu, ze muj Hamilton H-10 je ta “lepsi” ETA 611 a ne ten krap 111. Dalsi servery klidne pisi, ze H10 je pohyb z Tissotu? Tak opravdu nevim kde je pravda a odkud mam cerpat informace.. Nebo kde vemu tu jistotu? To mam poprosit Rudu, aby jsme to otevreli? 
A poto chapu i Vas ostatni, kterym se to nelibi. Jasne, Radek ma pravdu - mam moznost volby a vyberu. Radek chce taky powermatic80 s kovovym ustrojim a chudak Ruda ho “shani” po celem Svycarsku. Ok, ale jak si mam jako nehodinar a pouhy milovnik hodinek vybrat? ??Mluvim o tom, ze informace se na internetu znacne rozchazeji.. Kde vezmu jistotu, ze Hamilton Interstellar Murph byl “obdarovan,” nebo usetren - jak chcete.. Ja je nechci na “pet” nebo nevim kolik let, ja chci mechanicke hodinky na vic. A sorry, nikdo z nas nechce ve strojku nejaky plastovy smejd, vyvoj x nevyvoj. Ruku na srdce!

Verim, ze nejsem jediny, ktereho to tady trapi. 👍

Upraveno uživatelem Postal80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak jeste musim smeknout poklonu. Uz to tady i zaznelo. Asi 10 let ctu forum, po case jsem nevydrzel a jiz 5 let jsem clenem. Hodne ctu... ... , ale !!!!!
tohle zde jeste nebylo.
Konecne opravdu obohacujici technické vlakno - kde se postupne ucime vsichni a snad odhalujeme i “nejakou” pravdu. Krasne vlakno. Kdyby admin zalozil nejakou soutez Vlakno ROKU - mam jasneho viteze. @Radku, velke diky. 👍je to super vlakno, ktere nam i neco dava! Parada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

sleduji to tu a už delší dobu přemýšlím ozvat se nebo ne. Mám pár novinek. Jenom protože teď poslední dobou v druhé vlně koronavirové šílenosti, mám úplně jiné starosti než řešit momentálně plastový krok a verze C07 Powermaticu a slib co jsem dal. ( ne že by jsem to chtěl porušit, nedodržet, akorát jsem to nechával na později. Promiň Radku )

Dále to asi kvůli přehlednosti udělám bodově.

1. Asi před půl rokem na základě diskuze mezi mnou a Radkem, objednány kvůli ceně z nejistého zdroje dva kusy stroje Tissot Powermatic ze zahraničí.

2. Po cca 2 měsících světe div se přišly obyčejné ETA 2824.

3. Na ten úkor objednány dva kusy strojů u autorizovaného servisu zahraniční spolupracující firmy, dva stroje Tissot Powermatic s kov. krokem.

4. Po další já nevím ani jaký době marného čekání na vykrytí objednávky se ONYX stal autorizovaným servisem na TISSOT, CERTINU a MIDO. Otevření extranetu a možnost nákupu strojů Powermatic napřímo. ( Objednávku napřímo jsem, ale neprovedl jelikož jsem spoléhal na dodávku strojů již objednaných ).

5. Po další neskutečný době čekání jsem na konec nevydržel a udělal si objednávku na přímo. Objednány další dva stroje Powermatic C07.6XX. Objednávka provedena před 14 dny od Certiny.

6. V pondělí po několikáté urgenci, konečně vykrytá objednávka, ale jen na půl a zajímavě. Přišel pouze jeden stroj místo dvou a ne od Tissot, ale od Certiny. Důvod je prozatím neznámí, ale domnívám se, že si AS v zahraničí ( promiňte že píšu furt zahraničí a ne konkrétní zemi, ale toto se nesmí a nechci rozhodně kolegy co my pomáhají takhle veřejně bonznout )změnil objednávku kvůli ceně. Certina má verzi C007.611, kterou Tissot nemá  a Tissot má  verzi C007.601 o 10,- CHF dražší. Rozdíl jsem zatím nestudoval.

