Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zakládám tohle vlákno abych zrecenzoval svoje první automatické hodinky. Do teď jsem měl doma pouze G-shocky Ga-100 (1A2ER). Ty jsem nosil dva roky dokud mi neproběhla hlavou myšlenka pořídit si svoje první "slušnější" hodinky. Narazil jsem na tohle fórum založil si tu účet a začal tu číst...dost číst. Něco jsem pošetřil a objednal konečně svoje první automaty no a už se konečně dostáváme ke zmíněné recenzi.

 

Vybral jsem hodinky značky Zeppelin model 8452-3. Z řady Atlantic. Hodinky jsou mechanické s automatickým nátahem a jejich srdcem je švýcarský strojek Sellita SW 200. Ten v sobě ukrývá 26 ložiskových kamenů ( rubínů) a tikot je 28 800 kmitů za hodinu, frekvence 4 Hz. Hodinky mám zatím chvíli ale naměřil jsem nepřesnost nějaké 4s+/24h. Rezerva nátahu je nějakých 40 hodin.

Barva ciferníku je krásná tmavě modrá připomínající atlantický oceán. Řada Atlantic poukazuje na vzducholodě Zeppelin, díky ním bylo prvně možné létat přes atlantický oceán do té doby  se dal oceán překonat pouze parní loďí. Na ciferníku jsou celkem pěkný leštěný indexy a ručičky. Vrstva luminiscence je pouze na minutové a hodinové rafičce. Lumi je oproti potápěčským hodinkám dost bídná ale jsou to spíš takový společenský hodinky, takže je to tak akorát decentně. Je zde ukazatel datumu na pozici 3. Hodiny.

Ciferník je chráněný safírovým vypouklým sklíčkem. Vypouklé sklíčko je kolikrát bráno jako negativní věc kvůli praktičnosti ( náchylnějši při nárazu )ale mě osobně se to líbí, prostě to k těmhle hodinkám patří. 

Dýnko hodinek je průhledné a jde přes něj krásně pozorovat chod strojku. Hodinky jsou na krásné ručně prošívané kůži, která je hodně příjemná a přidává na eleganci. Vodotěsnist je 5ATM, takže na žádný hrátky s vodou to není. Kůže by stejně neměla přijít do styku s vodou a u společenských hodinek je 5ATM taková klasika. Hodinky Zeppelin jsou letecké hodinky i když tenhle konkrétní model je spíš společenský, takže bych se hodinky vůbec nebál vzít k obleku. Celkově se mi tenhle  bauhaus styl hodinek hrozně líbí. Pokud nepokukujete zrovna po hodinkách jako jsou IWC Schaffhausen nebo třeba Glashütte Original, tak jako hodinky s nízkým rozpočtem doporučuju právě Zeppelin. Jsou to příjemné a kvalitní hodinky. Moje první automatické hodinky, takže jsem s nima spokojený. 🇩🇪 Německá kvalita a 🇨🇭Švýcarská přesnost, tak zní moje definice.👌⌚ Samozřejmě jsem spjatý s chronobundusem jen chvíli ale, už teď pokukuju po nějakých potápkách abych měl nějaký bytelnější hodinky na "everyday Carry". Přikládám ještě pár svých fotek těch svých modrých elegánů.

DSC_0508_compress40.jpg

20200817_132745_compress65.jpg

Upraveno uživatelem Mike Hönnicke
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...