Přejít na obsah

Levné quartzky pro každodenní nošení - prosba o radu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 189
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Přátelé, jsem tu zas. Mám asi trochu problém: Za těch pár týdnů, co ty Hanowy mám, většinu času bez problémů jdou, ale asi 3x se mi stalo, že se mi (zřejmě během noci, kdy je nemám na ruce) zastavily. Prostě jsem si je rádo dal na ruku a po čase jsem zjistil, že ukazují špatný čas, třeba o hodinu, o dvě... Když je pak srovnám, tak zase bez problémů jdou. Nepodařilo se mi zjistit příčinu, nedokážu to zopakovat, nevím, co s tím.  
Tušíte někdo, čím to může být? Může to být baterkou? Nebo vadný strojek? Nebo dělám něco špatně? (Třeba že bych je večer nějak méně opatrně položil na noční stolek?) Je to na reklamaci? Těžko ale budu dokazovat, že jim něco je, protože většinu času jdou - a přesně.
Budu vděčný za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jedněch hodinkách se mi stávalo, že když jsem o něco zavadil, tak se povysunula korunka, aniž bych si toho všimnul a při nějakém dalším pohybu zápěstím zase zapadla a hodinky šly dál. Takže občas jsem měl třeba o 10 minut opožděný čas a nechápal jsem proč.

Jestli to může být baterkou je otázka, asi může, záleží, jak dlouho ty hodinky někde ležely. Většinou se ale slabá baterka projevuje poskakováním o 3 sekundy, pokud strojek takovou indikaci má. Než to budeš reklamovat, zkus nechat tu baterku vyměnit. Ano je to investice pár stovek, ale asi jediná možnost, jak vyloučit vybitou baterku.

Jinak mě to samozřejmě mrzí, ale pokud se to bude opakovat bez zjevné příčiny i po výměně baterky a např. tou nechtěnou manipulací, je to důvod k reklamaci.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednali jsme takhle kolegovi Seika. Už jsem to tu možná psal. Prakticky od začátku se takhle chovaly. Většinou při odložení se zastavily. Jak píše tombas, bůh ví, jak dlouho kde ležely. Odnes je ke svému kamarádu hodináři. Ten vyměnil baterku (bůh ví, jak mu dlouho kde ležela). Chvíli šly a pak znovu. Nechtěl je nikam zpátky posílat.  Jel jsem s ženy hodinkama a jedněma mýma do Koscomu měnit baterky, tak jsem je vzal s sebou. Hodinář je měl chvilku v prádle s výsledkem, že jim nic není a je špatná baterka. Vyměnil mi ji zdarma (!) s tím, že pokud se to opět stane, ať je přinesu. Nestalo. Takže baterku bych zkusil. Jinak mě se tohle u žádných quartzů nestalo, vždycky rovnou stály. A ženy, co maj funkci EOL, ty taky rovnou stojej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se zastaví a stojí, pak to na baterku vypadá. Ale když chvíli jdou, pak zase ne a tak furt dokola, tak to vypadá na mizerný strojek. Jinak i Seiko občas dělá šunt, už jsem měl v ruce dva kousky Seiko Solar, kde se strojek choval stejně jako u výše zmíněné Rondy 515. Chvíli šel, pak zase ne, nepravidelnost zastavování se. Jestli někdo umí quartz dobře, pak je to Citizen, kromě vybitého článku u Eco-Drive jsem nikdy nezaznamenal žádný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pánové, po roce se připojím. Právě si užívám dárku (sám jsem si ho pořídil) a fakt čumím. Boccia 3619-03, člověk by ani moc nečekal. TIMESTORE měl akci a už jsem neodolal, proč to za ty prachy nezkusit. 

Boccia Titanium

Ale skutečnost je oproti obrázku daleko přívětivější. Poslední články tahu jsou "plechové", ale titanové a nehodlám s nimi manipulovat. Vše je provedeno v jemném brusu a to je po mne ideál. Strojek má dobře ohraničené polohy vytažení korunky i nastavení ruček. Články tahu krásně masivní a přitom je celá sestava docela lehká- 87g včetně centimetrového nástavečku (21 cm to dá v nákupovém stavu, ale mých 22 cm už ne)
Ručky mají lumi střední výdrže (několik hodin čitelné). Co prodejci neuvádějí, je to, že stejně tak svítí i číslíčka, to mne nadchlo. A puntíky indexů svítí daleko nejvíc. (ale nasvicuji si UV baterkou, pro pořádek. Jsou i takoví anti-UV-ři, co to nedělají. Divní pavouci... ;o)

I to datum je celkem čitelné. 

Po mne osobně - sem dát safírové sklo a víc nepotřebuju. Nechám tomu čas, ale nejspíš na to dojde ;o)

Chronobundus var. Boccia....
 

 

 

 

 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, mám dvoje takové Citizeny titan/safír/ecodrive, co limitně snesu ;o) (jsem docela nenášenlivý zákozník)
ale tyto (poloznačkové) mi holt fakt sedly. To nepopíšeš, to je nesdělitelné. Jako když někomu chceš popsat, proč je taková pochoutka dršťková polévka. Už popisem surovin ho zhnusíš ;o)
To je to "něco na první pohled", co někoho chytí až u Rolexů, a ty šťastlice jako jsem já například tady ;o)

Je to dočasné, já se znám, ale aktuálně mám dobu titanovou, ostatní se pokusím poslat dál.
Už mám těch kousků moc, co mne nějak dříve zaujaly. tak musím najít třídicí parametr, jak z to hoven.

A titan miluju odedávna, a že s ním Seiko neodvádí tak dobrou práci jako Citizen (a Boccia) - to není má starost.
To kdybych věděl dřív, tak jsem docela ušetřil ;o)

 

 

 


 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, Datel napsal:

do smrti, akorát abych nepoděsil pozůstalé. až otevřou truhlu s "dědictvím"

A DOPRDELE, pronesl notář oklikou...

PS - i já jsem na základě této  fotky tonul v nejistotě, ale za aktuálních 1250 jsem to vzít holt musel. A až jsem je měl v ruce a na očích, bylo po pochybnostech ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...