Přejít na obsah

LEGO - tipy na rozšíření sbírky


Doporučené příspěvky

Ale no tak, hystericky demonizuju a delam dramo? Ja jen rikam, ze mam nazor na kseft za kazdou cenu…treba na hovne. Tys napsal, ze na hovne s cistym svedomim vydelas, ale sere te, ze holce nekoupis jeji vysneny 3 v 1, protoze za to nekdo chce 2k. Jak te to muze srat, kdyz delas uplne to samy? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

S přítelkyní sbíráme již delší dobu. Díky C19 jsem nově našel zálibu ve stavění Technic stavebnic a případně i ve stavbě alternativních modelů pomocí návodů na rebrickable. To, co není vidět postavené, je rozloženo v pořadačích pro snadné nalezení potřebného dílu.

20210507_145752483_iOS.jpg

20210507_145808082_iOS.jpg

20210507_145829910_iOS.jpg

20210507_145904083_iOS.jpg

20210507_145931956_iOS.jpg

20210507_145944315_iOS.jpg

20210507_145956755_iOS.jpg

Capture.PNG

Upraveno uživatelem korbos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se to někomu bude hodit. Vyzkoušel jsem pro zajímavost nákup stejného lega z několika nejlépe hodnocených neoficiálních zdrojů.

Megaknihy - nebalí nic do krabic, jen do takového přesunutého výseku kartónu. Na knihy je to možná vhodné lego dojde rozmašírované. 

MořeLega - supr nabídka, ceny i rychlost dodání. Krabice s Legem vypadají jak kdyby je spolu se štěrkem nejen skladovali, ale i následně vyskladňování lopatou - odřené, zaprášené.

Legamaty - jako ok, krabice Lega naházené ve větší měkké krabici. Přežily.

Tlamagames - nejlepší ze všech, jako nové, rychlé dodání a ok ceny.

 

Na ukázku fotky, jak vypadá dodávka z neofiko eshopů v hodnotě x tisíc. IMG_20210513_221013.thumb.jpg.7f0ed0384c3357aedfbe55c18c33cd72.jpgIMG_20210513_220400.thumb.jpg.fa51716f736cbeb5f75de73b1c6b6bf7.jpgIMG_20210513_220418.thumb.jpg.51a9fb9d88f26ab82a7ca549262d6c15.jpgIMG_20210513_220519.thumb.jpg.a58425d00316871f596d7479e234a951.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych nezapomněl...

CZC - taky retardi, objednáno 10 krabic, oni to po jednom nezabalené vezou do odběrného místa, tam se to válí v hromadách klávesnic na policích a pak to takhle člověku nahážou při přebírce na pult

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupoval jsem tátovi k vánocům do sbírky 42114 v obchodě, kde jsem neměl zkušenost, takže s osobním převzetím a platbou na místě (https://www.obchodvpraze.cz/). Za pultem mladý kluk, když zjistil že lego je dárek pro sběratele, obratem sbalil lehce ťuklou krabici (bez požadavku, táta to stejně rozbalí a postaví, takže mi stav byl jedno), přinesl 4 jiné a dlouze vybíral, která je v nejlepším stavu. Byl jsem fakt příjemně překvapenej. Ale kdyby to šlo poštou, může krabice taky dopadnout všelijak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mé zkušenosti s e-shopy (musím zaklepat) zatím bez problémů. Pongo a Muzeum Lega od obou shopů přišlo Lego vždy v kartonové krabici, do které ve fabrice Lega balej stavebnice po vícero kusech a namísto vyndaných setů byly krabice vystlané bublinkovou fólií, takže v cajku. Jinak několik setů jsem kupoval též přes bazoš od Kladeňáků, které jsem vždy poprosil, aby balíček vždy pečlivě zabalili a taky to vždycky naštěstí dobře dopadlo. Jinak několikrát osobní odběr na e-shopu a teď i párkrát osobní předání od překupníka a to si už člověk dokáže ohlídat. Ale je fakt, že to co je tady na fotkách je pěknej salát - to musí nasrat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdůležitější poučení vidím u těch Megaknih, CZC a MoreLega. Jelikož tam je to vyloženě způsobené systémově. Megaknihy mají naprosto nevhodné obaly. Celý ten karton ještě převážou plastovou páskou. Takovej obal v tlaku nic nevydrží a škoda může vzniknout klidně ještě v jejich balícím centru, jak na to naštosují balíky s knihama. Ruská ruleta.

