Přejít na obsah

Vybírám sponu.


Doporučené příspěvky

Ahoj, prosím o tipy na sponu k diverům. Měla by to být titanová překlápěčka pro tah 18 mm, co možná tenká elegantní. Pár dírek na základní regulaci uvítám určitě, posuvná mikroregulace bude fajn, ale není nezbytná. Potapěčskou extenzi nepotřebuju. Určitě jen super zpracování, žádný plechy. Prostě premiovku. Značka ani nerozhoduje, stejně jí nejspíš nechám odstranit. Tu zrůdnost, kterou dává GS na svý hodinky nějak ne a nedokážu vstřebat, hlavně kvůli tý bambuli na straně pojistky. Silně to deklasuje jinak dokonalej celek. I jsem pochopil, proč se vždy těším na zimní přezouvání na NATO strap. Protože se na čas zbavím jejich spony. Dík za rady a přeju všem klid v týhle divný době.

DSC01851.thumb.JPG.ec016fc8050db5c6afb1ba444458b72e.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena je naprosto v pohodě, což o to. Mikroregulaci ani žádnou regulaci tam nevidím, čemuž napovídají i půldílky u spony. Zásadní problém ale jsou koncový dílky u spony, který nemají rovný zakončení. Už chmurně vyhlížím další roky s tou GS obludou.

Edit: Ale jsem rád, že to se mnou nevzdáváš 🙂

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Americkejs Tebou soucítím, protože vím jak to sralo mě. Kdyby jsi to rozklíčoval, otevřel by jsi mi vlastně znovu vstupní bránu.

 

Ještě mě napadlo- co ty nové LX? Sice absolutně nevím rozměry, ale je to Seiko, je to titan, je to celkem nenapadný a má to i mikroregulaci. Viz. Video čas 9:43

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Asi nejlepsi spona na tah, co jsem zatim videl, je od firmy Formex https://www.formexwatch.com/. Mikroregulace se ovlada zevnitr, takze to nikde necumi, zaroven je to cele IMHO vkusne, tenke, male. Bohuzel se o tom nikde moc nepise a nenasel jsem vic info ani v patentech (i kdyz tvrdi, ze je to patentovane). Maji i motylkovou sponu s mikroregulaci pro kozene remeny.

spona1.gif.98f3ea50037170309004340c11906c56.gifspona2.gif.a0e6ea53ea85fe484583d82b99f6a57e.gifspona3.gif.0e09f2c27ce52a7c043c7b5ad05f354a.gif

Tady je k tomu nejake produktove video, ale neni oficialne zalistovane na youtube. Jestli jsem to pochopil spravne, sponu dali pouze na nove hodinky Formex REEF Automatic Chronometer.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem trosku jeste pohledal a majitel tohodle designu je svycarska firma DEXEL SA. Reditel Formexu je syn majitele Dexelu. Patent je to asi EP3758542A1 resp. US20200405018A1. Nemaji to popsane v patentu presne (asi schvalne), ale princip je stejny. Moc hezka prace, ten napad se mi libi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...