Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
tak to by byl mazec, to abys přes ten čmoud tam pak vůbec ještě něco našel :thumbsup_anim:

Smrdí to ukrutně a v okolí 2 m ti všehno železný zrezne ... , ale funguje je to :)

Mimochodem, je otázka jak ty jednotlivé články vypadají, často to jde velmi snadno odleštit a máš to za 20 minut komplet.... ale to u nějakého proplétaného složitejšího samozřejmě neuděláš, nebo ne tak dobře.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

to jsou paradni rady...

koupil jsem si NOS ocelovy tah od firmy Novavit S.A. , ale je pozlaceny, takze bych se te zlate vrstvy rad zbavil nedestruktivne, tak aby tah zustal stale krasny, jen ocelovy, leskly bez zbytku zlata.

galvanizace je asi nejbezpecnejsi metoda jak neprijit i otah :-)

S.

Odesláno
to jsou paradni rady...

koupil jsem si NOS ocelovy tah od firmy Novavit S.A. , ale je pozlaceny, takze bych se te zlate vrstvy rad zbavil nedestruktivne, tak aby tah zustal stale krasny, jen ocelovy, leskly bez zbytku zlata.

galvanizace je asi nejbezpecnejsi metoda jak neprijit i otah :-)

S.

Při zlacení se podkladový materiál dost často různě narušuje (dneska už je technika zlacení dokonalejší, ale u hodinek do roku výroby cca 1990 se to hodně používalo), aby zlacení lépe drželo. Hlavně u starších hodinek je po ošoupání zlacení vidět "prožrané" pouzdro od potu. Takže chemické odstraňování bych raději nezkoušel. Když už, tak sleštit!

Jen abys nezjistil, že jde např. o mosaz (na tu se totiž zlacení nanášlelo snadněji než na ocel).

Odesláno
Podle mne je nejjednodušší použít rtuť (pozor, je jedovatá). Zlato ve styku se rtutí zbělá, aniž se poruší lesk. Proces není vratný!

hrdlička

Jen ze zvědavosti - kde se dá koupit rtuť? Předpokládám, že nepřijdu do drogérie a neřeknu "dejte mi dvě kila rtuti" :)

A kolik stojí?

Odesláno

Zlato se také leptá v roztoku jodidu v jódu, ale jak už psal Patrik, chemické leptání není dobrá cesta. Odleptat od jiného kovu selektivně zlato je vždycky problém. Zlato je přeci jen chemicky stabilnější než většina ostatních kovů. Takže taky doporučuji mechanické odstranění.

Odesláno (upraveno)
Jen ze zvědavosti - kde se dá koupit rtuť? Předpokládám, že nepřijdu do drogérie a neřeknu "dejte mi dvě kila rtuti" :)

A kolik stojí?

To schválně vyzkoušej a pak to sem napiš. Přinejmenším budou myslet, že mluvíš čínsky a taky budou hned volat protiteroristickou jednotku. Ale vážně, na takový věci je dneska potřeba povolení, registrace minimálně u hygieniků a spousta dalšího prudění. Ideání pro někoho, kdo je sám a chce mít doma aspoň jednou měsíčně kontrolu. Jinak ji asi budou mít třeba v Safině.

Upraveno uživatelem mechano
Odesláno
To schválně vyzkoušej a pak to sem napiš. Přinejmenším budou myslet, že mluvíš čínsky a taky budou hned volat protiteroristickou jednotku. Ale vážně, na takový věci je dneska potřeba povolení, registrace minimálně u hygieniků a spousta dalšího prudění. Ideání pro někoho, kdo je sám a chce mít doma aspoň jednou měsíčně kontrolu. Jinak ji asi budou mít třeba v Safině.

No trochu mi to připomíná aféru bratra mého kolegy - 11 kg rtuti ve sklepě, protiteroristická jednotka zasahující v domě ... za boha si nemůžu vzpomenout kolik dostal ... tuším 4 roky natvrdo ...

Odesláno (upraveno)
Podle mne je nejjednodušší použít rtuť (pozor, je jedovatá). Zlato ve styku se rtutí zbělá, aniž se poruší lesk. Proces není vratný!

hrdlička

Od rtuti raději dál, zlato sice krásně vybělí, ale rtuť nezmizí, je v tom obsažena a je pořád stejně jedovatá jako předtím. Nezapomeň že hodinky nosíš na ruce, kde se potíš a to je perfektní vstupní brána pro rtuť do těla.

Věř že exém je potom to nejmenší zlo.

Upraveno uživatelem body3
  • po 2 týdnech...
Odesláno

tak rtutove orgie se konat urcite nebudou...

jak zminil Mechano, kde bych to asi tak sehnal??? ze? snad jedine koupit "par" teplomeru, ale i ty budou asi v dnesnim digi svete hodne na ustupu.

a pak hlavne to ze ta rtut na tahu zustane....

zkusim tah rozebrat a vylestit...

dekuji vsem za pomoc a rady

• po měsíci...
Odesláno
tak rtutove orgie se konat urcite nebudou...

jak zminil Mechano, kde bych to asi tak sehnal??? ze? snad jedine koupit "par" teplomeru, ale i ty budou asi v dnesnim digi svete hodne na ustupu.

a pak hlavne to ze ta rtut na tahu zustane....

zkusim tah rozebrat a vylestit...

dekuji vsem za pomoc a rady

No, kdybys vyloženě po rtuti toužil, stále se ještě dají koupit rtuťové spínače. Je to v podstatě rtuť zatavená do skleněné trubičky s kontaktama.

Odesláno
No, kdybys vyloženě po rtuti toužil, stále se ještě dají koupit rtuťové spínače. Je to v podstatě rtuť zatavená do skleněné trubičky s kontaktama.

Myslím, že dnes se po rtuti nesmí ani toužit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...