Přejít na obsah

Doporučte monitor na kancelářskou práci


Markynin

Doporučené příspěvky

Sháním nějaký monitor na kancelářskou práci a pro filmy. Hry vůbec žádné, nehraji. Na monitor se budu dívat ze 70 cm, tak nevím jestli 24" nebo 27". Co byste doporučili? V tuto chvíli mám půjčený Dell 24" E2414Ht (ani nemá HDMI, tak to mám před DIV do HDMI k notebooku) + reproduktor Dell AC511

Chtěl bych monitor připojovat přes HDMI. Monitor mám ve výklenku střešního okna, takže šíře monitoru max. 73 cm. Idéálně výškově nastavitelný ale není nutné. Lepší matný. Nic drahého, ale aby postačoval.

Budu k tomu připojovat pracovní notebook s grafikou Intel® UHD Graphics
https://www.dell.com/cz/domacnosti/p/latitude-15-5511-laptop/pd

Mám nějaké typy:
https://monitory.heureka.cz/acer-h257hu/poradna/#section
https://monitory.heureka.cz/hp-24fw/recenze/#section

Cena tak do 5000Kč s DPH
Děkuji za pomoc při výběru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja mám aktuálne 27" monitor na dennú prácu v kancli a sedím cca 60-70cm od monitora. Je to strašne blízko a občas je to masaker na oči. Takže odporúčam určite poriadne zvážiť aj toto a nehnať sa za každú cenu po veľkosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu, té vzdálenosti a velikosti monitoru se bojít. Mě nyní ta 24" vyhovuje. Takže bych vybíral v této velikosti. Nicméně ten Acer v 25" není o dost větší ale rozlišení 2560 x 1440 px bude znamenat menší ikony na ploše. Nevím. Myslíte že tedy jít do 24-25" ale s pouze 1920px??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze 70 centimetrů se už 4. rok koukám na Benq PD3200U (pořizovaný kvůli integrovanému KVM USB switchi), na kterém z asi 5% provozuju staré PC a z 95% MBP (obojí v UHD HiDPI/Retina režimu "na délku paže") a nemám mu co vytknout. Doslova geniální je ten "ovládací puk" kvůli kterému se není potřeba chmatat někam na displej, jediné omezení je že některé notebooky přes své DP/DVI neutáhnou 4K - ale to samozřejmě není chyba monitoru. Předtím jsem měl FullHD 27" Samsunga, v kanclu mám doteď 27" iMac - a kdybych měl kupovat něco nového, tak k menšímu už bych se rozhodně nevracel :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, takhle, to jejlepsi co si muzes za svy penize do kancelare koupit je Eizo. Osobne bych se vubec nebal koupit “repas” treba Eizo EV2450, byvaji to treba vyřazené monitory z korporatu/bank. Ale pokud bys zvladl za novej dat 7k, tak fakt muzu jen a jen doporucit (mel sem ho leta doma, vymenil jsem jen kvuli rozmaru protoze jsem chtel vetsi, plus mi prosly rukama dalsi tri Eiza a vzdycky skvela bezproblemova zkusenost).

Do prace jsem kazdopadne nedavno resil to same, a protoze jsem tam byl omezen stejnym budgetem kvuli tomu, abychom to mohli dat rovnou do spotreby a nezarazovat do majetku - coz bude nejspis i Tvuj pripad - nakonec jsem si vybral Dell.
Konkretne Dell P2421. Vybiral bych z rady Professional, 24 urcuje velikost, 21 určuje rocnik, tj na trhu je stale i 2419 a 2420, coz znaci skladovy lezaky :)

Jinak mam teda dva tyhle monitory vedle sebe a je to fajn. Pokud bych mel mit jen jeden, tak bych mozna bral ten 27”. Ale ja jsem na dva monitory zvyklej uz 10 let, takze to je pracovni deformace, nemuzu bez toho fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

24-palcové Delly jsou dlouhodobě na houno, vzhledem k tomu jak v nich odcházejí zdroje a dezintegrují se panely, NBD záruce navzdory. A doporučovat někomu vysvícené "bankovní" EIZO s 5-8000 hodinama, to už chce fakt kus fištrónu (a nebo lakoty). Každý má samozřejmě o kancelářské práci jiné představy (pro někoho to znamená jenom odpovídat na maily, sjíždět Chronomag a přeposílat vesjolije kartinki), ale pokud děláte s tabulkama a nebo více dokumentama vedle sebe, tak 24" FullHD bývalo terno možná někdy před 10-15 lety... 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako doporucovat koupit repas bankovni monitor bylo in v pulce devadesatych let.

Otazka je, co si mame predstavit pod tvou praci. Ja si neumim predstavit, ze bych pracoval na 24 palcich. Mel jsem 26 palcu, ale ani to nebylo ono. Ted mam 32 palcu a konecne je to nejak pouzitelne. A pokud do neceho cumis min 8 hodin denne, tak bych nerekl, ze bys mel setrit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jedeme v práci (a já doma) na těchhle https://www.alza.cz/27-iiyama-g-master-black-hawk-g2730hsu-b1-d5004895.htm. Akorát je to jen FullHD, což mě osobně nevadí, ale pokud někdo vyzkouší 4k, tak už se mu nechce zpět... edit. verze trochu dražší, ale výškově stavitelná https://www.alza.cz/27-iiyama-g-master-gb2730hsu-b1-d5444653.htm

Upraveno uživatelem Trňák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5000 je vysvicene? Mels nekdy Eizo? Ja nasvitil nizke jednotky tisic za 3 roky domaciho velmi pravidelneho provozu, Eizo ma zaruku 30 000 hodin a nikdo nikdy nepredpoklada, ze to do 5 let zvladne clovek nasvitit. Ten monitor te prezije. Ukaz mi v tehle cenove kategorii lepsi monitor na tabulky nez EV2450.

Problemy se zdroji to mas z vlastni zkusenosti? Nebo to cetls na internetu? U nas byly desitky Dell monitoru a zadnej tenhle problem nikdy nemel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam Dell P2419 a na web/kancl dobrý. A asi bych koupil větší 27. Na minulém Fujitsu byla automatická regulace jasu a to mi docela chybí.

Taky jsem hrdým majitelem AC-511a jsou to vyhozené peníze, když nehrají je slyšet šum.

Edit: a krmim to přes DP

Upraveno uživatelem rmx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzal bych tento DELL https://www.mironet.cz/27quot-dell-p2719h-professional-cerna-led-1920x1080-ips-169-5ms-10001-300cdm2-hdmidpvga-3ynbd+dp357785/

proslo mi jich rukama desitky a jeste se nestalo, ze by se neco reklamovalo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží, co je to za práci, samozřejmě. Psal že je to do výklenku, jinak u mě uplnej ideál 2x24" 16:10 (!) vedle sebe, samozřejmě Eizo (nic jinýho už nechci). Kdyby byl jeden 16:20, taky dobrý :-) CADy, textový dokumenty, tabulky, sem tam rastrový dokumenty (včetně fotek)... Úplně levný to není (levný už jsem přestal kupovat dávno, přestaly mě bavit, ta cena je totiž dost relativní), ale jde o moje oči. A jentak mimochodem ten dnešní moderní poměr 16:9 je něco strašnýho, to jsem furt ještě nevydejchal, musím to trpět na notebooku 😞

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...