Přejít na obsah

Upgrade hodiniek?


Doporučené příspěvky

Zdravim,

chcel by som sa opytat na vas nazor, ale najprv spravim nejaky uvod. Hodinky su v zivote mojou sucastou prakticky od zakladnej skoly. Kde som v tom case vystriedal rozne modely od velkych Casio G-shocks az po klasicke digitalky a nakoniec som este v tom case vyskusal aj model Vintage Rare Casio Touch screen VDB-2000 digital.

Da sa povedat, ze az do VS ma prenasledovali rozne modely od Casio. Pocas studia na VS som dostal od priatelky TISSOT PR100 quartz. Nosil som ich cca 4 roky, ked som prvy krat prepadol smart hodinkam. Prve to boli Polar V800, kde som v tom case aj aktivne sportoval ,a tak boli mojou sucastou v celodennom noseni. Nasledne cca po 2 rokoch prisli Apple Watch S3. S tymito som vydrazl 3 roky, ale nejak ma to uz zacalo otravovat a zacal som byt presyteny tymi smart vecickami.

Vratil som sa k Tissot PR100 no az kym som neobjavil toto forum, ktore ma uplne pohltilo 😄 a len ma utvrdilo v tom, ze klasicke hodinky su to k comu sa chcem vratit.

Prestudoval som si tu mnozstvo tem, nazorov a jednoducho zacal som toto forum navstevovat pravidelne. Tak prisiel prvy nakup automatov a to konkretne Christopher Ward C60 Trident Pro 600 MK3 s naramkom black hybrid. Netrvalo dlho a zaobstaral som si hned prve kozene naramky od HABADEJA, ktore su perfektne a dakujem mu za rychlu vyrobu, dorucenie a skvelu komunikaciu.

Tolko k uvodu a teraz otazka. Nazbieral sa mi nejaky budget cca 2000 eur. Oplati sa mi riesit nejake nove potapky automaty v takejto cene? Bude to vobec vyrazny odskok v kvalite? Co som zatial hladal, tak nic take som nenasiel, ale predsa sa tu najdi machri, ktori maju podstatne lepsi prehlad.

S CHW som maximalne spokojny, co sa tyka pomer cena/vykon nemam im co vytknut a to ze nemaju za sebou velku historiu velmi neriesim, pozeram skor na vyhotovenie, vzhlad a to co maju v sebe. Nerad striedam hodinky, takze ak by som nieco kupoval tak CHW by isli z domu.

Moje vysnivane su omega seamaster, ale momentalne cenovo su pre mna este daleko.

Alebo ku aktulanym CHW si este zaobstarat kovovy naramok a sestrit na vysnivane hodinky? 

Dakujem a ospravedlnujem sa za dlhy uvod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zdar, cesta je cíl! Takže bych něco koupil, ideálně tady, páč to pak zase za podobný peníze prodáš:)
 ChW jsou skvělý hodinky, ale za 2000k se už přeci jen dá udělat větší paráda.
 Pokud jsi potápkovej, nemůžu nedopuručit béčka. Parádní velikost, pohodlí, značka.. žádný obskurnosti typu Marinemásterů bych zatim nevymejšlel:)
 https://www.chronext.com/breitling/colt/a17313101f1x1/V14687

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za dvojku kupis Doxy Suby co su jedny z najikonickejsich potapiek, alebo predaj Wardy, dosetri par stovak a chod do BB58 ci modre alebo cierne jedno, za dvojku kupis uplne pohodlne a este aj usetris aj Longines Legend divre alebo Orisy ak je Ti znacka sympaticka.

Vsetko toto si aj cca drzi nejak cenu ze sa to da aj predat celkom rozumne.

Upraveno uživatelem actionman1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to já to vidím jinak - ty CHW jsou tak parádní co do zpracování atd., že cpát se teď za každou cenu do čehokoliv za 2k EUR nepřinese z pohledu zpracování, nebo kvality strojku nic. Já bych dokoupil ten kovový tah a krok dál udělal až si budeš jistý, že je to "ONO" na co se budeš mít pořád potřebu dívat více pro radost z toho kousku na zápěstí, než kvůli zjištění času...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Treba si cestou k tym pravym hodinkam pochytat a vyskusat a pochopit co na hodinkach vlastne chces a co Ta uspokojuje a co Ti naopak vadi. Mne napriklad tah na seamastroch je uplna STOPKA a mam vlastne dalsie veci ktore sposobuju ze si ich nikdy nekupim ako hodinky na nosenie.

