Přejít na obsah

Omega SMPc vs. Tudor BB58


Doporučené příspěvky

Zdravím spolupacienti,

Už nějakou dobu ve mě hlodá myšlenka, že pustím svoje Omgy smpc do světa a nahradím je BB58.

Zajímal by mě Váš názor, ke kterým hodinkám by jste se spíše přiklonili a proč?

Předem díky za názory :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omega, klasika, ktorá sa neopozerá. Predáš a budeš ľutovať.

+ dátum pri SMPc

+ SMPc krajšie

+ SMPc, medzi laikmi asi známejšia značka

- tá snow-flake hodinovka u BB, to asi nikdy neprekusnem (ale to je vec názoru)

- to jemné vrúbkovanie lunety u BB

- len 200 m WR pri BB oproti SMPc 😋

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

od SMPc mě vždycky odradil ten He ventil. Ta asymetrie mě fyzicky bolí, ikdyz tady jen vidím ty fotky. Měl jsem původní BB58 a skutečně to byly nejpohodlnější hodinky vůbec. Čirá radost. Akorat to datum jsem nebyl schopen oželet. Myslím, že tys doteď měl hlavně hodinky s datem, ne? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, balonovy.letc napsal:

A co BB 58 Steel? Ty maji datum. 

BB 58 steel neexistují, bohužel. BB steel s datem je 41 mm verze, která zdaleka není tak pohodlná. Rozdíl 2 mm se zdá být marginální, ale ve skutečnosti se jedná o úplně jiný vesmír.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, těžko soudit a dobře ti poradit ... Za mě - já osobně nikdy moc nepřišel na chuť SMPc (jednak mi tam designově vadí heliák, druhak se mi fakt nelíbí skeletonovy ručky, pak nemám rád celkově tvar jejich lunety - u potápek mám rád "drsnější" zubaty lunety - právě po stylu např. BB58 ... a na závěr - jak zde již bylo zmíněno - i dle mě ty SMPc jsou víc leštěnky než potápky).

Tudor BB58 se mi strašně líbí, byť to taky nejsou úplně potápky v pravym slova-smyslu, ale spíš hodinky "v designu potápek" s vintage stylem. Takže jako hodinky se mi určitě mnohem víc líbí BB58 ve srovnání se SMPc + velký benefit je dle mě in-house a ostatně taky to, že jsou míň proflálky, což já bych preferoval na úkor "širšího povědomí veřejnosti" o Omega vs. Tudor. Má to taky ale menší problém ... :-D Já osobně bych u hodinek nepřekousl absenci data, na ktery jsem zkrátka fixovanej - nevím jak to máš ty. A druhak - vím, že jsi majitel dalších potápek (RCC), ktery sis pokud vím nechal - a nejsem si úplně jistej, jestli si BB58 nebudeš trošku dublovat typ hodinek. Jasny, úplně stejny hodinky to nejsou, vlastně jsou dost odlišny :-D ... ale pořád to jsou potápky s vintage lookem... Takže já osobně na tvym místě bych asi střelil SMPc a šel do Tudorů, ovšem ne do BB58, ale zcela jednoznačně do Pelagosů! To jsou podle mě úžasny POTÁPKY v pravym slova-smyslu, s originálním designem, ideální velikosti, in-housem a prvotřídním zpracováním, navíc v úžasnym titanovym celomatnym provedení, s krásně ukrytým heliákem při WR 500m a měl bys je s datumem i stylově úplně jinej kousek. Za mě jsou Pelagosy jednoznačně nejlepší luxury-divers v poměru kvalita/prestiž/cena :-) 

Asi jsem ti moc neporadil s Tvým dilematem, za což se omlouvám, ale můj pohled na Tvé dilema je cca takový ... 😇

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...