Jump to content

Jaké Timex máte na ruce?

KralJan

Recommended Posts

• 1 month later...
V 7. 3. 2021 v 15:21, Chronopetr napsal:

Nevím, co je to za typ, ani jestli jsou takto původní nebo nějakým šikulou různě smontované (koupeny na eBay za pár stovek), ale šlapou krásně a dělají i parádu. Retro jak blázen. 

20210307_145107.jpg

Mas paradni hodinky... vyfot vic fotek ! Jaky je to prumer pouzdra bez korunky?

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
V 17. 7. 2021 v 12:14, kofolik napsal:

Mas paradni hodinky... vyfot vic fotek ! Jaky je to prumer pouzdra bez korunky?

Ty jo omlouvám se, ale jak mám jen tyto jediné Timex, tak sem do vlákna prakticky nezavítám. Měřil jsem průměr a je to 34 mm. Na výšku včetně nožek 40 mm. Fakt jsem zatím ale ani neměl čas pátrat v katalozích, jestli to je původní nebo si to nějaký šikula takto poskládal z jiných hodinek. Je to z USA nebo VB, za pár babek. Tenkrát to bylo do nějakých $25 bez výpalného a celních poplatků, takže i s poštou fakt asi za 6-700,- Kč. Klidně to může být nějaký ten indický "repas". Ale jedou fakt krásně, automat bez hackingu, ale s možností manuálního nátahu.

Omlouvám se, že nejsou na ruce a ani dnes nebyly. Jen jsem chtěl odpovědět, když tu dotaz leží půl roku ☺️.

20220119_211928.jpg

20220119_211749.jpg

• Like 1

• 2 weeks later...

Přiznávám, neodolal jsem promo fotkám chtěl jsem je vidět naživo. A zkusit je za nějakých 1500,- není až tak velké riziko. Nemyslím si, že je budu kdy nosit, ale v hodinkovnici ještě trochu místa mám a třeba se zalíbí holkám z rodiny a bude je nosit některá z nich
5f08d59cfb022082b2b74e92e3b4687d.jpg

• 5 weeks later...
  • 1 month later...

v poslední době hodinky skoro vůbec neřeším, tak beru quarzky, na práci ty Indigla, maj výdrž a slouží mi i k noční orientaci.

Prostě superplus v rámci cena/výkon. ☕

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Žádné referenční označení nemají. Kupoval jsem je v r. 2008 v Koscomu, když ještě Timexy prodávali. Kolekce se jmenovala "Automatic(s)". Dělaly se, co si pamatuju, také s bílým a tmavým (černým) ciferníkem s modrou vteřinovkou a pak s trochu jiným ciferníkem na tahu. Později měla kolekce trochu jiný tvar pouzdra (myslím, že bylo i větší) a podobu ciferníku. Ani jedny už se zřejmě nedělají / neprodávají.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
V 19. 10. 2020 v 17:57, Plina napsal:

Je jim 22 let. Nosil jsem je prakticky do doby, než jsem objevil toto fórum. Jen mě mrzí, že jsem po pádu ztratil plechový dílek tahu u pouzdra, tak od té doby na kůži. 284024b6c141529831489a7537a16d9b.jpg

Tak ty vypadají nádherně.