Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zelos je značka zo Singaporúru, založená v roku 2014. Prvé modely riešili cez Kickstarter, kde sa dočkali dosť slušnej odozve (vyzbierali násobne viac peňazí ako chceli). Momentálne majú v ponuke viacero modelov od potápiek, cez pilotky fieldy až k oblekovkám s tourbilionom. Známy sú aj svojími ciferníkmi z mereoritu.

Radia sa medzi značky, ktoré si zakladajú na fanúšovskej základy a ich postrehy a rady sa snažia zapracovať do svojej produkcie.

Link: Zelos watches

Sám som mal Zelos Helmsman2, slušné hodinky, dobre spracované. Mínusom pre mňa bol strojček NH35 (čisto subjektívne, ale nemusím tento strojček). Na moju útlu ruku boli troška veľké, ale dali sa nosiť. 

Zelos Helmsman2.jpg

Upraveno uživatelem Diablo1st
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 69
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak Zelos by si zasloužil už snad i vlastní složku, ne jen téma... hodinek tady na fóru je víc, akorát se neobjevují tak často ve vláknech jako "Co mám dnes na ruce...". Každopádně jsem měl a stále tak nějak v hlavě mám myšlenku na pořízení Hammerhead 2 - v provedení ocel / modrý cifr / keramická luneta - z důvodu ceny se Seiko, varianta s ETA už mě nepřišla tak lákavá... údajně se hodinky nosí dobře i na užší ruce - pořádné kladivo bych ponosil, nakonec mám levačku proti pravé nějak ochablou, tak by se to třeba kompenzovalo 🤣 , ale chtěl bych je někdy zkusit na ruce, nebo vidět na živo, než se do toho pustím...

image.png.138320f7720ac183e1056495754f12ec.png

No a další horkou bramborou v mé mysli u Zelos je nový model Horizons 200m Diver, s průměrem 39mm, ale hlavně krásně strukturovaným ciferníkem - na recenzovém videu je patrné jak výrazně jsou plastické paprsky na ciferníku i vystouplé indexy, pod úhlem si světlo krásně s tímto vrásněním pohrává...

 image.png.3e11c0daacc351e2528c88ba1d3afe78.png

 

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolil bych si zdůraznit, že Zelos nemá svoji stálou nabídku. Prostě udělají modelu x variant o y kusech a tím to končí. Někdy opráší pouzdro, ale barevně je to zase něco jiného, takže těžko koupit nobé něco, co už v minulosti dělali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky je mně tento způsob prodeje sympatický - je pravda že na stránkách Zelos je celá řada variant SOLD OUT, ale dají se sehnat nové na ebay, nebo chrono24, případně druhá ruka...nakonec i tady v prodeji jsou jedny moc pěkné Hammerhead 2, akorát pro mě neatraktivní barevná varianta...jinak bych je asi zkusil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, Pepino777 napsal:

Tento přístup se mi zamlouvá, nerad potkávám "svoje" hodinky.

Tenhle pocit jsem měl, když jsem měl Monstra. Jenže pak jsem se díval kolem sebe a zjistil jsem, že je nikdo z reálných lidí nemá. Nejblíž jsem kdy viděl na někom nějaké oranžové fejkové. Tohle a celkově fóra dost pokřivují realitu. Nejvíc je to vidět na fórech typu rozpad atd.

Tak jsem šel ještě dál a začal s kládat hodinky podle svých představ. Nalil do toho tolik peněz, až to nebylo hezké a výsledek byl, že vesměs jsem je měl problém prodat.

Sám zatím pokukuju po Swordfishích. Nejlíp 40mm a titan se spirálovitým cifrem. Zatím dělali spirálovitý cifr s titanem ve 42mm, ale tam mi vadila barva lunety a trošičku velikost.

WhirlpoolBlue_1024x1024.jpg?v=1598425737

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvotním záměrem pro vznik této sekce byla koncentrace informací týkající se "microbrands" na jednom místě. Různě na fóru jsou nyní více či méně živá vlákna (mnohdy už mnohaleté mrtvoly) - pro snazší dohledávání tak níže dávám odkazy na související témata. Preferováno je budoucí diskuzi a nové podněty soustředit v tomto prostoru.

Seznam starých témat (link v názvu):

Zelos Mirage - Tourbillon ze Singapuru se švýcarskou strojovnou

Zelos - nove Mako

Zelos GMT

Zelos Helmsman 2

Zelos Skyraider

Zelos Cosmos - planuje niekto?

ZELOS Helmsman Bronze

ZELOS Abyss 3000m BRONZE

Zelos ZX Chronograph

Zelos Hammerhead 1000m Bronze a meteorit

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pro zajímavost, ZELOS má nový model Blactip - aktuálně za 429 USD - po 05.01.2021 se cena posune na 499 USD.

Pouzdro pr. 41mm, L-L 47,5mm, výška pouzdra 11,5mm, uvnitř Miyota 9015 28800bph, safírové sklo, keramická luneta. Výrobce udává, že mu inspirací byly potápky z 60tých let, kdy bylo nízké pouzdro silně preferováno. Hodinky jsou tak na opačném spektru proti modelům jako Hammerhead. Nutno ovšem podotknout, že model Horizons je se stejným strojkem ještě o 1 mm nižší... ale také o něco dražší.

Hodinky působí solidně, na druhou stranu nejsou tak výrazné jako jiné modely Zelosů....

Představeny byly tuším tento týden (alespoň mně vyskočily na FB včera) a níže zobrazená červená varianta už je SOLD OUT 

image.png.f7108b80b684055f59b0d4d9f30c30d1.png

image.png.a9e0a33e3a1a9162259cb04c4f2ce894.png

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, ta hodinová ručka mně taky úplně nepasuje... na druhou stranu oceňuji snahu Zelosu odlišit se od záplavy "ali" bastlíků a současně i v rámci vlastní produkce... A plusem je i Miyota 9015 proti dříve používaným levnějším variantám se Seiko NH35 -  osobně mám s Miyotami jen dobré zkušenosti a paradoxně mě jednostranný nátah baví díky divadlu co rotor s hodinkami umí dělat když chytne točky na volnou stranu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...