Přejít na obsah

Regulace strojku


DDK

Doporučené příspěvky

před 51 minutami, shaggy napsal:

Jo, mne to robila selitta sw210-1. Minutovka nedobehla úplne celú minútu. Ale odchýlka sa s ďalšími prejdenymi minútami nemenila. Presnost ináč v poriadku.
Dovod neviem, opravené v rámci záruky.

Děkuji, no hodinky jsou prostě šílenství. Člověk opravdu není ochuzen o překvapení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chtěl bych zregulovat hodinky se strojkem Seiko 4s15. Jsou dva roky po servise, chodí spolehlivě a ať s nimi dělám cokoliv (polohy, winder ...) dělají stabilně +15s (+-2s). Jak bych měl postupovat? Kvalitní otvírák mám, vibrograf však nikoliv. O kolik bych měl asi tím regulačním šroubkem pohnout? Na co si dát pozor? Nebo se na to mám radši vykašlat a odnést je do servisu? Předem díky za radu!

SeikoSUS4s15-movement.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tenhle kalibr určitě umí chodit s lepší přesností, chce to asi jenom trpělivost při seřizování. U strojků jako 7s, 4r atp., který vycházej de facto všechny ze stejnýho základu, je to asi o dost obtížnější, ale tohle byl, řekl bych, ještě fakt poctivej a robustní stroj. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si před časem dal zregulovat Monstra bráchovi, kterej se mým chronomagorstvím částečně nakazil a začal se šťourat ve starejch primkách co schrastil různě po aukru. Poznatek z toho byl ten, že pošťuchovat se to musí co nejméně, fakt po malinkých krocích. Dělal to asi natřikrát, ale nakonec to myslím sešteloval k jednotkám sekund odchylky za den k mý spokojenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko radit, bez komparátoru je to běh na dlouhou trať. Pošťouchnout, počkat aspoň 12 hodin (lépe celý den) a pak další pokus. Pokaždé otvírat a zavírat. 

Šroubek by mohl mít regulační rozsah do jedné minuty za 24h. Šroubek má pracovní rozsah ±90° (celkem 180°). Reakce strojku nemusí být proporcionální. Po otočení šroubku "tam" a pak "zpět" do původní polohy nemusí jít stroj stejně, jako před zásahem.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Waya03

to chce Timegrapher, česky vibrograf. Nevím jestli jde něco sehnat na mikrofon a mobil, pokuď se tomu budeš věnovat déle, tak investice nízkých tisíců do nejjednoduššího se vyplatí. Alespoň orientačně tam uvidíš i křivky, amplitudu a tak ... Já taky začínal pokus omyl, ale ... fotka je po výměně hřídelky setrvačky, kterou jsem dělal, +46sec je v poho, dokonce jsem nalisoval vlásek i do rozmezí 10msec kulhání. Horší byla diference 60sec v polohách, ono to bylo co se týče vyvážení na tom dost bídně od předchozí opravy neznámým hrdinou.

first_run.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Waya03 napsal:

Tak zda se že posun do mínusu o 3/4 jednoho dílku na stupnici, udělal -5s. Tedy aktuálně odchylka +10s/den. Bude tedy následovat minimálně ještě jeden zásah.

No dobrý. V mým případě byl první pokus dost trága. Asi z +20/den na -40/den :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ToSeD tak já nevím, něco je jinak :D když zadám do google play "watch accuracy meter", tak mi to najde kde co, ale přesně tu appku, ze který je tvůj screen, tak tu nevidím...

jinak z appek na android se dá použít Tickoprint, Clock Tuner nebo Timegrapher - vše je asi na podobném principu, každá má něco do sebe... chce to zkoušet ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vibrograf by s šiknul, třeba na něj někdy dojde. Ta apka Watch accuracy meter vypadá dobře, ale existuje ekvivalet na iOS?

Jinak já jsem provedl druhou regulaci odhadem a vypadá to že se aktuálně pohyhuju někde kolem +3s/d. Tak takhle bych to klidně už nechal, uvidíme jak se to ustálí po pár dnech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...