Přejít na obsah

Geckota Racing C-03


Doporučené příspěvky

Musím se pochlubit novými otloukánky Geckota Racing C-03 ve variantě se stříbrným ciferníkem.

Jedná se o anglické hodinky s notoricky známým kalibrem Seiko NH35 - tedy frekvence 3 Hz, rezerva nátahu 41 hodin, hacing, datumovka na 6té hodině, rychlonastavení data. Kalibru jako takovému není co vytknout, jedná se o verzi klasického in-house Seiko 4R36, která je prodávaná dalším výrobcům kukaček. Jedná se o základní, avšak spolehlivý a v rámci cenové relace i poměrně přesný kalibr (mám s ním zkušenost v hodinkách Seiko). Zlé jazyky uvádějí, že NH35 je dokonce přesnější než 4R36 - to se po čase uvidí.

Hodinky mají průměr 42 mm bez korunky, lug-to-lug 47 mm, rozteč nožiček 22 mm a výška ocelového pouzda 15 mm. Pouzdro oplývá kombinací leštěných a broušených ploch a je dle mého názoru velmi pěkně zpracované. Dýnko je plné, šroubovací, leštěné s nápisem Geckota a označením pořadového čísla kusu limitované série. Korunka je šroubovací, disponuje signováním (písmeno G - nic moc) a také gumovým těsněním. Hodinky mají WR 200 m. Ciferník ke krytý lehce vypouklým safírovým sklem s vnitřním namodralým antireflexem. Sklo asi 1 mm vystupuje nad lunetu, takže je docela na ráně. Luneta má keramickou vložku, luminiscenční číslice, 60 kliků a je oboustranně otočná. Její chod je ale navzdory výraznému bočnímu frézování dost tuhý - těžko říct, co bude časem až se tam dostanou nějaké nečistoty.

Hodinky jsem koupil s nylonovým originálním páskem, jehož největší devizou bylo to, že měl systém rychloupínacích stěžejek a dal se tedy rychle a bezbolestně nahradit. Také jeho plastový odér stál za to. Nyní tam mám Hirsch Tiger a je to jiná káva. Původní nylon se hodí leda tak někam do bažiny.

Ještě k ciferníku - stříbrná verze je tvořená speciálním strukturovaným, pruhově-vlnkovým motivem, který je opravdu krásný. Zejména na slunci dokážet rozehrát velké divadlo. Vše doplňuje nápis Geckota racing, automatic a ručičky se zajímavým tvarem a dle mého názoru tou správnou délkou - zejména vteřinovka se mi líbí. Aplikované indexy a také ručičky na sobě mají luminisceční vrstvu (modro - zelenkavá), která je ale slabá (v porovnání třeba se Seiko Sumo). Taktéž umístění luminiscenčních prvků na aplikovaných indexech je zajímavé a docela netradiční - v noci to vytváří zvláštní "čtvercový" obrazec - no nevím. Odečitatelnost času není vzhledem k stříbrnému ciferníku a bílím ručkám tak bezprostřední, ostatní verze s černým nebo modrým cifrem na tom budou výrazně líp.

První dojmy jsou veskrze pozitivní, až na výšku pouzda na níž si budu muset chvilku zvyknout, na původní nylonový pásek a také na chod lunety. Za ty prachy dobrá hodinka na každý den, u které mě nemusí mrzet, že ji někde bouchnu nebo škrábnu.

 

IMG_2809.JPG

IMG_2810.JPG

IMG_2812.JPG

IMG_2814.JPG

IMG_2815.JPG

IMG_2816.JPG

IMG_E2745.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 25. 8. 2020 v 13:14, tombas napsal:

Gratulace a ať dobře slouží. Pěkné fotky. Mám rád světlé ciferníky, koukal jsem i na tyhle, ale ta struktura je na mě přeci jen už trošku moc výrazná.

Děkuji 😊 Zatím slouží perfektně. Je pravda, že odečet času není tak pohodlný jako u lépe kontrastních ciferníku a ručiček, ale ta struktura stojí za to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...