Přejít na obsah

Vojáci s hodinkami - fotky


Klotzman

Doporučené příspěvky

G + kompas :)

80974240qpt.jpg

A coalition force member waits for a Utility Helicopter-60 Black Hawk in order to conduct a battle circulation over Farah province, Afghanistan, Jan. 4, 2013. The coalition forces conducting the battlefield circulation are deployed to train and mentor Afghan National Security Forces in their area. Afghan National Security Forces have been taking the lead in security operations, with coalition forces as mentors, to bring security and stability to the people of the Islamic Republic of Afghanistan.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebudu s tím zasírat fórum po jedné fotce a taky nevím jestli to tu už někde není, takže zde je výbor asi 100 fotek s G-Shockama v US Army: http://mygshock.com/wiki/Photos_of_G-Shocks_in_the_US_Military

 

Pokud někdo rozklíčuje nejčastější modely, budu moc rád. Moc do G-Shocků nevidím, všecho je to pro mě jen takový černý ufo :-), takže poznám jen s bídou model 5600 pro "indoristy" (piloty atd.) a 6600 pro divery.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na WUS fóru je přímo foto vlákno s G-shock v armádě. Ale odkaz mám na druhém PC, tak snad dodám později :smile_anim: Jinak na tvojí otázku o identifikaci hodinek na fotkách. Tak skoro 8O% všech vojáků má na ruce naprostou G-shock klasiku a to G-shock DW-6600 hodinky které jsou naprosto osvědčené vydrží neuvěřitelné věci a to za pár dolarů :smile_anim: ale už se bohužel neprodávají. Stačí si koupit DW-6900 je naprosto plnohodnotný nástupce.

 

Oblíbenost modelu DW-6900 je vidět myslím na čtvrté fotce, skupina bojových plavců ve vodě (drži kolegu na nosítkách), všichni mají stejné hodinky! k této fotce jsem četl někde i komentář, že vojákům ve výcviku instruktoři doporučují koupit si pro výcvik odolné hodinky a doporučují tenhle model.

 

Na foktách se u potápěčů objevují často Gulfmany Casio G-9100 a to především asi proto, že jsou asi odolnější proti slané vodě. A to díky titanovému dýnku a šroubkům u řemenu a vychytaním uchycením tlačítek v pouzdře. Možná hraje i roli i to, že mají graf přílivu a odlivu :smile_anim:

 

Pak se tam objevují DW-5600(to jsou ty hranaté), jsou tam i nějaké Protreky pak je časteji vidět model DW-9052 (máje například na ruce ten ten černý vojenský medic, nasauzíjící límec pilotovi po havárii). Jak sis mohl všimnout mnoho vojáků si na řemen na DW-6900 nebo DW-6600 přidává odznáčky své jednotky, je to na fotkách hodně vidět (hlavně u bojových potápěčů).

 

Na mnoha serverech o hodinkách jsou řešeny ty pravé vojenské hodinky, ta otázka by neměla znít pravé vojenské hodinky. Ale jaké jsou opravdu nejpoužívanější? a jsou to Casio G-shock!

 

Já jsem třeba před pár dny dočetl knížku Americký sniper (Chris Kyle - Navy Seal), přečetl jsem ji jedním dechem! Hezké je i to že autor dost podrobně popisuje i to co používal za vybavení a svoje hodinky Rolex nahradil Casio G-shock DW-6600! Hodně mne překvapilo, jak se zminuje o tom že ambasadorem pro Navy Seal Team Six, byl Rolex a vybavil členy této jednotky svými hodinkami, autor se bohužel nezminuje jak k tomu došlo a jaký to byl typ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc, A10!

Takže to vypadá, že origo současné vojenské u US Army jsou Casia, ale s odznáčkem.... :lol: Kde ho ale sehnat? On si ho zase ten voják předná na nové hodinky, pokud by upgradoval, ne? B)

 

Jinak jsem si shodou okolností včera na jednom fóru, věnovanném speciálně voj. hodinkám ( http://www.mwrforum.net ), ověřil vlastně totéž. US Army už asi na velmi velké vyjímky si hodinky nenechává vyvíjet / vyrábět a je na vojácích, co si odkud přinesou. Samozřejmě, kdyby si asi nějaký výsadkář donesl zlaté oblekovky, tak ho s tím asi nadřízení vyženou, jelikož je pravděpodobné, že by je záhy rozmlátil a jeho neznalost času by mohla ohrozit akci. Trochu jim v tom pomáhají armádní obchůdky na základnách, kde se jaksi udělá převýběr vhodných modelů.

 

Zajímavé je, že s ohledem, jak se osvědčily G-Shocky, tak už jich pár má prý přidělený armádní nákupní kód National (nebo NATO) Stock Number (tzv. NSN). Jde minimálně o modely:

 

Casio G-Shock DW-5600E-1V

Casio G-Shock DW-6600-1V

Casio G-Shock DW-6900-1V

Casio G-Shock DW-9052-1V

 

Takže vlastně ty modely, co píšeš ty. A to pochybuji, že mají nějaké MIL certifikáty. Prostě se ukázalo, že bežné sériové G-Shocky (a jiné outdoorové hodinky) jsou dneska už tak dobré, že to nemá cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...