Přejít na obsah

Nové Omega Speedmaster Professional 2021


dabelM

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 798
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsíci...

Zdravím všechny, i já jsem si po dlouhém vybírání udělal radost a koupil svoje první kvalitní hodinky, a to právě tyto ve verzi sapphire sandwich. Přiznám se, že první volba byly Rolexky, ale tam už člověka nedají ani na čekačku, pokud tedy nechcete těch pár kusů předražených nejneoblíbenějších kusů ... a spolu s chováním AD mě úplně odradili.

Po prvním týdnu je zatím dojem dobrý, jediná větší výtka je, jak všude udáváno, spona. Opravdu tam mohli dát tu s mikroredukcí. Do budoucna budu chtít určitě prozkoumat tu možnost výměny.

Jsem dost detailista a mám pár témat, kde by mě zajímala rada někoho zkušenějšího 🙏

A) Spona je dost napravo. Vlevo je prostě o jeden dílek víc a mikro redukce je vlevo (uzší). Nenapadá mě možnost, jak sponu vyrovnat. Možná zkusit ubrat i jeden dílek nalevo a dát mikroredukci vpravo (větší), ale to už by mi asi nesedělo. Nebo možná opravdu vyměnit tu sponu za jinou s mikroredukcí, kde by to mohlo jít lépe vyrovnat?

B)Vteřinová ručička od chronografu není úplně na 0, ale cca 0,1 sekund. Prostě nepřekrývá čárku 12ky, ale v podstatě je hned vedle ní. Je toto u všech a nebo je tam nějaký "přijatelný" rozptyl? 

C) Každý den natahuji ráno hodinky "do plna" a obyvkle mám druhý den cca 4-5 sekund více. Jeden den jsem měl 5.5-6 sekund navíc. Trochu mě to překvapilo, když by mělo být maximálně +0 / +5. Je toto normální?

 

Předem děkuji za případné odpovědi a omlouvám se za možná nepřesné vysvětlení, teprve začínám s tímto koníčkem 🙂

 

IMG_20220517_202254.jpg

IMG_20220517_202352.jpg

IMG_20220517_202527.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

s tou sponou ti moc neporadím, to že není přesně uprostřed je běžný. Jde o to aby i skládací část spony byla ze spodu na zápěstí.

Co se týče výměny za sponu s mikroregulací, mělo by to být možný.

Ta vteřinka by měla sedět přesně.

Přesnost chodu by měla být v toleranci, pokud ji máš spíš k maximální povolené odchylce, tak by se to dalo seřídit. Třeba i u nás.

Ruda ONYX.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak primarne bych s tim sel asi k doktorvi, urcite to ma diagnozu :)

Ad vycentrovani spony - pokud resis, ze zespodu tu venkovni cast nemas uprostred zapesti, tak jedina cesta je prehodit linky tahu z prava doleva, ale ani tak to nebude asi presne. Dulezite je nicmene, aby ta vnitrini delsi cast preklapecky sedela uprostred zapesti, protoze to determinuje, jak sedi hodinky nahore.

Vterinovka - ano, mela by sedet presne, ale.... snad jsem nevidel Speedy, kterym by to sedelo uplne na chlup presne a porad...kdo vi jak to funguje a jake toleranci se bavime, kdyz ma byt 1,5cm od osy rucka na konci presne na chlup na indexu vi, ze to je unreal garantovat pri kazdym vynulovani. Ale pokud se Ruda hlasi na fix, tak se rad necham vyvest z temnoty :)

Ad odchylka v presnosti - je to v toleranci a pokud jsou nove, tak si to jeste bude sedat, az pripadne pak bych to resil, ale za me resit +5sec na Moonech je zbytecne.


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapomněl jsem se zmínit, že jsem měl na mysli naší toleranci. Snažíme se a to velmi intenzivně, aby všechny hodinky, které na to alespoň trochu mají, opouštěly náš servis s tolerancí pod 5 sec za den. Ideál je, když nám jdou + 1 až 2 sec na průměru.

Tím, ale netvrdím, že u všech je to dosažitelné, aby nám tady nevznikla nějaká mánie. :) 

S tou vteřinkou si myslím, že by to mohlo být lepší a pokud to nuluje pořád stejně, tak to bude možné přesadit, tak aby to nulovalo na 12 hodinu.

