Přejít na obsah

Davosa North Pole L.E.


HondzaX

Doporučené příspěvky

Ať už je rok 2020 jakýkoli, tak jedno mu nelze upřít. Rozhodně netrpí nedostatkem zajímavých hodinkových novinek a projektů. I přes skutečnost, že došlo ke zrušení snad všech významných hodinkových akcí, tak i přesto bylo veřejnosti představeno poměrně dost povedených kousků.  Viděl jsem novinky od IWC, JLC, Sinn, Hamilton, Tudor, Grand Seiko, Seiko a dalších známých a zde provařených značek. Ale většinu z nich už všichni znáte ze specializovaných blogů nebo tištěných magazínů, případně zde již mají svá vlákna. Takže psát zrovna o těchto kouscích by bylo nošení dříví do lesa. Vedle toho se mi poštěstilo podívat se i na novinky, nebo třeba zajímavé starší kousky z kolekcí značek (včetně microbrandů) již ne tak všeobecně známých. Jedním se zajímavých projektů je i projekt několika místních nadšenců, kteří oslovili švýcarskou Davosu a společně vytvořili povedenou limitku oslavující hrdinství všech statečných žen a mužů - dobyvatelů Severního pólů.

Protože tu zde jiný projekt Davosy měl úspěch a protože tu ještě vlákno tato limitka nemá, rozhodl jsem se ho založit. Navíc jsem měl možnost vidět prototyp, udělat si pár fotek, směl jsem si prohlédnout i nerealizované návrhy a tak by byla škoda nechat si to jen pro sebe. 

Jakkoli design hodinek je patrný z připojených fotek, tak si dovolím krátký komentář včetně některých zajímavostí. Začnu odzadu. Na víku je moc hezká grafika, kterou vytvořila Slovenská ilustrátorka Barbora Paulovičová. Moc mne pobavilo, že hvězdy na grafice (souhvězdí Velké medvědice, jak jsem byl poučen) jsou v postavení takovém, jakém by měly být k vidění na obloze 24.12. o půlnoci přibližně 30 stupňů severně nad horizontem ze souostroví Špicberky (taktéž poučen, že ty bývajíc také nazývány jako Medvědí ostrovy). 

Z nápisů kolem rytiny lze vyčíst, že hodinky budou mít vodotěsnost 200 m, že v nich tiká strojek s automatickým nátahem ze švýcarské produkce (Sellita SW200), a také počet kusů.

Samotné pouzdro pak má rozměry 42 mm (ale s příjemným lug 2 lug rozměrem 48,3 mm). Korunka je (vhledem k udávané vodotěsnosti asi bez překvapení) šroubovací. Sklo je safírové, s vnitřním antireflexem. Číselník působí čistým, vyváženým dojmem. Kladně hodnotím absenci ukazatele data. Lumi svítí silně a modře. Hodinky by měly být dodávané na černém NATO řemenu. Víc informací je pak na microsite projektu www.davosanorthpole.com  Ač za projektem stojí spojené síly Čechů a Slováků, pak projekt nemíří exklusivně jen na Český, nebo Slovenský trh. Proto je odkazovaná stránka v angličtině.

Cena je nastavena na příjemných 599 EUR (což, pokud se nepletu o něco méně, než byla limitka RAF). 

P.S. Fotek mám víc, a postupně je sem budu přidávat. A ještě jen poznámka - s projektem nejsem jakkoli spjat (ani personálně ani finančně).

1852846440_xDavosa_Polar_igane_09(kopie).jpeg.0e5bd1fec7c7c927b59ddacb327fb9a7.jpegxDavosa_Polar_igane_11.jpg.3af0a5d65929abe155b2250afb5338a8.jpg1914983411_xDavosa_Polar_igane_02(kopie).thumb.jpg.e9b98324b2da2097fb8a3b78a438611d.jpgDSCF1768.thumb.jpg.f36b6ebabec62bd716c23a0b08ffcf49.jpgDSCF1726.thumb.jpg.ee09f5a9425df9f8102db6c3a69b9f1a.jpgxDavosa.thumb.jpeg.70daa42fd110fdfd2dcf5c51b08be914.jpeg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po 4 týdnech...
  • po měsících...

Ahoj, chtěl bych se tě zeptat, jak jsou i po roce užívání hodinky v tvém žebříčku vysoko. Jestli má smysl oslovit a zkusit pošetřit na tyto jednoduché a elegantní hodinky. Vím, že jsi mi vždycky dobře poradil. Děkuji za tvůj názor s odstupem času. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@RomanRZ21 tyhle Davosy mne stále baví. Na ruku si je dávám převážné o víkendu, nebo během dovolených. Moc se mi líbí ten jednoduchý, avšak praktický design, díky němuž se dobře nosí, a hlavně skvělě používají. Nstavení času je díky velké korunce velmi pohodlné a pak samotné odečítání času je díky čistému číselníku velmi rychlé. prostě takové tool hodinky do nepohody. Často zkouším nové kombinace řemenů a pokaždé to ty hodinky tak změní, že pak mám pocit jako bych měl opět další nové hodinky 🙂 

Vážně jejich pořízení nelituji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...
V 7. 4. 2022 v 15:28, georgejv napsal:

Také mne North Pole baví. Parádní toolwatche, skvělá čitelnost, lumi a moc hezky vyvedné sklíčko s modrofialovým antireflexem.

2022-04-07-Davosa-North-Pole-1000.jpg

Krásný hodinky, za mně kožený řemen nejlepší. Pořá na ně koukám.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...