Přejít na obsah

Prosím o radu


Pepa22

Doporučené příspěvky

Záleží zda se ptáš na cenu či hodnotu !? Pro mne by hodnotu měly,jsou to staré vintážní chrona a kdybych je dostal či po někom našel doma,měl bych velkou radost bez ohledu na cenu v těch mrzkých papírcích.  Pokud se ptáš na tuto cenu,tak pro Tebe mají nulovou hodnotu . Kdybys napsal,že je chceš nosit či co s nimi udělat , třeba by Ti i někdo poradil. Tak to vypadá,že bys je nejlépe za rohem střelil do výkupu. 

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já si myslím, že na slušnou otázku, i když tenhle druh otázek tu nemají zdejší úplně v oblibě, se sluší slušná odpověď.

 

Takže ano, tohle je moc pěkný historický kousek Longines ze 70´let a mají nějakou cenu. Doporučuji ti kouknout do zdejší sekce "Jaká chrona (60.-80. léta)..." Tam se tenhle model občas vyskytuje. Pročti, podiskutuj a časem uvidíš...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, 

děkuji za reakce zde i osobní zprávy. Postupně odpovím. Trochu jsem na doporučení prošel zdejší forum a malinko se dostal do obrazu. Koukám, že mám v ruce docela zajímavý a ceněný kousek. Jestli jsem ještě včera nevěděl co s nimi udělám, tak dnes už mohu konstatovat, že si je chci ponechat a dát do kupy. Sběratel se ze mě ale téměř jistě nestane :). Tyhle hodiny vlastnil můj táta, myslím, že je ani nenosil. Měl je mezi dalšími obyčejnými hodinkami. A teď, více než deset let po jeho smrti jsme s mamkou něco hledali a mě napadlo je trochu prolustrovat. Narazil jsem rovnou na tohle fórum a tak jsem zde. Ráno jsem je otevřel a udělal ještě pár obrázků. Objevil jsem čísla 726, 332, 8229-2. Hodinky vypadá že fungují dobře. Běžely cca 12 hodin, ale nečekal jsem až do zastavení a znovu je natáhl, tak uvidím, jak dlouho vydrží na jedno natažení. Tlačítka také fungují. Vlastní hodinky byly na obyčejném asi koženkovém pásku. Takže postupně bych je chtěl nechat vyčistit, vyleštit a koupit pásek kožený nebo kovový. Zatím sbírám inspiraci z fotek zde, co by se mi nejvíc líbilo. Vím, že někdo si hodinky leští sám, ale asi to nechám odborníkům. Sklíčko je hodně poškrábané a kovové tělo celkem také. 

Jsem od Pardubic, tak asi budu hledat odborníka v okolí. Nebo v Praze kdyžtak.

Snad jsem dostatečně doplnil informace. Prozatím díky a asi ještě budu od některých z Vás tahat rozumy...

Pepa

DSCN1160x.jpg

DSCN1162x.jpg

DSCN1164x.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě těší,že ses rozhodl ponechat si zmíněné hodinky a že pro Tebe mají větší hodnotu než těch pár mrzkých papírků. Je to kus historie a pokud jsou po Tvém otci,tak i s příběhem. Ať Ti dělají radost. Jinak nikoho jsem se nechtěl dotknout,spíš to bylo ukázání správného směru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne bych je teda take nechal zkontrolovat u hodinare a max trochu prelestil sklicko a nechal je tak jak jsou. Kazdy skrabanec ma svuj pribeh a takovym hodinkam ta patina podle me dava "dusi". 

 

Sam mam par kousku s patinou doma a obavam se ze po prelesteni by pro me ztratily cast te hodnoty, kterou maji v tom puvodnim stavu.

Upraveno uživatelem Pepino777
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Leštění tohoto kusu bych ti rád rozmluvil. Jejich cenu tímto nevratným procesem nezvýšíš, ba naopak snížíš a ještě mi za to zaplatíš? Jsem teď sám proti sobě, ale je to blbost. Trochu jinak se dá tato procedura vnímat u běžných hodinek na denní nošení, náramků a spon, atd. Je to velmi subjektivní pocit. Někteří jsou neoblomní :) Vzhledem k jejich příběhu bych je nechal v co nejautentičtějším stavu. Maximálně bych přeleštil sklo ať se dá na tu parádu koukat. Odservisoval stroj a celý proces si užil výběrem vhodného řemene. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...