Přejít na obsah

Omega smpc VS. Rado Captain Cook


watchboy

Doporučené příspěvky

Tak sub jsou kapitola sama o sobě, jestli na ty někdy dojde kdo ví :D

Seika jsou určitě taky super, ikdyž já jejich kouzlu nikdy nepropadl, tímto přiznáním mě asi spousta lidí bude považovat za hodinkového kacíře :D zato třeba Grand seiko to je jiná písnička

Každopádně jak říkáš tyhle Rada jsou moc zajímavé kukačky a jsem rád že mi byly doporučeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Díky za zajímavý srovnání. Před pár dny se ke mě výměnou dostala šedá varianta a zatím dělaj velkou radost. Z prodejní sekce bych je taky býval nepořídil, ale teď už budu vědět, že to RADO dělá dobře. S přesností jsem na tom zatím hůř - cca 5s den plus, ale to si ještě třeba sedne - jsou pár dnů staré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak gratuluju k novým přírůstkům, co se týče přesnosti, tak ještě počkej, třeba si to sedne.

Kdyby ne, tak zkus třeba jiné odkládání hodinek, mě osobně se osvědčilo obecně odkládání hodinek na bok když je chci "zpomalit"

(např. večer po celodenním nošení mi Longinesky dělají cca +3/s, přes noc je ale odložím na bok a ráno je tato odchylka snížena třeba o 2 sekundy, takže ráno nasazuji zase hodinky které jdou +- 1s vždy přesně) ale chce to samozřejmě vyzkoušet všechny možné polohy odkládání a pečlivě a přesně nějaký čas zapisovat, je to celkem oser ale zase pak budeš vědět, že ti hodinky jdou vždy přesně když je odkládáš v té poloze ve které je to pro tyto konkrétní hodinky nejlepší, podle toho jestli je chceš přes noc zrychlit, zpomalit nebo nechat běžet stále stejně.

Upraveno uživatelem watchboy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Prospesna recenzia, priznam sa, ze Rado poznam okrajovo viac ako 20 rokov no nikdy som ich kuzlu neprepadol😀. Vnimal som ich skor ako hightech elegantne hodinky po ktorych som nepatral. Tvoje zrovnanie mi prinieslo zaujimave informacie, ktore saom si mohol samozrejme nastudovat aj sam. Skor ako som si precital tvoju recenziu CC som pred par tyzdnami videl a musim povedat, ze som na ne cumel viac ako na Omegy. Pri najblizsej prilezitosti si ich budem musiet ochytat, hlavne zelena varianta vyzera krasne. Dakujem za pekne citanie!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji. Ještě doplním že tyto Rada CC nevnímám ve své sbírce až zas tak moc jako "divery" ale spíše jako nejlepší "everyday watch" jelikož vypadají skvěle jak k šortkám a tričku, tak i ke společenskému oděvu :D Navíc jsou neuvěřitelně pohodlné a lehké, takže na celodenní nošení ideální, narozdíl od Omeg. Jsou dost bytelné a mají odolnou ETU, takže se o ně nemusím nějak moc bát i když je nosím každý den (oproti drahému a choulostivějšímu inhousu). Mají 200WR takže i kontakt s vodou zvládnou + mají lunetu, kterou osobně využívám téměř denně.

Za mě tedy nejlepší hodinky na každodenní nošení :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
V 6. 8. 2020 v 13:53, watchboy napsal:

@Sphinxx Díky, díky :) Jak píšeš, přesnost toho strojku i přes snížení frekvence kvůli prodloužení rezervy nátahu je prostě neuvěřitelná, i moje dělají +-1s/den, a to beru jako malý zázrak.

Co se týče "cenové politiky" Omega, tak ani já osobně bych za "nové vlnky" nedal 140 000, je to o 1/3 zvýšení původní ceny a taky mi to přijde neadekvátní. za tu cenu už bych raději koupil třeba Moony, tam bych si tu cenu uměl asi obhájit. 

Jen mi prostě hlava nebere jak je možné že si nenasadil na ruku náramek od 42mm, nebyl třeba nějak už zkrácený? :D jinak si to nedovedu vysvětlit, jelikož já osobně mám přes zápěstí řekl bych nadprůměrných 20 cm a ještě nějaké náhradní články mi tam zbyly, tak kdybys třeba někdy potřeboval, asi by nebyl problém ti je třeba poskytnout :D :) Fotky klidně dávej. 

Dlužím Ti odpověď. Zašel jsem kvůli tomu do Koscomu a tyto hodinky jsem si vyzkoušel, tedy chtěl vyzkoušet. :D  Překvapilo mě to, ale jak vidno z fotek, tak jsem to ani nepřetáhnul. Na dotaz bylo zodpovězeno, že nové hodinky do výlohy nezkracují, jen na vyžádání a ihned se to vrací zpět, ale zde to bylo rovnoměrné z obou stran, tedy v plné délce.

Je to škoda, ta zelená je famozní a rád bych je vyzkoušel.

Kdyby náhodou někdo chtěl zkusit plnotučnou verzi ve 45mm a Powermatic na náramku, v záruce a velmi dobrém stavu (kromě drobné tečky na AR), můžeme se domluvit, faktem je, že zatím pro prodej nejsem rozhodnutý, ale vzhledem k jiné objednávce jsem se rozhodnul pro redukci a na ráně jsou tato špičková Rada.

 

IMG_20200828_185346.jpg

IMG_20200828_185352.jpg

IMG_20200828_185358.jpg

DSCN3813.JPG

DSCN5864.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...