Přejít na obsah

RUCE & ručičky.


emef

Doporučené příspěvky

Ono dělat recenzi na hodinky, který nemůžu nosit je asi celkem kumšt. 
Já můžu říct že se mi video líbilo, ikdyž postrádalo určitou míru osobních postřehů, což je ale pochopitelné a vtipná cimrmanovská paralela, kterou uvedl @xbraj19 tady sedí jako prdel na hrnec a půjčovat někomu hodinky na “recenzi” když je vlastně nemůže nosit a může na ně asi jenom koukat je opravdu dobrý fór.

Za sebe můžu říct, že jsem celkem fanda “nového eltonu” ale jediná věc co u nich nechápu jsou rozměry hodinek, jako např Prim Brusel L2L 53mm WTF?! apod u ostatních modelů. Retro oblekovky. Kdo to může nosit? Sám mám ruku nějakých 20cm a tohle bych si na ruku v životě nevzal. Současně s tím i tyto Spartaky, které by měli být menší ale stále vypadají na tvojí ruce opravdu nehezky (bez urážky, chápu že máš užší ruce), nebo jak to vídís ty @emef? Za mě by mohli začít spíš dělat i nějaké nositelné hodinky pro lidi s průměrnou a menší rukou.

PS: Řemen je děs a hrůza, to bylo první co mě trklo do očí :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak pravdepodobne si vzali inspiraci od Nomosu i v tech dlouhych nozkach a tim padem velke L2L vzdalenosti.

Co se tyka Spartaku, tak vic se mi libi ty s tim bilym cifrem (jako vetsina oblekovek). Z modreho cifru bude polovina magu nadsene hykat a v kombinaci se zlatyma ruckama to je pekna podivana. Tak na prvni tri dny.

Video za me fajn standard. Jako asi fakt se dela blbe recenze na hodinky, ktere nemuze nosit. Nejlepsi cast videi je ale vzdycky az ta uplne posledni po "Šlusu", na tu si vzdy rad pockam :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozna jsem spatne zvolil slovo recenze, sorry. Kdyz to mam vysvetlit, co jsem tim myslel, pro me to bylo vic popisny nez jindy, proste takovy standardnejsi predstaveni, jak jsem zvyklej od jinych hodinkovych YT kanalu. Ale zase to jsou hodinky, ktery jeste nikdo jinej nepredstavil 🙂 A uprimne, tim ze PRIM absolutne nesleduju, kdyby je @emef neukazal, ani nevim, ze existujou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@AndyAaronPokud si vzali inspiraci v nožkách od Nomosu, tak si od nich měli vzít inspiraci taky i v rozměrech pouzdra, např Nomos orion, které mají dlouhé nožky ale dělají se i ve verzi 35mm pravě pro lidi s průměrnou nebo hubenější rukou.

Pokud se spojí velké pouzdro (42mm) s dlouhýma nožkama, tak to pravděpodobně nebude vypadat úplně dobrě, a pokud se spojí velké pouzdro s dlouhýma nožkama u vintage oblekovek, tak se z toho stane něco absolutně nenositelného (resp lze to nosit, ale musí na to být člověk obvod zápěstí třeba 25 cm) a vážně by mě zajímalo jestli se na celém chronomagu najde alespoň jeden jediný člověk, který si např ty Brusel v 42mm koupil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu mluvit za všechny kolegy s fabriky, co se podílí přímo na výrobě a měly možnost to video vidět. Matoušovi dík, a dík také za to, že je neškrábnul,( o to jsem ho taky žádal), každý kus, pokud se nejedná o maketu, již čeká na majitele, a jistě by nebylo příjemné chtít po někom peníze za poškrábané hodinky. Vše co na našich hodinkách můžete vidět, je prací mnoha ruk, základ je samozřejmě v strojním opracování. Dizajn a modelové řady jsou zas otázkou vkusu jednotlivce, tak jak se k tomu tady zas staví jen jednotlivec, a poptávka je věc průzkumu, tam už lidi z výroby nevidí.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zekone jakoze fakt nemate ani jedny hodinky, ktery by byly takhle na predvadeni, vystaveni.. i ty co predvadel Matous, uz byly fakt prodany? Mno, uh, eh.. aale, kazdej at si to dela jak chce:)

