Přejít na obsah

Casio solární napájení - životnost


KurtCz

Doporučené příspěvky

Jak jsem se dočetl, jako nováček na tomto fóru, je zde hodně dlouhodobých uživatelů hodinek Casio se solárním napájením. A na ně bych se chtěl obrátit s dotazem jaká je životnost tohoto druhu napájení? Mám cca 5 let Casio PRW 2500T-7 a zatím se při bežném nošení stíhají dobíjet v pohodě. Tak kolik funkčních dnů, měsíců nebo let jim ještě zbývá? A pokud by to už začalo haprovat, dá se to u AD řešit? Pokud ano, na kolik to tak vyjde? Nebo je lepší hodinky poslat do křemíkového nebe a pořídit si jiné? Otázky, samé otázky.... :D Předem všem děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 10 roků staré g-shocky a vše jede jak má.Jediný problém jsem měl,když bylo nastaveno automatické svícení.Respektive naklonění hodinek k obličeji.Ale svítilo to pohybem ruky,nejenom přiblížením k obličeji a bylo rychle vybito.Problém nastal,že se to nestihlo nabít ani když jsem je nechal celý víkend na sluníčku.Funkci jsem vypnul i zvukové tóny a je klid.Kamarád má 15 roků staré solární Casio,úplný základ,žádné funkce a jedou mu dodnes.Řešil jsem podobnou věc u ProTreků s prodejcem dané značky a ten mi řekl,že oprava-výměna by možná šla,ale cena by byla poměrně vysoká.Takže pokud máš k hodinkám nějaký vztah(třeba to byl dar),tak je prostě schovat do šuplíku a jít do jiného modelu.

Ptal jsem se ho proč,možná?Taky mne to mohlo ťuknout samo.Ale odpověď je taká.Že pokud budeš mít starý kousek,tak nebudou mít náhradní díly.Vyrábí se jen po nějakou dobu.Myslím si,že se třeba v Japonsku něco najde ve skladech,ale představ si tu cenu.Mimo to,si to budeš muset s největší pravděpodobností vyřizovat sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Takže ještě pěkných pár let se mnou pravděpodobně stráví. Co se spotřeby týče, nijak je netýrám. Občas si přisvítím, občas použiju stopky. Citový vztah k nim nemám, jen jsem si na ně zvykl a jsem s nimi spokojený. Jsou poměrně robustní s titanovým tahem a kromě běžného uživatelského opotřebení jim nic není. Nošeny jsou jenom do práce, kde by cokoliv dražšího mohlo dojít úrazu, což by mě pak krapet mrzelo. .... Ohledně opravy-výměny mě také napadlo, že ND budou pro různé typy rozdílné a u starých, už nevyráběných (což je tenhle případ) typů nedostupné. Akorát jsem trochu doufal, že třeba baterie se používají porád víceméně stejné a šlo by to vyměnit. No co už, až doslouží, tak doslouží. ... Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj,

moje nejstarší soláry jsou protreky PRG-80T koupené v roce 2006 a zatím jedou bez problémů, baterka dle indikátoru na High. Pak mám i další již starší modely PRW-1300, 1500, 2500, GW-9200, SPW-1000, GW-5000 a všechny jsou co se týče baterky v pořádku, stále mají původní. Samozřejmě hodinky jsou ve vitríně a přes den na ně svítí světlo.

Nosím je střídavě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Siel som do GW-B5600BC-1B. Su to tie hodinky v zbierke, ktore proste zoberiem ked sa ponahlam,neriesim nastavenie,natiahnutie,presnost. Vsetko je "full auto". Staci ich nosit bez tricka ci svetra cez ne alebo nechat 2-3 dni v mesiaci na okne a slapu "jak hodinky" :)

Najlepsia kupa "bezstarostnych" hodiniek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám zkušenost, že u GWM5610 vydržel akumulátor tak asi 6 let, přitom mi přišlo, že je majitel nijak nezatěžoval, každý den na ruce. Výměna akumulátoru majitele rozhodně nezrujnovala.

Takže bych řekl, že dost záleží i na štěstí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, je to i o štěstí, to je bez debaty.

Moje GW-5000 jsou starý cca 7,5 roku a baterka zatím šlape jak má.

Casio má solární napájení opravdu účinný a má smysl. Kde mě ale solar zklamal, tak je u Garminu, mám jejich Instinct Solar, pro který jsem se rozhodl kvůli jejich výdrži, čitelnosti displeje a designu. Jak se v recenzích se uvádí, že v režimu hodinek se zapnutou úsporou baterie by měly být schopny jet pouze na solar, tak to by platilo pouze v případě, že bude jasno a na hodinky by šlo přímé sluneční záření. Jak je pod mrakem, tak defakto nic, žádný dobíjení. Zde je solar mizerně citlivej oproti solaru u Casio. Je holt poznat, že mají se solarem zkušenosti již několik dekád.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...