Přejít na obsah

Konečně - Omega Seamaster Diver 300M


Doporučené příspěvky

Vážení, rád bych se pochlubil s novým přírůstkem, Omega Seamaster Diver 300M 212.30.41.20.03.001.

Seamastery byly v mém TOP5 wishlistu. Měl jsem požadavky - automaty, 41mm, tmavě modrý ciferník anebo černý s vlnkou, stáří do 3 let (kvůli záruce; některé Seamastery mají 5 let) a alespoň pár vlásečnic (nerad dělám ty první já). Na ostatních parametrech ani tak nezáleželo, ty hodinky jsou prostě nádherné ve všech variantách.

Koupil jsem je na konci srpna od člena Chronomagu. Po chvíli jsem si všiml, že index číselníku je křivě nalepený, ale říkal jsem si, že to přejdu. Předchozí majitel si toho ani nevšiml. Já jsem s tím ale měl stále větší problém, ale třeba to vidím jen já, když o tom vím. Ukázal jsem hodinky manželce, aby zkontrolovala, jestli na nich najde chybu. Po pár sekundách řekla "tady dole je to křivé". To byl konec. Po tom, co jsem se dočetl, že si Omega dává záležet na detailech a jakákoli odchylka může znamenat padělek, jsem upřímně dostal trochu strach a šel situaci zkonzultovat k Hanákovi do Brna.

obrazek.png.f3a29867bdf742fde13a85e2b5c69e3e.png

Sdělili, že mi ciferník v rámci záruky vymění, protože jde o závadu.

Celá reklamace se protáhla na cca 6 týdnů, ale měl jsem pochopení, koronavirus, transport do/z Švýcarska apod. Následně mi hodinky konečně přišly opravené přes PPL.

Bohužel po rozbalení jsem okamžitě viděl, že tentokrát je závada na jiném indexu - kapka nějaké tekutiny, lepidla nebo něčeho takového. Ukázal jsem hodinky manželce, za 10 sekund se začala smát, že na dvanáctce je flek, že jsem si moc nepomohl. Okamžitě jsem poslal fotky na e-mail Hanáka, zavolali mi zpět, že si toho nevšimli a mám hodinky poslat zase k nim.

obrazek.png.a5ed30f50d458f01d1882078d344e5f0.png

Diagnóza - nezjistili, co to je, ale je to na nový ciferník. Ok, trpělivě jsem čekal. Po dalším měsíci přišla zpráva - ciferník je vyměněn. Odepisuji, že raději si hodinky vyzvednu osobně, dopravci jsou teď přetížení a navíc si chci hodinky zkontrolovat. Ok, domluveno, že mi je nachystají a mám si přijet. Hned další den jsem zrušil odpolední program a jel jsem do Brna. Tam mi v servisu sdělili, že se omlouvají, ale hodinky už omylem předali PPL. No, stane se 🙂

Naštěstí po několika dnech přijíždí PPL a konečně můžu začít s radostí nosit teď už bezchybné hodinky! A jak dodal předchozí majitel - hodinky s příběhem 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smutny to je, a tipuju, ze to menili sami u Hanaka, je to trivialni oprava.
Vyrobu cifru dela pro Omegau nejspis nejaky externi dodavatel, ale je fakt, ze to urcite proslo nekolika rukama nez se dostaly ven a je to trochu ostuda i Omegy samotne.
Ale stane se,  hlavne ze nakonec vse dobre dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to dobře dopadlo, gratuluju k supr hodinkám! Ale je zvláštní, že si té kapky nevšiml ani hodinář, který ciferník měnil, přijde mi, že je to viditelné na první pohled.

Jak jsem viděl tvoje vlákno, tak jsem musel zkontrolovat svoje a naštěstí je to cajk 🥳

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenkiz: Na přímém světle (např. venku) to bylo brutální (viz ta fotka), ale v místnosti to nešlo vidět skoro vůbec. Nechci soudit, jestli to mohli vidět / viděli nebo ne. To je asi jedno, každopádně jednali se mnou slušně, nemůžu říct nic proti nim, spíš to byla jen souhra náhod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace k parádním kouskům s velice nevšedním příběhem :D 

Mě se aktuálně ty moje taky akorát vrátily od místního mistra Jeronima, kde byly na přeleštění :) 

 

 

Upraveno uživatelem watchboy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...