Přejít na obsah

LEGO - tipy na rozšíření sbírky


Doporučené příspěvky

Mno jo, ale tam netrefíš ani Prahu. :)

Ale asi to bude obecně populární věc, hlavně na vytváření vlastních kreací.

https://www.brothers-brick.com/2020/08/27/create-your-own-mosaic-masterpiece-with-lego-art-remix-review-interview/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zdravím, rád bych se Vás zeptal jestli někdo nevíte jak to chodí ve výrobě Lega? Zajímalo by mě vlastně úplně všechno. Předpokládám že existuje nějaké vývojové středisko, kde designéři vymýšlí nové stavebnice a už tady mám nejasnosti. Jak moc jsou limitováni, když potřebují unikátní kostku? Vyrobit formu přece jenom něco stojí. A nebo se vyrábí forma kde jsou unikátní kostky pro více setů? A jak to pak je s jejich distribucí? Přeposílaj se kostky i mezi jednotlivými závody? A jak je to s plánováním množství, kolik se daného setu vyrobí? A podle čeho se řídí životní cyklus jednotlivých setů? A co obaly - disponuje Lego vlastní tiskárnou? No prostě zajimalo by mě úplně všechno. Máte někdo povědomí? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No některý otázky mě už taky napadly - typicky co když někdo z nutně potřebuje novou kostku. Ono vezmu-li specifický Technic Lego, tam bylo z počátku relativně málo kostek a co to vzhledeu řekl bych "typickejch Technic". Jak se ale modely zdokonalovaly, kostek a různejch dalších dílů je čím dál víc a někteří už s tím mají problém, že už to prostě není klasický Technic. No ale jen z kostek přece realisticky vyhlížející Porsche, Bugatti a Lamborgini prostě nevyrobíš. Podle pokroku kterýho dosáhly jim ale určitě schválení jedný nový kostky netrvá rok :)

Ale myslím, že youtube je dobrý místo kde začít. Např.:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to chápu. Já mám takhle sbírky, nejen Lega, které teprve čekají na přestavbu baráku, kde vznikne místnost na vystavení. Ono i toho Lega je tolik, že dává smysl cílená selekce a ucelená řada aut by byla pěkná. ty různý bagry a nakladače mě moc neberou. Je to víc na hraní, než na vystavování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se na Legu (a Technic obzvlášť) líbá hlavně ta komplexnost a propracovanost. Čím složitější a větší model, tím lépe a že to je různorodá směska je pro mě vedlejší. Ale jak říkám, no... Na insvestici, abych štosoval jen krabice, to nemám, takže pak musím někam umístit model a někde stejně schovávat i krabice. Ale tyhle TOP auta si určitě chci nechat a pokud by časem byly časem další, pokračoval bych v tom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak co pánové, máte v hledáčku nějaké nové kousky? Trochu jsme se do toho ponořil a možná bych přikoupil něco na zhodnocení, konkrétně přemýšlím o : (přidám odkazy na lego.cz, samozřejmě se dá sehnat levněji)

https://www.lego.com/cs-cz/product/ghostbusters-ecto-1-10274

https://www.lego.com/cs-cz/product/central-perk-21319

https://www.lego.com/cs-cz/product/hogwarts-castle-71043

https://www.lego.com/cs-cz/product/dom-s-dodge-charger-42111

https://www.lego.com/cs-cz/product/millennium-falcon-75192

https://www.lego.com/cs-cz/product/infinity-gauntlet-76191

+ set helem že star wars/marvel 

Např. Falcon je teď cca za 16 tisíc. Celkově jsem se zaměřil na "kultovní" značky, které tady s námi ještě X desítek let pravděpodobně budou. Co vy na to?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lovci duchů jsou podle mě moc retro. Přátelé vlastně taky a oboje to podle mě jde mimo cílovku. Bradavice ok, ale kolikrát to ještě vydají, tohle je myslím podruhé. Falcon je dobrej, ale je to podle mě uloženka na déle a zkus toho uskladnit třeba deset krabic, btw prodával se i kolem 13k na našem trhu. Rukavice se mi nelíbí, že je menší než reálná ruka, ale asi to bude dobrá investice. Když udělají rukavici Ironmana... Musím se na ty filmy alespoň podívat, ale nemám čas. Kde jsou Marvelovky, které jsem ještě viděl, tak nevím. Prý bude top sada Marvel závěrečná bitka. Podívej se na něco co bude teď vyřazené, rukavici koupíš klidně za rok. Třeba ty helmy nebo Vaderův hrad atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...