Přejít na obsah

Tutima Flieger Friday Chronograph L.E.


HondzaX

Doporučené příspěvky

Parádní limitka od Tutima - reedice původního modelu z roku 1941, kdy se se výrobce držel parametrů původního modelu jak jen to šlo. Za mne palec nahoru!

Jo, a pokud by měl někdo zájem, tak by si měl pospíšit, vyrobeno totiž bylo jen 25 číslovaných kusů.

Více info zde: http://fliegerfriday.com/tutima-flieger-friday-chronograph-limited-edition/b72edcc11ecc7552c40c6a9800ab6ef5.jpg362c30dcc7d35dcf2c8111c9653d53ad.jpg6bcf96de4fe8e09c74540d65d4653009.jpg

 

Odesláno z mého BBF100-6 pomocí Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co vím, tak projekt se chystal zhruba rok. Tedy ještě dlouhou dobu před oznámením a ještě delší dobu před uvedením na trh Hanhartu. Retro a reedice prostě poslední léta frčí, takže že obě firmy přišly s něčím takovým vlastně ani nepřekvapí. Jakkoli oba modely mají mnoho společného, tak model Tutima je reedici modelu z roku 1941, a v případě Hanhart 417 ES jde o reedici modelu vyráběného v 60.letech. Za sebe se mi oba modely moc líbí. Pro Tutima (na první pohled) hraje (být je to subjektivní) menší rozměry, větší korunka, zajímavější strojek a fakt, že reedice je daleko vernejsi svému originálu. Pro Hanhart hraje zase snazší dostupnost, fakt, že to není limitka a také příznivější cena. Proste každý má své a každý bych si pro nějaký z důvodů vybral.

Jinak rozdílů proti modelu (reedici) vyráběném v devadesátých letech opravdu v případě tohoto FliegerFriday modelu moc není, což ale odráží požadavek mnoha sběratelů a fanoušků pilotních hodinek, a také lidi za samotným projektem FliegerFriday. Za plus považuji, že se podařilo zajistit i stejný strojek, ktery na trhu dostupný není (Tutima jich měla stále několik na skladě - od toho se také odvíjí i relativně nízký počet limitky - což ale opět sedí s filosofii projektu FliegerFriday).
Letošní Tutima jsou v pořadí již druhou limitkou, která vznikla ve spolupráci s projektem FliegerFriday. První byla na trh uvedena vloni, a to jako Stowa Bronze FliegerFriday. V té vzniklo pouze 20 kusů (12 ve verzi A muster a 8 ve verzi B muster). Vyprodaná byla okamžitě. Sám jsem zvědavý jak rychle zmizí Tutima.

Odesláno z mého BBF100-6 pomocí Tapatalk



Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprostý souhlas @bandicoot. Vážně hodně povedený počin. Pokud jsou mé informace správné, tak se jeden kousek podařilo zajistit i pro ČR - a měl by být k vidění v Koscomu. Což považuji za husarský kousek, protože co vím, tak všech 25 kusů bylo prodaných během několika dnů. Takže to bude zřejmě jedný dostupný kus vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...