Přejít na obsah

Rolexky - starý/nový - plech/keramika...


snake

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás, 

Dlouho jsem nic nenapsal...protože jsem měl dneska volnější odpoledne - zamyslel jsem se nad klasickou myšlenkou,která tady byla už několikrát:

-co je vlastně lepší/pohodlnější/pohlednější/praktičtější...myslim tím rolexky z novější produkce (sportovní s keramickou lunetou) nebo starší (sportovní produkce s hliníkovou lunetou a menším pouzdrem)...ale nemyslím jen sportovní produkci této značky...jde i o společenské hodinky-preferujete starší nebo novější...prostě Váš pohled na věc ;)

Vytáhl jsem něco z banky a chtěl udělat fotky, ale počasí mi nepřeje a dám jsem jen fotky pro představu...jestli bude o víkendu ještě čas a dopřeje mi počasí-zkusim něco spáchat... 

Poprosím Vás všechny o postřehy k tématu-ať už praktické z nošení nebo jen tak co se Vám víc líbí a tak prostě...

volna debata je vítána-tak to tady má bejt ne...? :)

díky všem :)

 

IMG_20200717_170630.jpg

IMG_20200717_171021.jpg

Upraveno uživatelem snake
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Subech, z hlediska opotřebení lunety jednoznačně keramika. Ani kritizované širší nožky u pásku mě neuráží. Váha je v pohodě. Mám i těžší, takže jsem zvyklý. Gumu ani kůži jsem zatím nezkusil, a myslím, že to nemá cenu. Pasují mi tak, jak jsou. Přesnost mých kousků je - 2s měsíc. Nošeny téměř každý den, jinak ve windru. tož tak. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začal jsem před X lety s Deepsea (44mm), později jsem přešel na SD43 (43mm) a nyní jsou mi nejpříjemnější GMT-Master (40mm) nebo Pelagos (42mm). Jsem rád, že je ta móda velkejch hodinek pryč. I když mám velkou ruku, nechápu, jak jsem mohl nosit třeba Breitling Super Avenger. Co mám doma PAMy 44mm a 47mm, tak ty jsou mi teď vyloženě nepříjemný. Ale ke tvojí otázce - keramika je super. Mně se líbí a objektivně vydrží o světelné roky déle než hliník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem vybiral mezi staryma a novyma subama a vyhraly to u mne nove, ty starsi na mne pusobily prilis male. Nove suby maji z meho pohledu naprosto idealni velikost, i kdyz z pohledu vysky dynka jeste lepe sedi gmt nebo yachty. Kdyz jsem se rozhodoval zda starsi ci novejsi polarky, tak mi starsi verze zase nesedela jako prilis mala a i kdyz nove byly o trochu vetsi nez ideal, znovu jsem nakonec vzal tu novejsi verzi a mam je pres dva roky dodnes a stroj slape neuveritelne presne, udelaji tak + 3s za pul roku do zmeny casu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to věc názoru a zkušeností s něma ,někdo musí mít nový trendy watche někomu nevadí starší kousek...proto někteří třeba těžce nesou nebo nesnesou jakýkoli šrám tukanec jinému to také vadí ale může s tím žít...mě se třeba líbí patina ciferníku a jiný by hned měnil (potom je to tedy už skládačka? což je škoda ) ..kromě toho je podle mě důležitá pohodlnost at o nich ani nevím což vlastně se u nových modelu už nedá říci kdy oproti starším jsou moc masivní,těžké,řežou a celkově se teplotně hůře přizpusobují ruce což ti co jich vystřídali více vědí ...nicméně se každý soudruh zařídi podle sebe,svých zkušeností,své práce ,prostředí ve kterém se pohybuje a co se mu líbí a na co má...a tak to být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro mne se aktuální keramický Submariner a Daytony díky své sponě a její možnosti regulace v létě výrazně lépe nosí než plechový Pepsi, na podzim a v zimě je to jedno. Cena a pětiletá záruka také hovoří pro aktuální modely.  Dnes bych už za aktuální ceny 5digit Suby/GMT nekoupil, nemají pro mne tu hodnotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plechy byly dobrý když stály málo, nejsou dost starý abych za ně platil jak za plast s kecama že to dolu nepůjde a je to investice, za kilečko 16610 v super stavu bez papírů na každodenní život bylo super, ale platit za ně dneska víc jak za keramiky je píčovina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt, že cena se musí v tomhle ohledu taky zahrnout i když to nebyl hlavní záměr,ale  když se ceny plech/keramika už pomalu srovnaly - je tam hledisko jak píše kolega výše, že už se mu cena plechovek vyhoupla přes pomyslný vrchol co je schopen zaplatit a preferuje keramiky...

Tomu rozumím a většina členů co má normální postavu a k tomu i ruku to bude mít podobně, ale Ti s menší rukou si myslím budou preferovat plech kvůli pouzdru... 

Dík chlapi za poznatky..zkuste i třeba něco ke slušnějším modelům...jak to máte s DJ-radeji starý ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si u sebe neumím obhájit dát takový prachy za plech. Mám rád moderní materiály a technologie, takže za mě nový. Jediný kde jsem plech přežil byl 1171 tah na Speedmasterech a tam šlo spíš o vzhled a nepohodlí původního tahu, i tak jsem tý sponě moc nevěřil a pocit na ruce byl divnej - těžký pouzdro a lehkej, flexibilní tah.

Z Rolexu jsem měl na ruce plechový suby a za mě fakt ne, pocit jak seiko pětky. Ale jak říkám, je to individuální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
V 17. 7. 2020 v 19:59, jacob napsal:

... a objektivně vydrží o světelné roky déle než hliník.

Jedna technická:

Světelný rok není jedontka času nýbrž vzdálelnosti. Leda, že bys chtěl napsat "vydrží o světelné roky dále než hliník", ale to by asi nedávalo smysl :-).

Jinak to vidím stejně jako ty :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...