V kazdom pripade cim viac hodiniek skusis tym viac skusenosti a zazitkov Ti toto hobby prinesie. Ked chces kupit hodinky, dat ich na ruku a nosit tak OK to je druha vec. Ked si to chces naplno uzit, kupit, predat, zarobit, prerobit, picovat alebo naopak mysliet si, ze nic viac nepotrebujes a o dva dni objednat dalsie dvoje hodinky, kupit a predat rovnaku vec niekolkokrat, nespat a rozmyslat alebo naopak tukat do kompu a prehovarat  niekoho nech Ti hodinky preda spät aby si nakoniec skoncil pri vintage paradach ktore vlastne ani nebudes nosit aby si ich nedojebal tak vyskusaj toho co najviac a kup si na ceste k omegam este niekolko hodiniek ;D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Micey napsal:

žádný obskurnosti typu Marinemásterů bych zatim nevymejšlel:)

Sklapni  :) (ale dobrá rada no).

Za sebe bych řek, že když jsi spokojený s těmi Wardy, tak za těch cca 1000 éček navíc bys v oblasti potápek kvalitativně zas až tak neposkočil.

Pokud to musí být potápky, našetřil bych eště tisícovku a koupil nějaký plnotučný Tudory, třeba. Pokud by to potápky být nemusely, tak se ti s 2k EUR otevírají nepřeberné možnosti.

 

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Quake: Ahoj, kladu si otázku: Opravdu jsi si po téměř měsíci na fóru jistý, že chceš zůstat u jedněch hodinek, nebo i jen u jedněch potápek? Já bych to neuměl. Kolikrát denně projíždíš prodejní vlákno?
Další otázkou je, jestli je třeba neustále kvalitativně někam výrazně šplhat. Myslím, že potápková zkušenost by nebyla úplná bez nějakého Seiko zářezu. Proč neskočit třeba po novějších Sumo? Vidím, že se jedny válejí v inzerci za slušný peníz a 70 h. rezerva taky není úplně od věci.

Upraveno uživatelem ismit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem vsetkym za reakcie.

Micey: vyzeraju fajn, len otazne ci si fakt tak polepsim ako pise Snekofon, Nemam ako potrebu silno nieco kupovat, skor mi ide o to ci v takejto cene bude nejaka vyrazna zmena, no zatial vidim, ze pri tomto type hodniek asi velmi nie.

ismit: Nie som ten typ, ktory meni tak casto hodinky a nemam potrebu hodinky kupovat a predavat a skusat. Mne stacia TISSOT PR100 k obleku a podobne a na celodenne nosenie potapky. Prodejne vlakno neprechadzam velmi. Celkovo SEIKO velmi nie je moj styl a rezervu nepotrebujem vacsiu nakolko hodinky neustale nosim a viac automatov nepotrebujem, tym padom nepotrebujem riesit rezervu pripadne nejaky winder.

marecenator : ono stale si mozem povedat, ze uz iba tolko eur vlozim do toho a clovek sa posuva vyssie a vyssie s peniazmi 😄 az stale skonci za hranicou a to momentalne nemozem

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prikláňam sa k tomu čo odznelo vyššie dokúp si kovový náramok k tým svojím CH.Wardom sú to super vyladené hodinky za tie prachy zatiaľ som nemal tú česť ich ponosiť ale nemám dôvod tomu neveriť sú tu dosť členmi vychvaľované. Je to cenovo najrozumnejšie rozhodnutie aké momentálne môžeš spraviť. Za mňa poviem že keď dlhšie nosím hodinky na Nylone alebo koži a potom prezujem naspäť na Kov tie isté hodinky tak chytia hneď nový dych je to vždy príjemná zmena :) takže skús dokúpiť náramok a tak ich ponosiť snáď ta to ukojí.

Ale ak by ti to nepomohlo a svrbelo ťa zápästie a chcel si sa posunúť inam tak za mňa Divery v cenovke do 2000€ z druhej ruky vedú Breitling Colt III (ref:A17388) robili sa ako 41mm aj ako 44mm nie sú to dokonalé hodinky, ale k dokonalosti im až tak veľa podľa mňa nechýba mne dosť vyhovovali a viem že sa k nim raz znova vrátim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to psal, ale napíšu to zase. Bez toho, abys pár těch hodinek vyzkoušel, těžko zjistíš, co tě baví, co tě štve a jestli třeba i ty vysněný hodinky by nebyly krok vedle. Takže opakuju, pokud máš volný prachy, zkoušej, ty peníze se v hodinkách neztratěj (teda, ne úplně:)) a až si pořídíš ty vysněný, aspoň nebude hlodat červíček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, Quake napsal:

Cital som tu na fore,, ze ten kovovy tah je velmi dobry, tak preto aj o nom uvazujem.

- ano financne to uz ide pekne hore

- toho sa najviac obavam 😄 kedze hodinky nedavam nikdy dole samozrejme okrem sportu

Taky bys mohl zkusit ty CHW prodat či vyměnit a měl bys vyšší rozpočet.

Teoreticky, když ti další hodinky nepadnou, tak prodat je a vrátit se k CHW, což se tu taky praktikuje.

Jinak má Micey částečně pravdu, měl bys vyzkoušet pár kusů a pak zjistíš, kam směřuješ. A nebo taky ne :-))), to už je pak na tobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...