Přejít na obsah

Výměna vložky lunety - Prim Sport 1


Doporučené příspěvky

Pánové,

nemůžu to tu prostě zaboha najít a předpokládám, že tu někde návod na výměnu vložky lunety na Igeny bude, či se pletu?

Poradí mi někdo, jak na to v domácích podmínkách? Riziko neúspěchu plynoucí ze šmatlavých rukou akceptuji.

Díky moc,

J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyloupneš celou lunetu (třeba nožíkem) a vložka ji dovnitř trochu přesahuje, tak ji normálně vytlačíš, ale počítej s tím, že část barvy zůstane na lunetě (na té kovové části). Tu starou bych ale nevyhazoval, většinou se dá zrenovovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju moc za rady. Novou lunetu dávat nebudu - doufám. Akorát přemýšlím (nikdy jsem Igeny neměl), jak moc má jít "volně"? Má cvakat po minutách, či jít plynule? Ta moje jde jakoby plynule, má jemný odpor (jakože lehce přidrhává).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tím drátkem je pravda, ale vložka se poškodí už jen sundáním lunety, protože nedosedá celou plochou v lunetě. Tam kde nedosedá zhruba 1mm mezikruží je nalepený bordel, který vložku poškodí. Mluvím z vlastní zkušenosti, už se mi to stalo.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak teda pánové, že já se ptal. 😄

1) Rozbily se mi moje hodinky a oprava bude trvat měsíc, tak jsem potřeboval něco na ruku, protože jinak mám každou chvíli šok, že jsem ty své ztratil. Ano, opravdu jiné nemám, nechal jsem se proti chronobundusu očkovat. 

2) Vždycky se mi líbily Prim Sport 1, tak jsem zapátral na bazos.cz a impulzivně hned koupil to první, co jsem viděl. Vypadalo to dobře (nevhodný dar - no dobře, přimhouřím oči a chci věřit) a tak trochu mi bylo při předání jasné, že to pouzdro prošlo jakousi renovací. Na obranu prodávajícího ani nic o originalitě netvrdil.

Wow. Za 4 tis. mám na ruku pěkné hodinky. Vypadají jak nové - hnusnej pásek okamžitě vyměním.

3) A teď jsem narazil na "záhadné pouzdro" a vypadá to, že vlastně celé hodinky jsou "druhovýroba, fejk, fík, padělek" - každý vybere dle sympatií. Takže asi i ciferník a ručičky, že? Co je uvnitř raději ani nechci vědět - chci se nechat obelhat, že aspoň strojek je původní. Vůbec jsem netušil, že někdo začal vyrábět neorigo díly. 😞

4) Mezitím jsem si objednal bílou vložku do lunety, protože když už Igeny, tak bělase. Je to tato: https://aukro.cz/prim-sport-1-bila-vlozka-lunety-6972128180?utm_source=transactional_email&utm_medium=email&utm_content=NOTICE_TO_BUYER_BUY_NOW_PURCHASE_CONFIRM&sleId=VFJBTlNBQ1RJT05BTDoxMjczMDUyNTo4YmMwMWUyOC04NjUzLTRiZmYtOTU0Mi1kMzEzYzVjN2VhMjI%3D

Má někdo zkušenost s tím, zda tam vůbec ta vložka půjde nasadit? 

20200811_183417.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to fejk(hodinky) se vším všudy. Pravděpodobně jen strojek bude Prim. Vložku nekupuj, je to ta stejná,nemá cenu kupovat ani origo elton, sem je to zbytečné. 

Upraveno uživatelem Vomi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, letňáky nosime i do vody, tak pozor na odolnost proti vodě a nebo je sundat pred vstupem do vody.Nekdy jsou tak blbe udelany, ze i pri myti rukou se ti zamlží.Prý to ale sikovny hodinar umi dotahnout k tesnosti, otazkou je i jake sklo tam je,zda armovane nebo obyc, takze opravdu na tesnost pozor !

