Přejít na obsah

Automatické / Mechanické field/flieger hodinky


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 22 hodinami, Datel napsal:

A to máš zase recht, asi spousta chronamagorů kupuje hodinky proto, že z nich oni sami mají dobrý pocit. Já teda jo. Když jsem poprvé rozbalil krabičku s hodinkama s nápisem JAPAN (jasně viditelným - dobrou lupou - naspodu ciferníku) tak jsem byl fakt nadšený a doteď jsem rád, že je mám.
Na hodinkách holt neušetříš (leda výběrem kde je koupit, že)

Tak som sa rozhodol a objednal som SNGZ15J1. Ako niekto písal - tuším ty - že človek si niekedy občas niečo kúpi hlavou a potom jeho srdce plače že mohol radšej kúpiť srdcom a bol by spokojný celý život. Made in Japan - Pre niekoho hlúposť pre mňa niečo výnimočné. V dnešnej made in China je to už rarita a veľmi príjemný bonus ktorý ma vždy na pohľade na ne poteší. Niečo ako Mazda, tá vyrobená v Japonsku bude vždy "to pravé orechové" 

 

Fliegre som nakoniec zavrhol, teda aspoň na teraz, nebol som si istý tým úzkym ramcekom, ktorý opticky hodibky dosť zväčšoval, síce by to asi na mojom 20 dačo cm zápästí až tak nevadilo, ale zahral som to na istotu. Tie field dizajny mi asi sedia viac. Na dlhú dobu ostávam "upokojený", nabudúce už budem riešiť nejaké field Hamiltony 😉 

 

Ďakujem každému za rady a tipy, veľa som toho za poslednú dobu načítal a veľa som sa toho dozvedel, nikdy ma nenapadlk že okolk hodiniek bude taká komunita ale som rád. 

Už keď som mal v práci prvý krát SNK809 kolegovia to obdivovali, hlavne ten tikajuci mechanizmus a "glassback". Na jednom bolo až vidieť ako by najradšej vymenil svoje 300€ galaxy watch za niečo ako SNK809 :)

 

Tak nech vám to spolahlivo tika na rukách, budem tu ďalej po fóre sliedit a čítať čo nové, snáď aj niekde prispejem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, papun napsal:

Kořist - jasné. Bez diakritiky to bylo trošku zavádějící. Mě se ten cifr strašně líbí. Trošku mi to kazí ta myšlenka, že to používali němci, ale asi to zkousnu.

Němci byli na přesné specifikace a pečlivé provedení pro maximální efektivnost mistři. Až to někdy přeháněli, proto byly třeba jejich tanky se sofistikovanou převodovkou a motory Maybach válcovány ruskými kovářskými ingoty T-34. Holt v polních podmínkách jsou jiné priority. Ale u hodinek jsou přehledné a perfektně čitelné číselníky jednoznačné plus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 11. 2020 v 20:11, papun napsal:

A co ta lumi? Co na těch válečných všechno svítilo?

Já Ti nevím, asi se to dost lišilo. Pravděpodobně " čertík " , ručičky a indexy u 3,6,9 na všech, méně pak indexy u ostatních čísel, ještě méně pak i samotná čísla,  A tak nějak si myslím, že to nebylo tolik, jak jsme zvyklí teď, nebyl takový světelný smog a piloti byli zvyklí se orientovat podle slabého svitu. Některá současná lumi by asi zburcovala kde koho :-d

ale možná se pletu, nejsem odborník a pilotky se ke mně dostaly v podstatě náhodou, byť už mám teď několikáté 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Časem je určitě chci, ale bohužel peníze netisknu, takže se budu muset držet při zemi. Jsou dvě možnosti. buďto nějaké číny někde kolem 3 tis. (přesně nevím). A nebo pak Tisell. Líbí se mi tam i rozměrově Tisell Pilot Type A 40 mm s kalibrem Miyota a nebo pak ještě na zvážení levnější Tisell Pilot Type A 43 mm, ale tam tepe Sea-Gull ST25. A nevím, zdali je běžně bez problému servisovatelný. Poradí někdo? Přeci jen je fajn myslet dopředu, aby mi pak hodináři neřekli, že na to nikdo nic nemá.  A jinak si nesjem jistý jestli bych dal už těch 43 mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady na foru určitě seženeš kvalitnější pilotky než je čína, pokud Ti tedy nevadí, že nebudeš první majitel. Já koupil na zkoušku 44 Steinhart, nosil přes léto a spokojenost veliká, jenže pod košili se nevejdou, tak jsem přikoupil 42 Archimede a paráda veliká. Na jaře bych zkusil ještě 40 ( 39) asi Stowa, a podle toho se pak rozhodnu a koupím nové už v té " dokonalé " velikosti 😄

20200918_143315.jpg

20201117_120545.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Trošku to téma oživím. Ke štěstí mi chybí dvě věci. Potápky, ty už jsou v řešení a pak letecké hodinky. Ty jsou trošku v řešení, ale jejich nákup je reálný tak někdy Q3/2021 nebo později. Ale proč si aspoň nepřipravit půdu. Jasno mám zatím v pár věcech: ocelové pouzdro v přirodní barvě, cifr bez dalších nápisů, jednoduchý cifr viz foto nad příspěvkem, vteřinovka středová, korunka letecká, strojem mechanický, ideálka by byl ruční nátah, ale tam moc pšenka nekvete, cena rozumná - dejme tomu do 8 tis.

Z toho všeho mi zatím vychází kousky od Tisell. Mají tam i ten manuální nátah, ale s pouzderm 44 mm a to bych asi určitě nedal. Pak je tu model Tisell Pilot Type A 40 mm s kalibrem Miyota. ten kalibr je z řady 9...., takže jestli jsem to dobře pochopil, tak má nepřímí pohod vteřinovky, takže odpadá případný problém s koktáním vteřinovky. V ceně modelu safír a vniřním AR a velikost 40 mm, L2L není z nejmenších, ale asi by se s tím dalo pracovat.

Nějaké další návrhy?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...