Přejít na obsah

GO Alfred Helwig Tourbillon 1920 LE


martar

Doporučené příspěvky

Tohle jsou vážně povedené hodinky pro konzervativní sběratele milující historické HH komplikace. 

https://monochrome-watches.com/glashutte-original-alfred-helwig-tourbillon-1920-limited-edition/

Glashutte-Original-Alfred-Helwig-Tourbillon-1920-Limited-Edition-5-1536x1024.thumb.jpg.9916004f4e5d4344da4be6d5c814a4a3.jpg

Glashutte-Original-Alfred-Helwig-Tourbillon-1920-Limited-Edition-1.thumb.jpg.51eb1404040594beebba3185f42dd204.jpg

A jen za 117.000 Euro! :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky manuálnímu nátahu jsou hodinky přes přítomnost turba jen 11,6mm vysoké a navíc tam pŕi pohledu zezadu neruší ten poněkud humpolácký GO rotor.

Pár zajimavostí: vyrobeno jen 25 ks, flying tourbillon, rezerva 100h, dvacet rubínových a dvě diamantová ložiska ve zlatých šatonech.

-----------------------------

Zkopírováno z Monochrome:

Case: 40mm diameter x 11.6mm height - 18k rose gold case, polished - sapphire crystal, anti-reflective both sides - sapphire caseback - 30m water-resistant

Dial: solid gold, silver-plated by friction - inlaid with black railroad chapter ring for minutes and seconds - appliques in rose gold - hour and minute hands in rose gold, small seconds hand in blued steel

Movement: calibre 54-01, in-house - hand-wound - 30.2mm x 6mm - 22 jewels (incl. 2 diamond bearings) - 21,600 vibrations/hours - 100h power reserve - hours, minutes, small seconds, flying tourbillon - finished with anglages, polished steel parts, blued screws, gold chatons, Glashütte stripes

Strap: 19/16mm brown Louisiana alligator leather strap - 18k rose gold pin buckle

Reference: 1-54-01-01-01-01

Availability: limited to 25 pieces

Price: EUR 116,970

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, taky jsem toho názoru, že nejlepší turbo je to, co není zepředu vidět :) (i když jsou teda HH výjimky potvrzující pravidlo, hlavně z dílny JLC..)

Kràtké video

 

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena resp. dostupnost asi není důležitá - těch 25 kousků je pravděpodobně rozebráno předem :) Neví náhodou někdo, jaky je rozdíl mezi ženevskými a glashüťáckými pruhy (viz "Glashütte stripes" ve specifikacich)?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jsi je chtěl, opravdu chtěl, tak je seženeš, ale podmínka toho, že na ně musíš mít zůstává.

Koukal jsem na ty pruhy, jestli není rozdíl v rozměrech, tak tedy nevím. rozdíl ve sklonu by záležel, k čemu to bereš, takže ve výsledku si myslím, že asi jen v názvu, ale nikde se mi nepovedlo dát si hodinky s " různými " pruhy tak vedle sebe, abych v tom nějaký rozdíl viděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, martar napsal:

Těch pár zdrojů na internetu uvádí, že je to identické zdobení s různými názvy, ale já se vždycky raději znovu zeptám... kolikrát se člověk dozví něco zajímavého.

Pokud vím, Glashütte Stripes vznikají podobně jako ženevské pruhy, ale s použitím rotace. Výsledek je charakteristické zdobení s odlesky ve tvaru spirál na kolečkách:

Glashutte-Original-Alfred-Helwig-Tourbil

Cenu vyšší než u turbo-senátorů moc nechápu, ale jinak jsou to parádní hodinky, kterými se GO prezentuje i v HH. Oceňuju i to že si Sasíci tentokrát ušetřili fancy "průhled" ciferníkem (kterej dnes straší a zavazí i na nejsprostší Číně) a o to luxusnější jej udělali zezadu :speak_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku, moc díky, schválně se na ten rozdíl ve stopách po frézování zaměřím. Zatím jsem zaznamenal jen rozdíl u levnějších strojků (kde jsou pruhy frézovány nastrojem o menším průměru a kde jsou vidět obloučkovité stopy po frézování vedoucí téměř kolmo na "pruh") a u dražších strojků (kde je použita jiná technologie a stopy po frézování jsou skoro rovné a vedou šikmo přes dekorativní pruh).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo to v nějakém starším videu z Glashütte, kde to kolečko děda zrovna ručně brousil a ukazoval na kameru - s tím že na rozdíl od klasických "pruhů" jde opravdu o typicky saskou záležitost. Ale koukám že u anglických zdrojů se vesměs bere že Geneva ~ Glashütte stripes/ribbing, takže o oficiální terminologii hádat se nebudu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...