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

@JII. ja se porad divim, ze se jeste najde nekdo, kdo naleti tomu polskemu Parexu. 

dyt se to tady probiralo snad 100x 😉 

zakladni rozliseni u pouzdra - nema ostre hrany, diky tomu vypada jak ocucany bonbon, extremne leskle

cifry nemaji u M ten prostredek uplne dolu.

rucicky - opet ocucany bonbon a extremne leskle

zde je komplet nabidka techto fejku: https://www.nejpanskehodinky.cz/prim-elton/?order=-price

samozrejme je to na sbazaru, bazosy atd...kde jeste pisou sbirkovy stav...

kdyby to bylo aspon priznana homage jako nekteri aftermarket vyrobci co delaji seiko, kteri si taky nedovoli, aby na cifr davali logo seiko.

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naletí, nenaletí. Na FB jsou skupiny kde se tomuto veřejně tleská a mezi veřejností se tak smazává rozdíl mezi fake, aftermarket, originál. Viz. Milujeme Prim nebo PRIMkaři Jejich členové, správci a moderátoři jsou i místními více či méně aktivními členy. 

Hlavní argumenty jsou: Kdo to pozná, je to levnější, no a co. Na nošení dobrý. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby v Eltonu mel nekdo rozum, tak bude trh zasobovat origo dily na tyhle stary kusy, kterych se nabochaly miliony, vezme vitr z plachet "druhovyrobe" a jeste si vydela a udela super reklamu. Dneska je ekonomicky cinna presne generace, ktera tychle Primky viděla u svych rodicu, prarodicu a rada by si je koupila, zrenovovala.. Tudiz se vubec nedivim, ze nekdo sahne po fake novych dilech.. At jsou klidne lehce odlisny a zachova se tak hodnota puvodnich kousku. Rekl bych, ze Eltonu se musi skvele darit a byt v obrovskem baliku, kdyz si tenhle pristup muze dovolit ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že Elton nemá zájem za babku renovovat staré hodinky a podílet se na zaplavování trhu renovačními starými kusy. Kdo by pak kupoval jejich Diplomaty za 80 tisíc, Prim Sport LE atd... když by vedle toho byly ze stejné fabriky za pár korun renovované původní hodinky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Elton, Elton... Zapomeňme teď na chvíli na tu nebohou fabriku. Myslím, že o ní ještě pár krát uslyšíme. Já bych z nošení něčeho co je atrapa neměl určitě radost a je jedno jestli jsou to brýle nebo hodinky. 

Jsem někde četl, že fejky Rolexů jsou pro Rolex náramnou reklamou, protože ti co tyhle šmuky nosí by si originální hodinky stejně nikdy nekoupili. 

Ještě k tomu www.Nejpanskéfejky.cz a pána se zahradnickou školou co se tituluje mistrem hodinářem. Tak je to jeden z prvních co si s tím na Aukru založil kšeft. 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ať už zadal výrobu pouzder a ostatních dílů kdokoliv, tak prostě cítil že je na trhu poptávka a využil ji... nemám nic proti existenci aftermarket trhu. Zákazník si má možnost vybrat jestli chce hledat originál neolezlé pouzdro, nechat si jej udělat na zakázku, ať už kdekoliv, nebo sáhnout po těchto méně povedených kusech - každý dle možnosti své peněženky a gusta. Nakonec kdo např.  renovoval starou JAWU kývačku tak si taky mohl vybrat z celé řady výrobců kol, výfuků atd...a chápu, že se někdo holt spokojí s méně kvalitní produkcí a má radost že motorku po dědovi vůbec postavil na kola...Problematický je prodej komplet složených hodinek z AM dílů a jejich vydávání za sbírkový stav, nebo "komplet" renovace, což je za hranou... ale toto se tady řeší v různých tématech opakovaně... a stejně jsme si nikam dál nedobrali 🤨 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...