Přejít na obsah

Prim Quartz výměna strojku


Doporučené příspěvky

Nic proti tvému způsobu oprav.

Uvědom si, ale jak dlouho ti bude trvat než převineš takto miniaturní cívku a jestli se ti to podaří napoprvé.... Čas je to co je nejdražší a pokud provedu proletování horní vrstvy cívky během 20 vteřin s tím že místo 2800 ohmů budeš mít 2750 je dle mého lepší varianta než cívku převíjet. ( čísla jsem si vymyslel jen pro ilustraci ).

Ale jestli seš ochotný převinout mi pár cívek na Prim 200 a i na jiné hodinky, což je někdy zapotřebí, budu jedině rád a pár desítek kusů ti pošlu. Jen mi prosím napiš cenu za kolik uděláš jeden kus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, Vláďa a Ruda  má pravdu. Když cívka, nemá těsný kontakt se statorem, tedy je jiná a díry jsou jinde,   s jeho dvoma plechy, nebo jak to nazvat, nemůže dávat impulsy rotoru.  Ale,  kdyby  jí dokázal někdo převinout,  třeba budu mít časem někoho, kdo by to zplatil 😉.

Upraveno uživatelem Jiří9
Pravopis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Az najdu u popelnice tiskarnu se scannerem tak navijecku vyskladam a dam vedet. Nebude to hned tak se predcasne neradovat! Je to pouze projekt v poradi. Netusil jsem ze hodinari s touto soucastkou u nas tak bojuji.

Esli doma mate k vyhozeni takovy stroj ... no dejte vedet.

Civka pokud nesedi uplne presne, tj. i upevneni plechu, fungovat nebude. Vytvorene magneticke pole nebude mit ten spravny vektor (velikost a smer) aby pootocil rotorkem s permanentim magnetem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi by to šlo, ale problém je vtom, že jsou cívky potenciální dárci většinou z vrchu zalakované a vinutí cívek je dost často slepené k sobě. Pak je bez rizika přetržení drátu rozmotávat cívku nemožné. Ale já jsem to nikdy nezkoušel a popravdě jsem k tomu nikdy nedošel z toho důvodu, že když jsem se snažil nějakou cívku rozmotat, tak to vždy skončilo utrženým drátem  a nezdarem.

Ale jak je vidět jsou tu i tací, kteří by si s navíjením cívky poradili a tedy snad i s rozvinutím cívky, i když nevím k čemu by to bylo. Slabí měděný drátek o průměru 0,02 mm asi je dnes někde k sehnání....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...