Přejít na obsah

Fórum PRODÁM/KOUPÍM


Bert

Doporučené příspěvky

před 1 minutou, grga_pitic napsal:

Jsem nesmirne stasten, ze me uz tahle hodinkova vasen presla a kouknu sem jen jednou za cas "pro ten pocit". Protoze byt stale "v tom" a cist moudra ktera vazeny pan ROOT Admin Bert pro prodejni sekci vymyslel, kousl bych se asi vzteky do prdele....

Ja to furt chapu jako prvoplanovy koncept, snad to po strizlivem zhodnoceni padne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
před 9 minutami, Baker napsal:

Berte, já mám jen technickou ... budou-li všechny inzeráty uzamčeny, nebude jasné, zda je předmět prodán, jak potom budeme řešit úklid v prodejní sekci?

To je dorbý point. Pokud v rámci odemčení půjde editovat i nadpis, pak by to šlo vyřešit i tím, že by se do předmětu napsalo "Prodáno". Ale to samozřejmě nevím, zda bude umožněno. Pak je také řešení (ale asi ne úplně ideální) svůj ukončený inzerát "nahlásit". Případně v rámci 11. přípsěvku uvést - že prodáno. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Každý autor inzerátu svůj inzerát povinně ZAMKNE ihned po uveřejnění - super, to odlifruje "snazivce a rejpaly" a zabrani flamu v zarodku

2. Inzerát lze nejvýše DESETKRÁT aktualizovat. A to bez jakéhokoli časového omezení. - super, kazdy svym strategem. ale nekteri sikulove si radi zalozi inzerat 10x dokola. bude to mozne, treba s rozestupem a kdo to pohlida a jak pripadne?

3. Inzerát, který byl aktualizovaný VÍCEKRÁT, nežli desetkrát je smazán. Autor PORUŠIL PRAVIDLA, dostává ban. - rozumim tedy, ze si ho sam po 10te aktualizaci zamknu a mam klid 🙂

4. Inzerát starší DVOU MĚSÍCŮ je bez dalšího mazán moderátorem. - ok a bude mozne si ho zadat znovu. pr. prodavam hodinky s bilym cifrem, ktery se ujme spise v lete na slunicku, presto mne honi cash v zime...za dodrzeni 1-3 pravidel...jak dal?

Ale celkove sou to super kroky. Nicmene "frikuliny" co jedou aukci s prihozy po SZ a jeste trousej rejpavy hlasky o prubehu to neeliminuje....ale to uz je jiny pribeh.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Každý autor inzerátu svůj inzerát povinně ZAMKNE ihned po uveřejnění.
--> Jak se pozna to, co je k smazani, resp. prodano? Lepsi bude nastavit v sekci prodej, ze inzerat muze komentovat pouze majitel vlakna. Edit do 5min by se nepocital, pak funkce edit off. Tzn. UP je mozny 10x majitelem a pak by to musel zamknout. Zadne kecani do inzerce nebude technicky mozne, protoze pravo do nej kecat bude mit pouze majitel. Po zamceni admin smaze, jako to bylo do tedka.

2. Inzerát lze nejvýše DESETKRÁT aktualizovat. A to bez jakéhokoli časového omezení.
--> To je asi v pohode. Bude nejake pravidlo, ze zamknute lezaky se nesmi znovu prodavat? Resp. treba je mozne dat do inzerce az po 2 tydnech znovu
?

3. Inzerát, který byl aktualizovaný VÍCEKRÁT, nežli desetkrát je smazán. Autor PORUŠIL PRAVIDLA, dostává ban.
-->
To je asi OK, akorat bude muset kazdy pocitat. Bude potreba jasne rict, ze 10x znamena vcetne inzeratu nebo 11x (1x inzerat + 10x up).

4. Inzerát starší DVOU MĚSÍCŮ je bez dalšího mazán moderátorem.
--> To tady bylo a zadny problem nebyl. OK.

Jinak dva moje komentare:
a) Zadne nove vlakno ke komentovani inzerce bych nezakladal, protoze bude akorat vetsi bordel. Pokud nekdo chce <>vat, at to dela pres SZ primo prodejci.
b) Cela situace asi vznikla kvuli tomu Rolexu a dokazu pochopit, ze to majitele nasralo, protoze pravidla. Ale tohle rychle prekopavani bych nechal zatim u ledu a rozdal banany hrisnikum. Nechal bych to poradne ulezet a pokud by se podobna kokotina neopakovala, nechal bych to jak to je. Kvuli jednomu incidentu hned vsecko prekopavat je IMHO zbytecne. Ale chapu, ze v nasranosti a casove tisni se dejou veci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, zceyee napsal:

Když nechceš přispívat seš odsouzen k nakupování. :D

Ja vim, ale ne kazdy ma co rict, aby stalo za to a  nechce tim otravovat ostatni a honit prispevky...ale cas od casu mit moznost protocit hodinky, aniz bych zadal nektereho aktivnejsiho clena o pomoc, by bylo fajn 🤷‍♂️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebudem radit s pravidlami ale poradim, ze cim viac akcii bude vykonavat system sam a nebudu potrebovat ziadny zasah cloveka, tym mensia vzy bude nakoniec frustracia.  To ze do vlakna prispeje len autor sa da isto zariadit na urovni systemu a odpadnu problemy s lockom u nedisciplinovanych autorov a nasledne vylevy v nezamknutych vlaknach. Tak isto samomazanie po dvoch mesiacoch system isto zvladne. No a potom zostava uz len pridat moznost radit vlakna podla zalozenia vedla klasickeho podla UP a plne automaticka sekcia predaj je na svete. Jedine co neviem ako uspokojivo riesit je regulacia znovupredaja toho isteho kusu. Tam to asi ako jedine vidim na nejake gentlemanske pravidlo pod vyhrazkou ovocia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Povinné zamykání - proč ne, ale nešlo by to vyřešit programovým zákazem vkládání příspěvků mimo autora?

2. 10 aktualizací - proč ne, opět by asi šlo řešit programově.

3. Víc než 10 aktualizací = ban - proč ne, toto by bylo bezpředmětné v případě mých poznámek k bodům 1 a 2

4. Mazání inzerce starší 2 měsíců - souhlas, opět by šlo řešit programově, nicméně vyvstává otázka, co bude když se předmět neprodá. Mohl by autor založit nový inzerát? Pak zdánlivě postrádá smysl mazání po 2 měsících, ve skutečnosti ale autor  už třeba další inzerát nevloží a pak je to OK. A nebo vloží, ale poučen dosavadním neúspěchem např. za nižší cenu či s jiným bonusem - a to třeba prodeji pomůže. Donekonečna se to určitě opakovat nebude a inzertní vlákno se výrazně pročistí. Neřešil bych co bude když se věc prodá dřív než za 2 měsíce - tak tam bude holt chvilku viset a smaže se automaticky po 2 měsících. A nebo by ho zamknul autor, protože pokud by se realizovalo to, co píšu v bodu 1, kde by k žádnému zamykání ihned po vložení nedocházelo, bylo by jasné, že zamčený inzerát je neaktuální. Automaticky by se smazal po 2 měsících. A nebo by ho smazal sám autor a pokud by zapomněl, opět automatické smazání po 2 měsících.

Všem, především Bertovi, přeji spokojené a klidné Vánoce a pevné nervy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě se zamčením a kompletním přesunem komunikace do SZ, ztratí přehled o stavu inzerátu a vznikne "DarkMag" , kde handrkovani akorát zmizí z očí. Současný stav mi přijde lepší, někdo napíše že "bere" a všichni vidí jak to je. Asi by se mi líbilo pravidlo že pořadí pod inzerátem je pořadí kupujících. Zbytek ohledně platby, předání atd. samozřejmě v SZ. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě : je to tady tvoje a platí tu tvoje pravidla. Jak psali kluci nahoře - aby šlo poznat co je prodané.... A stejně tak podávání inzerátu s těmi samými hodinkami furt dokola (ale to věřim , že bude předmětem další diskuse - co bude stát podání inzerátu - že si to třebas lidí rozmyslí. Jedno procento z ceny (placené předem) zní dobře, ne? - ale to asi opravdu později) ...

Takže za mě : konej dle libosti. A měj se dobře ( popřát pěkné svátky které neslavis úplně nechci 😄 )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, Xtra01 napsal:

Ja vim, ale ne kazdy ma co rict, aby stalo za to a  nechce tim otravovat ostatni a honit prispevky...ale cas od casu mit moznost protocit hodinky, aniz bych zadal nektereho aktivnejsiho clena o pomoc, by bylo fajn 🤷‍♂️

souhlas, ja sem se dostal na 50prispevku po 12ti letech :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem to ostatně Bertovi, varianta 1 nasadit mandatorní roční poplatek za vstup do sekce prodej (založit inzerát), varianta 2 odvést malý desátek za uskutečněný prodej, diskusi mimo vlákno schvaluji, limit upů také, jen bych po neuskutečněném prodeji doporučil např. 3-6 měsíční karanténu. Byť mě prodeje s cílem generování zisku štvou, je to trh a ten bych nereguloval, respektive nenapadá mě vhodná varianta k regulaci, teoreticky jen plná transparence nákup/člen/cena tedy historie na úrovni accountu... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Systemove zakazat jakekoliv prispevky kymkoliv jinym nez prodavajicim, nic nezamykat tim padem bude videt zda je aktivni ci ni, zamek po prodeji. A nebranil bych se dat symbolickou treba jak uz tu padlo 100,-kc za inzerat. Takze vlastne jen prispevky zakazat a zpoplatnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...