 Jinak emefe video prima, ale za tehlech podminek bych se na to bejt tebou vykaslal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, Micey napsal:

Zekone jakoze fakt nemate ani jedny hodinky, ktery by byly takhle na predvadeni, vystaveni.. i ty co predvadel Matous, uz byly fakt prodany? Mno, uh, eh.. aale, kazdej at si to dela jak chce:)

 Jinak emefe video prima, ale za tehlech podminek bych se na to bejt tebou vykaslal..

Ne, skladovky by jsme fakt chtěli, nemuseli bychom dohánět o sobotách.  Na montáži je nás fakt zoufale málo. 

Upraveno uživatelem zekon7302
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý dělá něco jiné, těžko odpovědět kolik trvá výroba kompletního číselníku nebo ruček, natož opracování pouzdra, nebo částí strojku, kompletace součástek. Nedělá se jednotková norma, vše na něco navazuje. To by u každého úkonu musel sedět člověk se stopkama, za předpokladu, že jde vše dle nějaké metodiky, což samozřejmě nejde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty vole, jsem napsal nejdelší komentář ve svý desetiletý existenci na fóru a vono se to celý smaže, protože zrovna dneska se tady něco upravuje. Omg. Tak znova.

Tisíc lidí, tisíc názorů. :)

Žádná recenze to nebyla. Slovo recenze tam ani jednou nezaznělo, navíc jsem řek, že to nebude hluboký a celý video má poditul "první dojmy". V tu chvíli mi přijde trošku mimo mi vyčítat, že jsem nešel do hloubky. Půjčený hodinky.

Co se právě toho modelu půjčování hodinek týče, tak úplně přesně nevim, jak to chodí, jsem v týdle branži dost nováček, zároveň si ale troufám tvrdit, že mám z vás nejvíc zkušeností. :) každopádně co jsem tak okoukával v zahraničí, tak mi přijde, že to funguje na třech levelech: 1) hodinky si koupíte, nosíte a natočíte si o nich, co chcete. Tomu bych řikal recenze. 2) hodinky dostanete, můžete si je nechat, tim pádem i nosit, takže si o nich taky můžete natočit, co chcete. Akorát protože buď se cejtíte zavázaný, že jste něco dostali zadarmo, nebo nechcete nasrat darujícího, aby vám ještě někdy něco dal, tak to natočíte dost pozitivně. Tomu bych řikal promo video, ne recenze. 3) hodinky vám půjčej, ale s tim, že je nebudete nosit. Tim pádem si o nich taky natočíte víceméně, co chcete, ale prostě celý to je jenom od stolu, takže plácáte jenom to, co vás na první dobrou napadne. Tomu bych řikal první dojmy.

A tady to byl klasickej případ číslo 3) první dojmy. Nic jsem nedostal, nic si nikdo neobjednal. Hodinky mi padly do oka, napsal jsem jim, jestli mi je půjčej, půjčili pod podmínkou, že je nezničim. To jsem respektoval a videu zmínil, abych byl fér. A proč jsem si vybral zrovna tydle? Vybírám si hodinky, který mě bavěj a tim pádem je pak ve svejch videích víceméně chválim. Souvisí to s tim, že svůj volnej čas, čili třeba 20 hodin na jedno video, nechci věnovat hodinkám, který mě serou. :) Proto jsem jim řek o tydle Spartaky a ne Beatu Rajskou.

Ještě co se toho, čemu se v těch videích konkrétně věnuju. Ono to dost souvisí s tim, jakej má člověk individuální vkus a co ho baví. A mně když dá někdo vybrat mezi Orlíkama a suprmadafaka vytuněnym mikrobrandem s hitech keramickym pouzdrem, safírouvou lunetou, 1000000 WR a elaboré etou, vezmu Orlíky. Nazdar. Prostě protože mám rád předražený kokotiny, silný značky a velký příběhy, který za nima jsou. Dělá mi radost si o tom číst a pak to vyprávět kámošům na pivu. Proto jsem prodal Damaska a koupil si Moony (i když nic proti Déčkům, zas si je někdy koupim).

