Přejít na obsah

Seiko 63MAS (řada SPB...)


Ace84

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 182
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 5 týdnech...

Zdar! Pořídil jsem si je v provedení SPB051J1. Dost jsem váhal, protože mi úplně nevyhovuje ten 20mm řemen. Nicméně jsou fakt pěkné.

Co mě zaráží, je odpor lunety. Nikdy jsem neměl hodinky, kde by šlo s lunetou tak snadno otáčet. Navíc jak trochu vyčnívá, tak se mi často stane, že si s ní během oblékání svetru či mikiny trochu pootočím. Dost mi to z těch hodinek ubírá radost. Taky to tak máte? Nejde to nějak poladit? Vůbec netuším, jak je ta věc řešená. Díky za každou radu.

 

IMG_5930.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Tak je to prostě vlastnost a budu se s tím muset smířit. Co se týče rukávu, já netvrdím, že se mi to stává vždycky, ale třeba u jedné mikiny mám rukávy hodně úzké a tam se mi to stalo několikrát.

Jinak mě mile překvapila přesnost těch hodinek. Dříve jsem měl vždycky Seika s 4R35 a tenhle 6R15 je o dost dál. Pokud je vezmu každý den, mám za týden odchylku v řádu jednotek sekund.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsi šťastný muž a snad Ti to vydrží. Moje zkušenost je přesně opačná. 4R35 mi vždy chodil podstatně lépe než všechno s 6R15. Jinak gratuluji, jsou to perfektní hodinky, měl jsem ty modrý a momentálně mám silnou potřebu je zase ponosit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky tak, 6r15 a já asi nejsme kamarádi, ale poslední pětky s 4r35 šly stabilně 4s do plusu, paráda. Ohledně lunety, moje bývalé spb51 šly otáčet tak akorát, ale taky jsem občas večer zjistil, že je pootočená po celodenním nošení. A 20mm řemen jen ok, zkus nějakou tlustou ručně šitou kůži, moc pohodlné nošení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe můžu říct, že s 6r15 mám jen tu nejlepší zkušenost. V mých SPB071 dělají cca sekundu denně. To samé je v případě Alpinistů nebo Sumo. Všechno kolem sekundy denně.

Co se týče lunety, tak ano. Její chod je mnohem lehčí než na ostatníchj modelech. Ale spíš bych řekl, že to takto preferuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíš jsem chtěl napsat, že ten 6r15 si prostě nesedí s mým stylem nošení. Už za ty roky trochu mám představu, co je normální chování strojku při mé běžné činnosti, a tam, kde eta šla stabilně plus mínus pár sekund denně, tam 6r15 lítal plus mínus 20s. Stejná zkušenost u 3 hodinek, navzdory ladění a výborných výsledků na vibrografu, takže bych neřekl, že to bylo špatným kusem, a ani žádný další majitel si nestěžoval, takže asi je to nějakým specifikem mého denního režimu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom žádná, kdybych to vnímal jako překážku, zavřel bych si dveře k hodně zajímavým hodinkám a to by byla škoda. Beru to spíš jako lehké mínus, ovšem kdybych si mohl při nákupu vybrat, vždycky bych raději sáhl po osvědčené ETĚ (eta). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych spíš řekl, že nemůžete od toho stroje očekávat co reálně není.

Viz. udávaná přesnost strojku od Seika. Seiko nikdy přece neudávalo, že se budou pohybovat někde poblíž COSC. Stejně tak je to hodně sázka do loterie jaký kousek vám přijde. Můj názor je, že stejně jako NH35(respektive 4R35) lze jednoduše poladit. To, že se tomu nevěnuje u těchto modelů přímo Seiko přímo z výroby je věc druhá. Ale Seiko přece nemá takové tendence ani u 8L35 a to už je trošku jiná váha. Za sebe můžu říct, že 6R15 nebo 6R35 jsou skvělé stroje a není se čeho bát. Jen je třeba neočekávat zázraky.

Accuracy 6R15: Seiko claims an accuracy rating of -15/+25 seconds per day in normal temperature conditions (between 5 – 35 degrees C).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal - 4R35 jsem měl ve více strojích. Ostatně za mě jsou nejkrásněšími hodinkami Samuraie. Jenže mě štvala nejen ta odchylka samotná, ale fakt, že jeden den se předběhly a druhý den naopak zpozdily. Nebylo co štelovat. Každý den to bylo jinak. Třeba i o půl minuty. A to je fakt moc.

Proto jsem opustil Samuraie (a pořád si myslím, že jsou nejhezčí 🙂 ) a tyhle SPM s 6R15 taky kolísají tam a zpátky, ale výrazně méně. Takže výsledkem je, že za týden se mi všechny ty jejich snahy uniknout přesnému času vzájemě vykrátily ve výsledku vykázaly cca 5s. Za mě tedy se strojkem spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...