CZC to zase přepravuje tak jak to je. Když z nějakého velkoskladu, nebo na prodejně v praze stáhnou krabici, hodí ji jen tak do dodávky s dalšími balíky, až to doputuje do tvého výdejního místa, tak to nemůže jinak dopadnout.

A MoreLega - tam je vidět že jsou to prasata, který mají humpolácký skladový hospodářství, kdy to už přepravou v kartonu nezachrání.

Mimochodem, taky nechápu politiku Lega, kdy nejsou schopní celou kartonovou krabici s potiskem prohnat nějakým zaigelitováním.

Jak kdyby to všechno stálo pětikačku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt že ty dražší sety by Lego mohlo balit aspoň do kartónu z vlnité lepenky, aby potištěná krabice byla ochráněná, ale to by něco stálo, takže na to můžem zapomenout. Vono vůbec ty dnešní obaly jsou hrozná bída, když si vzpomenu jak bylo Lego balený když jsem byl děcko, to bych brečel. Přední strana krabice se dala odklopit a přes průhlednou fólií bylo vidět na zásadní trháky daného setu (figuky,koně,motorky a kdo ví co ještě), které byly uloženy na plastovým platíčku jak bonbóny v bonboniéře. To byla paráda. Dneska i drahej set napytlíkujou, nasypou do krabice a hotovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...taky driv byly kostky v takovejch tech dirkovanej pytlicich vsechny pohromade, velky v jednom, stredni v druhym a svetylka ve tretim. Ted to holt musi bejt pristupny i pro retardovany, tak ma navod 400 stranek, kazdej krok je plus jedna kostka a nejdriv stavime z pytle cislo jedna, kde je pet kosticek, pak pekne z dvojky, hlavne aby se u toho nemuselo moc premejslet 🙄🙂

Kdyz uz jsem neco objednaval, tak normalne od lego.com, ze oni to jakoby primo vyrabej i rovnou prodavaj, a nejaky megasalatovyknihy tecka endeer cezet z toho nic nemusej ode mne mit... chapu, ze treba neco muze bejt uz vyprodany, ale ja se setkal vzdycky jenom s opacnym stavem, treba Simpsonovi, barak i samoska, Saturn V, vzdycky to bud nebylo, nebo dostupnost ‘do tydne’, nebo to bylo o 1/3 drazsi, kdezto primo z Lega to bylo nejlevnejsi a prislo to druhej den perfektne zabaleny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teď kupoval Lego v CZC jako dárek. Přijdu si to na prodejnu vyzvednout, frajer zmizí do skladu a asi 5 minut je nezvěstnej... Pak se vrátí s pobouchanou rozdělanou krabicí a se slovy "Já se omlouvám, kolegům se něco nezdálo, protože v krabici něco rachtalo, tak ji otevřeli... A tadyten pytlík byl roztrženej. Kolegové dílky přepočítali a nic nechybí, ale tenhle pytlík přesypali tady do tohohle ziplocku."

Já myslel, že mě jebne. Samozřejmě, poslední kus a já ho potřeboval ten den předávat jako dárek. No zabít málo. 🙈

A to pomíjím, že mi prodavač fakt nebyl s to vysvětlit, co je dle tý jeho nesmyslný lži divnýho na tom, že Lego rachtá...

Upraveno uživatelem carpaccio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, carpaccio napsal:

A to pomíjím, že mi prodavač fakt nebyl s to vysvětlit, co je dle tý jeho nesmyslný lži divnýho na tom, že Lego rachtá...

Tak já bych to neviděl jako asi úplně lež. Prostě tu škatuli někdo rozšlápl až z toho kostky vystříkly jak prejt z jitrnice a jemu bylo blbý to říct na plnou hubu. Tak použil standardní obkec který říkají u elektroniky - rachcání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Haha, CZC "super". Doufám, že e jsi jim to tam nechal. Jsou to matláci. Psal jsem jim něco podobného jako zpětnou vazbu a prý mi děkují a už se to nebude opakovat :D Tak určitě. Koukni se na Aukro, kde v kategorii Lego prodává Alza podobně prověřené krabice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...