Přejít na obsah

Casio MTG-B1000D-1AER - sekundova rucicka


artur.m

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny,

Poridil jsem si hodinky Casio MTG-B1000D-1AER a vsiml jsem si, ze sekundova rucicka nesedi presne na 12.hodine, je mirne posunuta. Prostrednictvim aplikace od Gshock lze ruzne nastavit pozice vsech rucicek krome sekundove. Nevite, prosim, jak se da manualne nastavit spravna pozice sek.rucicky?

Dalsi vec kterou si vsimam je, ze se nekdy sekundova rucicka zastavi a stoji. Kdyz zmacknu jakykoliv cudl, tak se probudi a funguje. Dle manualu se muze jednat o nejaky power saving. Pokavad hodinky jsou nejaky cas ve tme, tak sekundova rucicka zaparkuje na 12.hod a stoji. Bohuzel, nekdy se zastavi ikdyz je mam na ruce v prubehu dne.

Dekuji.
S pozdrvem,
Artur

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

mám stejné hodinky a co se týká posunutí vteřinovky, taky ji nemám 100% na 12 hodině, je mírně vlevo - těsně za levým okrajem leštěné středové plošky dvanáctky. Tak to ani nestojí za řeč. Zkoušel jsem sice taky nastavení přes apku, ale nic se nezměnilo. Když jsou všechny 3 ručičky na 12, jsou všechny na stejné pozici - mírně vlevo. Nejsou rozhašené, tak to je podle mě v cajku. A nejsou to jediné hodinky (quartzky), u kterých jsem se s tím setkal. Ono si toho člověk stejně normálně nevšimne.

V noci (tuším okolo 22 hodiny) pokud na ně nesvítí světlo, přechází do spořícího režimu a vteřinovka se zastaví na 12, dokud nezmáčknu nějaké tlačítko, nebo se hodinky nedostanou na světlo. Ale přes den za světla se mi vteřinovka nikdy nezastavila, a řekl bych, že by to ani dělat neměla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...