Z toho důvodu mi přijde jako pěkná informace, že v 50. letech neuměl udělat hodinky jen tak někdo a tady zrovna to někdo zvlád. Prostě supr. Žádná ironie v tom nebyla. A je to něco, co si mý kámoši, který v hodinkách nejedou, určitě poslechnou radši, než kolik milimetrů je mezi pouzdrem a řemenem.

Jasně, možná by tam mohly bejt obě ty informace, ale prostě pak by to video mělo půl hodiny, nikdo by se na něj nekoukal a žena by se se mnou rozvedla, protože bych to stříhal další 3 večery, místo abych s ní "koukal na filmy".

No ale to nejlepší na závěr. Kontroverze evidentně táhne, protože todle video udělalo za jeden den tolik views, co jiný videa za tejden. :) takže bych moh ještě dodat: Elton nemůže za vaše posraný životy :D ať to jede

Takže díky, bratři, že na to koukáte a že to komentujete. Dává mi to sílu točit dál, i když to je dost nevděčná práce, ze který bohužel nic nemám. Zatim. Ale já na to jednou vyzraju. ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super video, diky. Prijde mi to zabava, rad na to koukam:) necekam nejaky veleodborny monolog a rozbor hodinek, to fakt ne:)
Libi se mi ta bila verze s modrenymi ruckami!
Musim popatrat, jaky jsou zkusenosti s temi remeny od Tlusteho. Na jednu stranu ok, chtej mit vsechno z CR, ale musi byt i jina moznost....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skvely dil, nevidim nic spatneho na tom pujcit si do ruky hodinky, ktere se ti libi a rict, ze se ti libi a pridat trochu omacky a misty trefne kritiky na zbytek produkce - za me super :)

mi se tenhle model spartaku taky libi, takze jsem rad, zes je vzal do ruky a natocil na video, protoze z videa dostane clovek jinatsi dojem nez z produktovych fotek (ktere ma elton vetsinou slabe).

ps. ovsem ten remen - to je hustyyyyy :D

@zekon7302 nemuzes na to spichnout po vecerech neco z horweenu? no ale to uz by mozna vypadalo blbe vuci "konkurencnimu" nomosu, ktery myslim horween cordovan na remeny pouziva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se to všechno snažim brát s nadhledem. Je mi jasný, že se nemůžu zavděčit všem, ale je dobrý si minimálně kritiky vyslechnout/přečíst, nějak zpracovat a pak vyhodnotit, jestli si z toho něco můžu odnýst, nebo mě to naopak může posunout směrem, kterym nechci.

I z toho důvodu jsem se tady dost rozepsal, pomáhá mi to utřídit si myšlenky a držet nějakou linku.

Nedělám to ani pro mudrlanty, ale nedělám to primárně ani pro views, to bych dělal videa typu AW vs. Rolex. :D Dělám si videa pro radost, dělám to proto, abych se dostal k hodinkám, který se mi líběj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 4. 2021 v 18:25, zekon7302 napsal:

Každý dělá něco jiné, těžko odpovědět kolik trvá výroba kompletního číselníku nebo ruček, natož opracování pouzdra, nebo částí strojku, kompletace součástek. Nedělá se jednotková norma, vše na něco navazuje. To by u každého úkonu musel sedět člověk se stopkama, za předpokladu, že jde vše dle nějaké metodiky, což samozřejmě nejde. 

Hele, vy fakt nemáte aspoň cca "normy" na výrobní úkony? Jak plánujete zisk? Nebo je tak velkje, že +/- 10-20% nákladů neřešíte?

SOrry, možná blbej dotaz, ale Prim nesleduju a zásadně neznám.

díky za eventuální objasnění

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...