Přejít na obsah

Seiko Samuraj Save the Ocean White Shark Edition


Popelka84

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny pacienty s chronobundusem,

jsem sice nováček a má sbírka činí pouhé 3 kousky, za které se snad stydět nemusím, avšak dnes bych Vám rád popsal a trochu zrecenzoval hodinky, dnes již legendární Seiko Samuraj ve žraločím hávu a s nádechem ekologičnosti, protože jejich koupí přispějete 5% z ceny na záchranu oceánů. Samozřejmě, že se ze mne stal zapřísáhlý ochránce oceánů a jednoznačně jsem je musel koupit, protože dělám přeci dobrý skutek a být eko je dneska in:).

Asi znáte ten pocit, když se jen tak jdete podívat do obchodu a tam Vás naprosto nečekaně vezme nějaký kousek za srdce. Ano, to byl také můj případ a stalo se to již v roce 2019, ale tehdy jsem si hodinky ze zvědavosti vyzkoušel a na první dojem mne odradila váha, jinak vše bylo dokonalé a také možná trochu cena, přeci jenom 13K za hodinky, kterých podle manželky už mám dost nebylo úplně snadné dát.

Jenže tento rok přišla korona krize a obchody byly zavřené a když se vše uvolnilo, tak jsem po dlouhé době vyrazil na nákupy (většinou potravin). Samozřejmě, že se našla chvilka času na nahlédnutí do obchodu s hodinkami hned u vstupu do OC a ony tam byly! Takže cca další dva týdny jsem přemítal, přemýšlel, rozhodoval se (prokletí vah), ale když mi paní prodavačka řekla, že mohu mít ještě 15% slevu, tak nebylo o čem váhat a hodinky jsem si odnesl na ruce domů a má Seika z roku 1973 5 Actus jsem dal do krabičky od Samurajů:).

Mám sice doma již automatity od Tissot (Le Locle), které jsem si koupil jako společenské hodinky, a které mou ruku zdobí na nejrůznějších firemních akcích, ale dlouho jsem si přál obohatit svou sbírku také o pořádné potápky a to jsem si tímto nákupem splnil. 

Jsem naprosto unešen z krásné oceánově modré barvy číselníku, protizávaží vteřinové ručičky ve tvaru žraločí ploutve a další zřaločí ploutve vykukující z vln na pozici 8. hodiny. Upřímně nemám v plánu popisovat co hodinky mají nebo nemají, protože toho je na internetu nepřeberné množství a jenom na youtube je asi 8 videií s unboxingem apod a podrobným popisem. 

Nicméně se naprosto nic ale nic nevyrovná pocitu, když tyto hodinky máte na ruce a v záři letního slunce se kocháte naprosto úchvatným oceánově modrým sunburst efektem číselníku. Je to opravdu neskutečná podívaná. A co jsem zjistil, tak k tomu není potřeba ani sluneční světlo, stačí umělé osvětlení:).

Ano, váha hodinek může někoho odradit, protože je plných 200g a hodinky jsou rozměrově velké, ale po pár dnech nošení si člověk zvykne a podotýkám, že nejsem žádný kulturista.

Co jde opravdu ztuha, ale to spíše přikládám faktu, že jsou hodinky nové, je potápěčská extenze, kterou pravděpodobně nepoužiji a také chod korunky, který je ale plynulejší než na začátku a korunka je tak nějako poddajnější.

Za několik týdnů nošení není opravdu co vytknout a hodinky stále dělají radost. Nevím jak to máte vy, ale já jsem rád, že mohu mít na ruce "obyčejné mechanické automaty" a jít si tak svou cestou proti proudu moderních "chytrých hodinek", které lidé nosí stále více. Prostě mechanické automaty jsou nesmrtelné a když se o ně budu starat, jednou je předám svým dětem, ale to s chytrými hodinkami prostě nejde. A mohu uklidnit všechny, měl jsem "chytré Apple Watch series 2" za které jsem dal 11K a už bych podobnou chybu neudělal, protože odešli po cca roce, utopením v bazéně.... A od té doby jsem začal studovat, co jsou pořádné hodinky....i díky Chronomag Foru.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky za recenzi. Možná bys mohl přihodit ještě nějakou fotku. 
Měl jsem tu první verzi: SRPC93 - byly fajn, ale asi se mi číselník trochu okoukal a poslal jsem je dál. Místo nich jsem pořídil základní černobílý model SRPB51. 
Po čem se mi ale docela stýská je černá luneta u STO, ta by se mi na těch černobílých docela líbila. 

Jinak mám pro "nové" Samuraje velkou slabost.

IMG_5173_small.JPG.3117e4a3f17de28e2c2c0f1b996c9732.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...