Přejít na obsah

Apple watch a podobné ve společnosti


papun

Doporučené příspěvky

Mám pro někoho možná divný dotaz. Pojďme na začátek. Nenavštěvuju žádnou vyšší společnost. Vrchol společenské akce je jít do divadla nebo na ples. Na normální ples, né ten v opeře :). No a když se na takové akci rozhlédnu kolem sebe a nebudu hodnotit oblečení a podívám se jen na hodinky,  tak je to směska všeho. Od nějakých chytých hodinek za 500,- na gumě (ano i k obleku nebo k šatům) přes nějaké normální kousky, pěkné kousky až po Apple watch. A teď ta pointa.

Jak se vlastně ve společnosti nahlíží třeba na Apple watch a podobné ,,dražší" kousky třeba na meshi a tak. Chápu, že to vytíženým lidem asi usnadňuje život. Ale já bych si to na ruku nikdy nedal.  A nosí to mraky lidí.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před nedávnem na mě na sociálních sítích vyskočily svatební fotky jedný spolužačky z vejšky. Vzala si takovýho vysportovanýho hezouna, na první pohled celkem sympoš. Pěkně padnoucí stylovej oblek, šmrncovní kravata, hezký boty.... a na ruce měl k tomu všemu nějakej šílenej digitální talíř o průměru asi 50 mm typu Garmin nebo tak něco... vypadalo to naprosto otřesně a to, že to někdo dá na koženej řemínek, to fakt nezachrání. Kdyby si bejval nevzal nic, udělal by líp. Ale je možný, že nutně potřeboval monitorovat tep u oltáře, nebo jaká je aktuální vlhkost okolí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jako je součástí hygienických úkonů před návštěvou “společnosti” odkládat montérky/křusky (dtto plavky, žabky nebo běžeckej/pumpičkářskej buznaobleček s helmou/čelenkou/čelovkou) ve prospěch něčeho solidnějšího a nesmradlavého, mělo by být součástí téhož rituálu i odložení géček/ABC/AW/sporttesterů (protože než tohle, tak to fakt radši nic) a přepnutí mobilu do tichého režimu. Opomenutí kteréhokoliv z výše uvedených “detailů” jen viditelně inzeruje, že od burana a ignoranta formální zvyklosti a etiketu čekat nelze... :thumbsdown_anim:

PS: A i když AW v jistých situacích (třeba v kuchyni/dílně/fabrice/bazénu + na záchodě) považuju za účelnou a praktickou věc, tak bez ohledu na provedení ocel/safír jsou IMHO pořád vzhledově hnusné, jak dozimetr a nebo náramek pro nesvéprávné... :skull:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že by Kárl strčil BP na nato? Super.

Jinak Apple Watch maj smysl, když si člověk nemůže hrát a svítit někde s mobilem, ale pak to dopadá tak, že si ty lidi stejně hrajou s hodinkama a šmrldaj tam prstem a vypadá to úplně stejně dementně...

BTW všímáte si jak mu to sedí? kurva kdo může říct, že mu sedí BP na natu, když většině nesedí vůbec?

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

no v 90 vypyda jako nejakej hippster... o eleganci nemuze byt rec

prrdstavte si nekoho jineho (treba Zemana) ve stejnem outfitu s pilotkami treba Archimede na hadru... kdyz budete k uprimni sami k sobe, tak byste ho shazovali jako burana

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karel ty pilotky nosi, pac z nich i ve svem veku dobre muze odecist cas, nevadi kdyz je zapomene obcas natahnout a velka korunka umoznuje dobrou manipulaci.
Takovej Jablotron pro knizata :)  To, ze mu i celkem seknou je tim, ze ma charizma jak blazen a noblesne by nosil i hodinky s Mikymausem a nebylo by to blby.
Ad srovnani se Zemanem: napsano presne, protoze Zeman buran je, na rozdil od Karla. A hadry to nezachrani.

edit: jo a at jen neunasime toto celkem jinak zbytecny vlakno: Apple watch v nerezu na milanskym tu mame doma a nevypada to uplne mimo ke smart casual.
Samo nejaky hlinikace na NIke strapu asi mimo budou.

 

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z "chytrých" hodinek mám jedny, Fenix 6S. Nejsou obludně ohromný, má to 42mm průměr a důležitější lug to lug je jen 47,5mm, na malou ruku perfektní. Nepoužívám to jako "chytré" hodinky s notifikacemi, štve mě i když pípá telefon a nepotřebuju to ještě u hodinek, tyhle funkce mám vypnutý.

Naopak každý den využívám budík, který lze nastavit jako vibrace. Jako první, kdo odchází do práce, tak nikoho nebudím. Věci jako den, datum, měsíc, východ/západ slunce, fáze měsíce, výška/tlak, stopky, odpočet, kroky, měření spánku, stresu atd. považuju za dost užitečný, všechno na jednom místě a přehledně. Další důvod nemít telefon každou chvíli v ruce. Co je naprosto bezkonkurenční je navigace, zejména pro použití pro pěší turistiku. To byl hlavní důvod, proč jsem je kupoval. Ale tak nějak celkově je mám na ruce pořád častěji. Až na nahrání trasy do hodinek, kterou je snazší vytvořit na počítači, ty hodinky fungují naprosto samostatně bez nutnosti mít k nim každou chvíli připojený telefon. Výdrž 10 dní bez navigace, 20h s navigací (větší verze hodinek mají výdrž baterky několikanásobně vyšší). Na výletech fotím mobilem, takže power banku mám v batohu tak jako tak.

Pokud to někdo využije nebo se mu to líbí, ať si kupuje a nosí co chce. Názor, jestli se to hodí k obleku nebo čemukoli jinýmu, je otázka subjektivní.

Upraveno uživatelem Milan59
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...