Přejít na obsah

Rapidní změna přesnosti - Hamilton Khaki Field auto


Doporučené příspěvky

Zdravím, 

zhruba před 3 týdny jsem si pořídil hodinky Hamilton Khaki Field Auto 42 - H70555533. Do minulého týdne byla přesnost cca. +/- 2 sec za den, takže jsem byl naprosto nadšený. Nicméně z ničeho nic mi hodinky začali vykazovat -15 až -20 poslední 4 dny a já nevím co s tím, resp. co to mohlo způsobit.

Hodinky jsem za tu dobu nechal pouze jednou zastavit, ale přijde mi, že právě od toho bodu co jsem je znovu rozhýbal už prostě "přesné" nejsou.

Nemáte někdo zkušenost? Je to na reklamaci? 

 

Moc díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem nový hodinky, presnost nula nula prd, po dvou měsících 20 a vic, servis...zmagnetizovany, dal bych ruku katovi za to, že nikde do magnetickeho pole nepřišly, navic potápky. A byly. Kde jak netušim. Od té doby jedine minimálně křemíkovej vlásek. Spíš ale ted uz dlouhodobe jen gps digi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Daemonultimate mm chápu. V tom případě je nemůžu nosit nikde :D pokud to s tím magnetismem funguje takhle.

Jo dnes jsem jim právě pomohl ručním dotahem a celodenním nošením. V 11.25 jsem je hacknul a naladil na čas dle telefonu.

Teď po 7 hodinách mám zas už -3 vteřiny. 😕

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezké vlákno, nevěděl jsem o něm. Dík. Projevy budou taky případ od případu různé podle toho co vše je v hodinkách zmagnetizované. Když to schytá vlásek, kotva, krokové kolo tak to bude mít zásadní vliv na chod a přesnost hodinek. Když to koupí ručičky nebo nějaká stavěcí páka, tak to pro uživatele hodinek velice nic neznamená. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, tady na tu modrou zázračnou krabičku pozor, je to v podstatě cívka napojená přímo na 230 V 50 Hz. Těch 230 je v poho, ale těch 50Hz!!!

Ono to samozřejmě spolehlivě odmagnetuje, ale během sekundy odmagnetování vám to 50 krát změní polaritu a dle Švýcarů to má negativní vliv na magnetičnost materiálu, z kterých jsou hodinky vyrobeny. Profesionální odmagnetovačka vypadá,  ale hlavně  funguje jinak. Je to pulzní zařízení, které odmagnetovává pouze jedním pulsem, žádný hop sem hop tam a 50 krát dokola a za další sekundu dalších 50 hop sem hop tam.... :)

Tady to  je tak dobrý na odmagnetování šroubováků a nebo hodinářské příručky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...