Jump to content

Chronomag a politika

Bert

Recommended Posts

Politické vlákno jo.

Moderovat, nejlépe .

Byla by to šance debaty na fóru, který na to není zaměřený a nejsou tu lidi pouze jednoho směru, který se v názorech jen podporujou.

Myslím, že to nás právě rozděluje.

Bert má správně pocit, že politika prolíná všude a nemá smysl se ji vyhýbat.

Teda, kdo chce nemusí a když to nebude fungovat, muže se to zavřít vždycky.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

před 1 minutou, travex napsal:

Jen bych poznamenal, že vlákno můžeš rovnou pojmenovat "Nejím Kostelecké uzeniny", protože k tomu to přece směřuje žejo? 

Ale to zas nemusíme zakládat další vlákno, bo na howna už tu máme Žumpu😃

podle me je kazde nehodinkove vlakno doslova protkano politickymi tematy, ktere ale nerezonuji tak, aby si toho clovek vsimnul. a urcite i plno hodinkovych vlaken politiku obsahuje. nektera vlakna obsahuji skoro az zakulisni informace o dopravni situaci v hlavnim meste :)

v nektrerych vlaknech jsem se dozvedel i pomerne zajimave a hodnotne nazory (otazkou pak mozna zustava, jestli si tady vubec jeste ctu neco o hodinkach). kazdpoadne samostatne politicke vlakno nema cenu, pokud se v nem budou jednotliva temata valit pate pres devate, musela by to byt cela kategorie s jednotlivymi tematy, kauzami, aby mohl clovek sledovat probihajici diskuze pekne oddelene a neztracel prehled. 

pokud se zde takove vlakno vytvori a zmizi informacne hodnotne prispevky (vazici se na politiku) z jinych vlaken (v dusledku odlivu diskuze do jednoho vlakna), bude to pro me na skodu, protoze vlakno s nazvem "politika" otevru pouze pokud se budu nudit, vse zajimave jiz budu mit precteno a v nahledu vlaken me zaujme posledni prispevek. na druhou stranu, co oko nevidi srdce neboli a mnohem radeji bych si tady cetl a diskutoval o hodinkach :) coz je ale samozrejme velmi tezke, protoze se mi zda, ze uz asi bylo temer vse vyrceno :(

Formální "zákaz politiky" (i jeho laxní vymáhání v mimotematických vláknech, které teď spoustě lidí de-facto nahrazují hospodu) je OK - minimálně v tom smyslu že v žádném vlákně na Chronomagu by politika neměla dominovat a basta :smoke: 

Na druhou stranu, politika k životu světa znalého Chronomagora nepatří o nic míň než (ideálně politicky nekorektní) Humor, Raw Denim, Autíčka, Rozvodové perličky, Dopravní lamentace, Kulinárium, Zrnovy botky, kafe se salámem a nebo Gůčiho zrůdičky. To že do lokálu občas zabloudí trouba co neumí chlastat (a místo aby se šel po vyvedení ven dospat, začne ve vzteku zcela negentlemansky převracet popelnice v okolí) by každopádně nemělo vést ke zbytečnému utahování šroubů ve stylu "od zítřka Frantíkovi nenalejem pívo, protože se výše prokecnul komu to minule hodil" :cheers:

Guzmic má pravdu! Když tu vznikla diskuse o politice, tak mi to přišlo jako bezva nápad. 

Když o tom přemýšlím v nové perspektivě, tak bych dal přednost těm kozám. 

S politickým vláknem by se zde určitě babyšovo jméno objevovalo častěji, tak aby to pak nepřitáhlo pozornost jeho trollí farmy, už takhle je tu občas dost husto a o některých tématech se diskutovat nedá..

A to Andrejka, Milouše ani Parexo nepodporuji.)

Super, a pod avatarem by si každý mohl vybrat svoji kolonku, aby bylo jasno že se s ním nemá cenu ani bavit. Třeba: mysogynorthodoxdieseljewish, beernacionaljapanunity, flowerbicyklefeminism atd.

Za mne ?

• zbytečné
  • vyvolávající konflikty
  • nic to nikomu nepřinese
  • fakticky nemožné moderovat

Ale já nemám politiku rád a nerozumím ji, i když tedy chodím volit

Zajímavé postřehy, díky. 
Politika přirozeně prostupuje mnoha tématy i zde, typicky např. vlákno Koronavirus a vše kolem něj. Tam prostě politika hraje velkou roli a asi nemá cenu to zatajovat. 
Pokud tu existuje nějaká "Žumpa", tak ten název mě dostatečně odrazuje a chodit tam nebudu - stačí mi dvě žumpy na chalupě.
S nějakým serióznějším politickým vláknem bych neměl vůbec problém, ale bude náročné to hlídat/moderovat.

Ale kdepak, akorát ta nasírací stresová psychicky náročnější doba nastala letos už někdy v březnu / dubnu, tak ty kritický tři čtyři tejdny jsou rozmělněný do třičtvrtě roku a s tím i ta výbušnost. Dokonce bych řekl, že to tu trochu patrný bylo, ale není to tak koncentrovaný, no 🙂

Chlapi, tohle je hodinkové fórum...nakreslit Bureše třeba bez pravé nohy, nebo s ču..kem na čele a lupnout to humoru, to bych bral....ale seriózní řeči si strčte na idnes.cz nebo novinky.cz

• 3 weeks later...

Onehda jsem se proti tomuto napadu vymezil dost odmitave vcetne drobneho ataku na nacelnika. Dneska jsem vyvojem politicke sceny v zemi tak silne znepokojen (az frustrovan), ze bych si tu rad na toto tema poplkal 😉