Přejít na obsah

Seiko 63MAS (řada SPB...)


Ace84

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 182
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Když opomenu u SPB143 občas křivě usazenou lunetu a lehce nesedící poslední článek tahu, hodnotíte hodinky jako adekvátní své ceně? Dle recenzí je u téhle řady často zmiňována klasická Seiko fráze "výborný poměr cena vs kvalita" a v některých jsou porovnávány např. s Tudory BB58. Nicméně oproti standardním Seiko Prospex modelům je SPB řada posazena trochu výš a proto bych chtěl porozumět příplatek cca + 20tis např. oproti želví řadě SRP. Chápu lepší strojek, rezervu 70h, rozměry pouzdra atd... Je znát např. na pouzdru hodinek "naživo" znatelně lepší zpracování?

SPB143 se mi líbí nejvíc z aktuální produkce, hlavně kvůli ideální velikosti pouzdra, jen si stále ještě obhajuji cenu a hledám ten správný argument k pořízení :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...
  • po 4 týdnech...
V 22. 8. 2020 v 14:21, Waya03 napsal:

Mě na nich velmi překvapila povrchová úprava ručiček. Polovina broušená, druhá polovina leštěná. Vytváří to parádní 3D efekt. Potřeboval bych ještě tu origo gumu, zatím se ale zřejmě samostatně nedá koupit. Na tahu zatím trochu bojuju s pohodlností při nošení, Oris Divers 65 vyhrávají v tomto aspektu na plné čáře.
f43050c30029257f9f99362552c71ecc.jpg
4f35877d84c079dd73252082e807255a.jpg

Sám mám značku Seiko rád (a mám jich několik), ale bohužel srovnání s Oris či dokonce Tudor (nemám zatím ani jedny) nesnesou. To už je jiná váhová kategorie. Sám jsem o 63mas přemýšlel, ale ta luneta šejdrem, o které jsem četl u Seiko několikrát, to zabila :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@skywalker.lzáleží zřejmě kus od kusu. Já jsem Oris 65 po koupi SBP143 prodal. Oris vede v pohodlnosti na tahu a celkové výšce pouzdra. SBP143 na druhou stranu mnohem lépe provedené (mám rád komplexní pouzdra), vrtané nožky, plastické indexy a lepší lumi. Například Tudor BB58 mi také co se jednoduchosti pouzdra nevyhovují, jinak samozřejmě už téměř ve všem ostatním by Seiko převálcovaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsících...

Zajímalo by mě jestli je rozdíl v kvalitě u Seiko za 30+ a třeba STO za 16.. já měl na Mantách minimálně tři indexy těžce mimo středy s armovákem. Nejdřív jsem to skrz nadšení nevnímal ale dost mě to ve finále štvalo. Byly to Samuraje..kdyby to byly želvy tak si myslim že tam je to díky "kolečkům" místo čárek lepší - nepřesnost se líp schová :)

20210514_151730.jpg

Upraveno uživatelem Spongebob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, siki napsal:

To je teda drsná "fušeřina"

je no, Petr z Helveti mi tenkrát napsal, že je to prostě teď "normální" a že s tím nic neudělám... posílal jsem mu fotky a čekal že napíše ať je vrátím a že pošle jiné...ale asi by jich musel nabrat 10 a z nich vybrat kde to bude ok. Nebo to ok nemaj žádný..nevím no. To by se museli vyjádřit kluci co ty Manty maj taky.

Každopádně vždycky když teď vidím nějakej new Seiko model - promo foto s čárkovýma indexama, tak si řikám jak to asi bude až někomu příjdou domů, nebo jsem měl třeba jen smůlu. Za mě Seiko z netu už nikdy. Buď přímo kamenná prodejna a nebo předem prodejce upozornit ať to prohlídne že je to ok a doufat že to tak pak bude :) 

No abych nebyl uplně OT tak jsem tím jen chtěl říct, že snad u modelu 63MAS za 35k toto snad nehrozí! Ale indexy má čárkové a já už jsem z toho nemocný jak koukám čárku po čarce jestli to sedí nebo ne :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...