Přejít na obsah

Vzdálenost a doba dojezdu do práce.


Nick06

Doporučené příspěvky

Jak to máte daleko do práce? Měním práci a přemýšlím co je ještě únosná vzdálenost ( čas) z domova do práce.Někdo to má ve městě a přesto stráví 1 hodinu na cestě a někdy je to hodinu přes půl okresu. Měl jsem 20km(30 minut) a vzhledem k tomu že v okolí nic moc není tak přemýšlím o 60 km (1,25h).Je jasné že práce musí bavit a ideálně služební vůz.

 

Odesláno z mého M2006C3MNG pomocí Tapatalk

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Těch faktorů do úvahy bude více, pracovní doba, rodina, zájmy a koníčky.

A taky záleží na věku a momentálni situaci. V mém životě jsem dojížděl do práce buď 30 minut autem jedna cesta, ale taky hodinu mhd v Praze, taky jsem bydlel přímo v práci (hotel na horách), nebo se stěhoval za prací přes půl planety. Ale taky dojížděl 10 minut služebnim autem, případně pracoval o takový kus republiky dál že jsem nejezdil každý den domů ale pronajal si tam byt, protože 2x za den hodinu a půl v autě už je nesmysl jak ekonomicky tak časově. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On taky bude rozdil mezi 30min po dalnici a 30min mhd. V tom prvnim pripade by taky clovek mohl projezdit pulku toho, co vydela, pokud si to musi platit sam.

Ale jako v podstate souhlas. Za sebe to mam 30-45min nebo 20-40km je jeste normalni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěšky 20 minut, na kole 8, autem 5. Tady je ale všude kousek. Nedovedu si představit jezdit víc jak půl hodiny autem. 

Jednou jsem měl školení hodinu a čtvrt cesty od domu, tak jsem si řekl že zkusím každej den jezdit jako simulaci toho jak by to vypadalo pracovat dál. Po třech dnech kdy jsem jezdil tam a zpět jsem toho měl plný kecky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravdu jde o to, v čem je Ti dobře.
Někdo si rád čte ve vlaku a na tu hodinku se těší ráno i večer.
Podobně s autem a podcasty, audioknihami.
Jeden místní člen chodí přes celou Prahu pěšky (45' ?) a hubne.

Já se snažím dělat z povinnosti zábavu a tak se těším na těch 25 minut na moto, případně i 75 na kole. Ale stejně často spím v kanceláři.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám poněkud neobvyklou práci, jezdím po různých pobočkách, takže dojezd pokaždé jinak. Nejméně jsem měl cca 25 minut, ale už jsem taky měl 3 hodiny ráno, pak 12 hodin v práci a pak ještě 3 hodiny cesta domů. Vše služebním autem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bydlím 18 let v řiti, mám to do práce 45 minut vlakem s knížkou, nebo 44 km na kole - 2 hodiny, nebo 47 km autem - zase cca 45 minut ( ušetřím v podstatě jen čas za cestu na nádraží ). Ta cesta vlakem sama o sobě není strašná, lidi jezdí delší čas MHD, jde o tu četnost spojů - 1 x za hodinu přímý a 1x za hodinu s přestupem , takže mi sice jede vlak každých 30 minut, ale když Ti ujede tramvaj, popojdeš kousek pěšky, nebo jede za pár minut další. Když Ti ujede vlak jsi půl hodiny v p...… Taky už se mi podařilo to jít pěšky - ne tedy celé, dojel jsem MHD na konečnou a zbylo mi něco přes 20 km, akorát cesta potmě lesem žádná hitparáda, ale byl jsem doma asi za 3 hodiny ( ten kus pěšky )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

535km. Od ty doby co zakázala firma létat kvůli c19 docela porod. Odejít v 7-8 večer z kanclu, nastartovat auto a vidět na displeji to číslo ve mně docela vyvolávalo masochistický pocity. Ale poslední kvartál už jenom HO, takže pohoda. Co bude příští rok je ve hvězdách. Ale člověk si zvykne na všechno, je to taková podstata evoluce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12km autom do 20 min door to door ked to nikde moc nestoji, ta cesta je opruz auta ani ja si to nijak moc neuzivame a potom parkovanie na p6 je kapitola sama o sebe.... na moto ci skutri to je o hodny chlp lepsie ked pocasie dovoli. Predtym som byval v cca poslednej tretine tej cesty takze tiez cca 15min ale busom bolo rozhodne plus ale v tej lokalite by som vlastne byvanie neuplatil. Mal som to uz aj tak ze hodinu pesi, 20 min byciklom, hodinu autom a mhd nezmysel... to ked som byval na nespravnej strane rieky, to bol vtedy nefalsovany fail.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do první práce jsem jezdil nějakých 40 minut jedna cesta soukromým autem. Práce mě bavila, jezdit autem taky, ale pak přišla rodina a i to se mi zdálo hodně. Chtěl jsem být víc s děckama a změnil práci v místě bydliště. Bylo to 10 minut soukromým autem. Časem jsme se přestěhovali a v práci se taky děly změny takže teď tam jezdím 7 minut služebním.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cesta autem do práce cca 50 km po rychlostní silnici a 20 km prdelema - jedna cesta, takže 140 km denně. 70 km za 55 minut když letím jak střela nebo jinak okolo 65 minut. Ale nesmím chytnout zácpu, to je jasné. Pak to klidně bývá hodina 30 a víc...

Finančně je to fakt opruz. Když započítám všechno okolo auta tak cca 13000,- Kč. Největší hnus (dojíždím takhle už 3 roky- fakt se mi to zajídá) je ale ten ztracený čas. Být to čas strávený ve vlaku nebo mhd, tolik by mi to nevadilo- čtení a pozorování okolí bych si užil (už jsem dojížděl hodinu MHD a s knihou pohoda), ale kulatá lopata... Přemýšlím o změně, i když tu práci mám rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...