Z důvodu, že prozatím disponuji pouze jedním strojem Powermatic místo potřebných dvou jsem hned nepsal Radkovi, protože Radku jistěže chápeš mi to bylo blbý a jak jsem psal mám teď trochu jiné starosti.

TOTO JE TEĎ DŮLEŽITÉ!!!!

Taktéž jsem s otevřením extranetu zjistil, že jak Tissot, tak i Certina nabízí plastové díly, konkrétně krokové kolo a kotvu samostatně. Tissot má krok. kolo za 3,85 CHF a kotvu za 4,25 CHF a Certina za ůplně stejný peníze....

Chápete to? Proč tak vysoké ceny servisu. Jestli to samostatně v minulosti objednat nešlo? V každém případě budu tyto díly brát na sklad.

Asi Vás nechám, aby jste si každý udělal obrázek sám.

Závěrem vzkaz pro Radka. Jestli se ti chce, můžeš klidně přijet a vyměníme ( zkusíme vyměnit ) jen stroj v jedněch hodinkách. Dej vědět. 

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tichus Když už je k dispozici Day-Date strojek, samozřejmě není o čem špekulovat a první na paškál půjdou zánovní Nocturnal, jen co s Rudou domluvíme termín pro "hygienické předání" 😷 
Mezitím zjistíme co by obnášel "upgrade"+servis Traser (fór je že cena nového strojku nejspíš převýší pořizovačku celých hodinek) - a pokud nenastanou komplikace kvůli GTLS, uvidíme... :speak_cool:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dámy a pánové, díky ochotě, kontaktům a šikovným rukám mistra Rudy z @ONYX servis hodinek, přivítejme na Chronomagu první Fortisky s rezervou chodu 80 hodin :thumbsup_anim:

IMG_4093.jpg.55a8d12f05146903755ed5bac3ad2e52.jpgIMG_4095.jpg.8b765effc5b63365fa189816d365e63e.jpg

PS: Jak už avizoval kolega @xjr1, vzájemná transplantace orgánů (včetně rotoru a DOW věnce) byla až překvapivě bezproblémová, časem dle možností doplníme i videodokumentaci 📹

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, obema kloubouk dolu. Pecka!! A velka gratulace.

Radku, tobe velka poklona za napad a odvahu. Tady jsi prvni a to ti uz nikdo nikdy nevezme. U me jsi prukopnik. Na hejty - urcite nekdo takovy bude, se vykasli. Ty mas co jsi chtel, svuj nazor na “celou vec” mas taky, a tak by to melo byt! 
Bozi:notworthy:

Rudo, tobe velka gratulace, vlastne take za odvahu. Sel jsi do neceho neznameho, riskoval si tak trochu “reputaci” a velmi - velmi dobre jmeno Onyxu. Klobouk dolu, velice dobra prace. Jste nesmirne sikovni, cely tvuj servis!
 

Panove, obema se Vam klanim. Dobra prace, jeste jednou prijmete prosim gratulaci. 👍@tesim se na foto, video. Nesmirne me to zajima. Diky

Upraveno uživatelem Postal80
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to tak. Vše šlo jak píše Radek. Jako po másle. Až na dvě drobnosti, přičemž jedna ani neměla nic společného s výměnou za jiný stroj. Šroub, který drží rotor je jiný u Powermaticu. Když jsem rotor nasazoval lehce jsem začal dotahovat šroub u Powermaticu a ten po dvou otáčkách začal klást odpor. Naštěstí jsem hodil zpátečku za včas a vnitřní závit jsem nezničil.

Taky velké díky Radkovi.....super strávený půl den ve skvělé společnosti, parádní pokec a smysluplná činnost.

Jinak Radkovi GO jsou fakt parádní kousek....

Ještě jednou děkuji Radku.

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...