Ten systém je vymyšlený docela dobře a řekl bych, že právě tak, aby nulování probíhalo pokaždé stejně. V podstatě se jedná o vačku srdcového tvaru a nulovací kladívko, které právě svou rovnou částí při nulování fixuje srdcovku ve dvou bodech. Pokud je správně nastaveno, tak kladívko vyvíjí neustálí tlak na srdcovku a tím zaručuje přesné polohování SC stopovací ručky. 

U špatně nastavených a nebo starších kusů, kde může být sečteno i více faktorů opravdu nemusí k přesnému nulování docházet.

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ONYX servis hodinek Rudo, je mi jasny, ze je to o peclivosti, vytupni kontroly, periodicite servisu atd se da dosahnot temer dokonalosti, ale to byste ty hodinky museli skladat a servisovat jen vy. A to normalni bohuzel neni :) Zadelavas si jak rikas na hype :)
Videl jsem i uplne nove speedy, co nulovaly o poznani hure, nez tento veverci chlup :)

@koveras Nedokazu si predstavit, za typ jako Frantisek B si koupi neco takoveho z druhe ruky, bez urazky.

@Frantisek B Zacinas, ale chce to klid, trochu to nechat uzrat a ulezet. Zlate pravidlo rika, ze pokud to funguje, tak to neopravuj. Ja osobne hodinky nerad zbytecne otviram. Vse co te trapi se da vyladit pri periodickem servisu treba pak... jinak ten tak si uprav klidne hned, pokud te to stve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky moc vsem za odpovedi, to jsem tedy necekal !

Jen pro doplneni informaci, opravdu mam nové hodinky a jen velmi kratce, takze dekuji za info, ze si to jeste muze sednout a presnost se zlepsit, dam tomu tedy jeste cas. Jsem rad za informace, ze by to kdyztak melo jit seridit na cca +1->2 s, protoze me tech +5s denne docela stve a pak to kazdym dnem narusta. 

Vterinovka se vraci pokazde na stejne misto hned vedle te 12 hodinovky. Je to opravdu detail a resil bych to az pripadne treba s tim serizenim nebo jinym servisem. Tady uz jsem asi velky detailista, ale mne to pak neda, kdyz na ne koukam v praci pri nudnem meetingu a prohlizim kazdy detail.

S tím nastavením spony děkuji Rudovi a Seamasterovi za poznámky. Úplně mi nesedí i ten vnitřek spony, který je už hodně na pravé straně, to vyzkousim tedy vyřešit prehozenim jedne linky zleva doprava.

Preji vsem hezky den !

 

Upraveno uživatelem Frantisek B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Hledal jsem na netu po delší době informace o diskutovaném občasném problému kalibru 3861. Zdá se, že kolem letošního května pomalu vše utichlo a víc se mi nepodařilo dohledat. Nějaký nový poznatek (kromě těch, které tu už byly zmíněny) asi nikdo nemá.  Děkuji.

Upraveno uživatelem arlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ja zatim novy stroj musim jen chvalit. Mam je nekdy od dubna a z pocatecni odchylky neco pod dve sekundy za den, se hodinky ustalily na neco pod pul sekundy za den a to fakt stabilne. Velka pochvala do Omegy 🙂

PS: Ten naramek je fakt bozi.

image.thumb.jpeg.5ab5f07ed8b80cd885a50ee1a31e5bbc.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vetsinou na stojaka viz foto, ale obcas lezej ruzne 🙂. Omega deklaruje 0 az +5 sec, jestli se nemylim, coz samo o sobe je fakt dobry. Uvidime po par letech. Hlavne sedej pekne na moji hubenejsi ruce diky tomu naramku, kterej zbytecne neprodluzuje pouzdro hodinek. Predesle PO tak dobre nesedely a navic se obcas samy rozepnuly, pri specifickem pohybu zapestim. To bylo dano sirokou sponou. To zuzeni na 16 mm u speedu dela svoje.

image.thumb.jpeg.e4829fe765c6b8cd4cb3d292334630ba.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za info. Ja som sa dostal na +1,6/den pri sledovani pocas 32 dni a odkladani na noc na korunku. Akurat to skresluje, kedze nosim x dalsich hodiniek a obcas ostanu moony v sufliku aj dva dni.
Musim pohladat udaje, ale ak sa dobre pamätam, tak pri odlozeni na 9 robili asi az +3 sec. Inu polohu som neskusal, tak otestujem teda tuto "misionarsku" 🙂 🙊

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...