Přejít na obsah

James Bond Platinum


dabelM

Doporučené příspěvky

Zhruba rok po platinových Moonwatch (reference 311.93.42.30.99.001) přišla Omega i se Seamastery, kde by to už vůbec nedává smysl. Ano, je to hezké, ale potápky z platiny? Však to nedělá ani Rolex, který se snaží drahé kovy protěžovat kde to jenom jde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Platinový potápky dělá Omega už leta ( jak Planet Ocean, tak Seamaster 300 Master). A ano, je to dost praštěnej nápad, asi jako Pt vložka lunety na Rlx Yachtmasterech  :) Jestli jsou nějaký potápky určený vyloženě pro kancldajving nebo ještě líp trezordajving, tak právě měkký platinovky.

Edit: čímž chci říct, že Omega tímhle novým modelem nevstupuje do neprobádanejch vod, má evidentně vyzkoušeno, že platinovou diver limitku prodá :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Děkuji @martar za doplnění. Donutilo mě to změnit moje zvyklosti, kdy u většiny značek automaticky při projíždění jejich kolekce zaklikávám rovnou materiál pouzdra = ocel. 🙂 Výjimka jsou samozřejmě HH značky - ALS, PP apod., ke kterým platina tak nějak patří. Stále mi však platina nedává smysl u potápek (za sebe beru potápky hodinky s WR alespoň 20ATM), konkrétně na všech vnějších částech - pouzdro, luneta, korunka, spona, případně náramek. Dosti nepraktické mi přijde i použití platiny ve výplni indexů na lunetě, např. u Subů, ale to už je hodně off topic.

Bezesporu Omega tímto modelem své zákazníky najde, kor když to okoření puncem "limitované edice", ale praktické to určitě není a vytrácí se tím logika modelu - potápek. Jasně, většina lidí se s mechanickými hodinkami nepotápí, maximálně tak zaplavat, ale nevím, jak bych vysvětlil pointu použití platiny na hodinkách do vody obyčejnému smrtelníkovi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, už jsem to někam jednou psal - je to fyzikální podvod na "chronomagory v pokročilý fázi nemoci". Cena, hustota materiàlu... a přitom měkký bláto. Kdyby to mělo tvrdost volframkarbidu, hromada lidí by si v tom nakonec pořídila edc sportovní definitivky. Ale takhle je to matroš leda na závaží rotoru nebo pouzdro oblekovek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Článek je dost o pocitech (proč ne) a o platině jako materiálu, ale chybí mi tam nějaká praktická informace o tom, jak se Pt chová na pouzdru pravidelně nošených hodinek, zda je lepší mít z platiny jen jednoduché leštěné pouzdro bez hran... a naopak, jak se chová v provozu Pt pouzdro s hranami a kombinovanou povrchovkou.

 

.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

platina je výrazne tvrdší kov ako zlato, tým však nechcem povedať že sa nedá poškriabať. Pokiaľ však zlato nie je problém pri hodinkách tak platina určite nebude. Akurát s tou cenou to Omega dáko prestrelila, tej platiny aj keď sa jedná o puzdro tam zase až toľko nie je.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena je vždy u každé firmy co se týče platiny ještě aspon krát 2 ... pomyslný vrchol něco stojí ale na druhou stranu jak mi bylo řečeno tak platinu neumí každý (vyšší tavící teploty ,specjál nástroje na opracování, um s tím dělat...) moje zkušenost s platinou ( Harry Winston Ocean,Lucien Rochat chrono limited ,Piaget něco jak ellipse Patek ,Vacheron vintage ) první dvoje úplně mimo váha a to měl HW náramek kombinaci Pt a kaučuku aby to odlehčily stejně to táhlo ruku k zemi do vody jsem s tím ani nelez ,tak kolem 250g brrr...LR na kůži to samý.. na dělání si cesty davem super odstředivá síla a ty Piaget tenoučký oblekovky super pohodlný váha pokud si dobře pamatuji tak kolem 85g takže OK  ...VC nejlepčí ale tady nikdo neholduje malým čtvercovým manuálním hodinkám takže až dostanu rozum,budu v důchodu a už nic jinýho těžkýho a studenýho po těch letech na ruce nesnesu...závěr ta váha u těch Omeg bude nakonec majiteli vadit a moc na ruce nebudou  ,řekl bych...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...