Přejít na obsah

NATO x protah


papun

Doporučené příspěvky

Prosím o radu ohledně NATO řemínku. Nemám s ním zatím žádnou praktickou zkušenost. Jen jak se u něj uvádí, že jeho myšlenka byla v tom, že když se uvolní jedna stěžejka, tak pořád hodinky zůstanou na ruce. Ovšem stejnou službu udělá klasický protah ne? Nebo je v něčem ještě ta finta? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu, stejnou fci udělá i ten protah. Nato je možná trochu delší, aby se dal nosit i na oděvu a nebo na rukavicích. Trochu mě uniká funkce toho krátkého pásku s průvlakem, co se dá použít jak pod hodinkama a nebo pod zápěstím a taky jsem ho na několika svých páscích odříznul a je z toho obyčejnej textilní pásek. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim, ze ten prietah ma zaistit, ze hodinky zostanu ako tak v jednom konkretnom mieste pasku a nebudu nikam putovat alebo aspon nie nejak moc. To iste potom plati o hodinkach s paskom na ruke. Obycajny jednoduchy pasok musis dat viac na tesno aby hodinky po ruke tolko necestovali. Aspon ja mam teda taku skusenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky ty průvlaky většinou řežu. Chudák výrobce se může udřít, aby postavil o pár desetin nižší kalibr, tím pádem nižší pouzdro a vy to pak celý posadíte o zbytečný vrstvy materiálu výš. Když už tu cintám, nemáte někdo zkušenost s novým spitfire od GGB? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nemám vůbec pocit, že by na klasickém protahu hodinky jezdili. Když jsem chtěl pouzdro kousek posunout, tak jsem musel jeden konec povolit a až pak potáhnout. Jenom potáhnout mi to nešlo. Jako asi kdybych zabral tak to posunu, ale nebyl důvod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, textilní pasek jen tak nepovolí hodinkam volný posuv, musí se uvolnit z jedné stěžejky. Nevýhoda je, že se musí jednou za čas vydrbat kartáčkem a mýdlem, zvlášť polud jsou hodinky 24h na ruce i při mytí. Jinak na vsechny tikadla co běžně nosím dávám nato, páč dobře sedí, neklouže po ruce a neláme stěžejky. Mám je prostě rád. Do divadla to ale asi nebude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, cali napsal:

Nezabudajme ze ten prievlak je z dob, kedy rozmer pasku nemusel nutne korespondovat s rozmerom noziciek hodiniek, takze tam to cestovanie hodiniek po pasku podla mna aj realne mohlo hrozit.

Průvlakový řemen s podložkou je hlavně z dob, kdy pouzdra nebyla nerezová, ale pochromovaná se základem z bůhví čeho.

Proto taky hodinky po pár letech vypadaly jak okousané od myší - vyžrané potem. Podložka chránila styku s kůží a radikálně snižovala degradaci pouzdra z tohoto důvodu.

  

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, papun napsal:

Ještě jeden dotaz, mají ty protahy nějaký přesný název. Nějak se mi nedaří je nikde najít na netu. Všude mi to háže ty Nato.

Nenech si omezit výběr. Tu zdvojenou část upicnu ostrými nůžkami kousek za švem a přelíznu zapalovačem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak jsem asi před měsícem na aliexpressu objednal 12x nato. Jeden asi za 35 Kč,-. Dnes to dorazilo, ještě mě překvapilo, že v každém balení byly i stěžejky, někde dokonce i 4 ks. Za ty prach u nás myslím nekoupím ani ty stěžejky. Kvalita přiměřená. Navíc se obávám, že když to koupím někde u nás, kde to stojí tak 250,- tak to stejně bude to samé.

Vím, že jsem neobjevil Ameriku, ale udělalo mi to radost, tak jsem se chtěl pochlubit. Mám ještě v plánu v dohledné době koupit hodinky s šířku 20mm (teď jsem kupoval na 18mm), tak si říkám, že to asi rovnou objednám, jednak než to všechno zastaví Covid a taky od ledna už se má platit daň či co.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...