Přejít na obsah

Nove Fortis Flieger 2020


Tommek

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Z postupného odhalování detailů  jsem se začal obávat, že to bude "divnota". Ale ne, teď na to koukám a musím říci, že vypadají super!

Úplně nové hodinky - nové pouzdro, obousměrná luneta, ale hlavně nová spona... tohle je povedené. A v září a říjnu ještě nové varianty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, kuncák7 napsal:

Luneta není dle mého gusta, chrono má malou kapacitu ( chtěl bych 12 h ), ale těším se na ně. 

12h máš, když si pustíš stopky, natočíš lunetu 12 na hodinovku a odpočet hodin začal ^_^

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc pěkný. Fortisy mě nikdy nijak extra nebraly, ale tyhle mě ba. Myslím, že se vydali správným směrem. Tvar lunety je "acquried taste", klasika se zkosením ven by byla určitě elegantnější. Nicméně tohle jde dohromady s tím jejich přístupem "funkčnost především". Bude aspoň dobře chránit vnější antireflex na skle. Kolem a kolem = 1-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klidně budu čůrat proti větru, ale ta trčící konkávní luneta (jen 24 klikacích pozic?) je u mě samoúčelnej křáp, notabene u takhle bachratýho chronografu. Tradičně mrňavej strojek (Sellita SW-510) v hamatným pouzdře radši nekomentuju - ale když už soudruzi z Grenchenu nevěděli kam u bicompaxu s hodinovým scítačem, nic jim nebránilo opisovat třeba u GO a mohli si ušetřit blbé výmluvy. Holt už asi nejsem “cílová skupina”, protože tohle slepování nesouvisejících střepů z rozbité DNA mi nápadně připomíná tápání u novodobého Breitlingu... :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi nebudu typický cílový zákazník pro tyhle hodinky, ale kdo ví. V každém případě se mi až na ke středu zkosenou lunetu líbí, v portfoliu značky je to oživení, líbí se mi i spona, kalibr posoudit neumím. S jinou lunetou by mohly být hodinky navíc nižší. V každém případě je hodnotím pozitivně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Ach jo, kdeže je koncepce původních pilotek (a de-facto geniálních “malých kosmonautek”), s rozumně čitelnými číselnými hodinovými (a doplňkovými minutovými) indexy, kompaktní otočnou lunetou která snadno vklouzne pod manžetu atd...

Ivan (a další radující se za jakoukoliv změnu jen kvůli změně samotné) prominou, ale přijde mi že cokoliv tady hoši z Fortisu udělali “nově a jinak” (hodinové indexy na cifru mrňavé jak datumka, debilní numera “60/80/90” na konkávní lunetě, hamatné nožky a korunka,...), to podle mě udělali blbě... Vždyť i ta Sellita uvnitř je downgrade, z původní Day-Date 2836-2 :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...