Přejít na obsah

Baskřídlovka Josef Zelenka - hodnota


Strocek

Doporučené příspěvky

Pánové po příbuzném se k nám dostala baskřídlovka výrobce Josef Zelenka a nemáme pro ní uplatnění a je zbytečné aby tady někde ležela. Předpokládám, že by tady na fóru mohl být nějaký specialista na žesťové nástroje, případně mě odkázal v Praze na někoho kdo by mi sdělil jakou to má hodnotu, případně to vykoupil.

Baskřídlovka vypadá docela dobře, ale samozřejmě tomu nerozumim, tak je to laický pohled. Příbuzný byl aktivní muzikant, takže na ní asi hrál, ani by na ní nemuselo být moc práce ji nějak vypucovat. U jednoho mechanizmu je klapka přiletovaná a to letování povolilo, ale to letování bych klidně opravil sám, ale chápu, že to neni odborná oprava. Mechanizmus normálně funguje. Jsou k tomu nátrubky, redukce a nějaké mazání.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

x let jsem hrával na trubku mj. i v dechovce, tak se Ti k tomu vyjádřím.

Nejde o vizuální stav, ale hlavně o to, jak nástroj ladí a jakou má barvu tónu. Zkusil bych zajít do hudebnin nebo se informovat u někoho, kdo opravuje žesťové nástroje (namátkou https://www.firmy.cz/detail/12868187-ervin-nagy-bratronice.html , to by mělo být z Berouna kousek, na někoho přímo z Prahy se Ti zeptám). 

Podle mě za to dostaneš cca 5 000 Kč, ale je to jen můj odhad.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj :),

díky za info. Jasně vzhled nehraje, ale myslel jsem to ve smyslu, že to nebude asi nějakej nehrající zdevastovanej krám, když se na to kdysi hrálo. S tím odhadem jsem si to tak nějak taky myslel, samozřejmě jsem projížděl nějaký inzeráty na netu, asi trochu srazí cenu to zaletování, ale díky za tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...