Jump to content

Levné quartzky pro každodenní nošení - prosba o radu

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pri tom o nic nejde, za tuhle cenu jsi mel vzit prvni Seika nebo Casia, ktera se ti libila... tady neni, co vymyslet.

Edited by Ondra

Problém asi je, že ani jedno není úplně přesně to, co jsem hledal. Prošel jsem opravdu mraky hodinek a všem "něco" schází. Jedněm safírové sklíčko, jiným určitý typ ručiček nebo ciferníku, dalším ocelové pouzdro (a ne, není to jen věc ceny - ani ve vyšší cenové hladině jsem nenašel, co hledám)... a přiznám se, už jsem z toho docela unavený. Ale něco prostě budu muset koupit, potřebuju nějaký ten přístroj na ukazování času, no. Svět není ideální.

Edited by Tomáš Olomouc

Ja ti naprosto rozumim 🙂 Jenom se mi zda, ze v tyhle cenovy kategorii je to jedno, protoze je to vylozene spotrebni zbozi na max. par let. Koukni jeste na Festinu, tam se da taky neco slusnyho do 2 tis. vybrat. Treba na timestore.cz

Než nějaké módní značky, tak to raději to Seiko, Casio, Citizen, Orient. Dával jsem taky nějaké tipy na Lotus, i ty Festiny by šly, ale zdá se, že požadavky jsou vzhledem k ceně poněkud přemrštěné (WR, safír, datumovka, strojek...).

Popravdě málokdy tady strávíme více času při vybírání hodinek za 100 tis. než tady u hodinek za 2.

No jo, já to uznávám. 🙂 Ale samozřejmě existují modely, které tyhle parametry splňují, jen mezi nimi není až tak velký výběr.  Zvlášť když se chci opravdu raději přidržet těch ověřených značek, které jmenuješ. 🙂
Každopádně jsem rád, že si se mnou o tom povídáte, pomáhá mi to se v oblasti trochu víc zorientovat. Díky.

Asi budeš muset v něčem slevit, jinak si nevybereš. Každé mají něco a něco jim chybí. Třeba ten safír mi v téhle kategorii přijde jako dost přehnaný požadavek, zvlášť u tohoto typu hodinek. Mám několikery hodinky s minerálním sklíčkem už léta a krom několika zanedbatelných vlásečnic jsou jako nové. Vše je o zacházení s hodinkami. Jestli chceš něco na tvrdou práci, kup si plastové digitálky. Na plavání se hodí zase jiné hodinky, tak to prostě je. Hodinky, které vybíráš jsou vyloženě společenské, do obleku a tomu jsou přizpůsobené parametry, jako to sklíčko nebo vodotěsnost.