Přejít na obsah

Fórum PRODÁM/KOUPÍM


Bert

Doporučené příspěvky

před 2 minutami, sido napsal:

souhlas, ja sem se dostal na 50prispevku po 12ti letech :)

 

😄 absolutne souhlasim s Xtra01 a taky se Sido - proste se rad divam a inspiruju pri dodrzovani pravidel.. 

BTW minuly tyden jsem tady s jednim gentlemanem uzavrel deal of deals na postel!

S novymi pravidly souhlasim!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na TZ-UK je zvykem jako poděkování za poskytnutý prostor poslat prachy na charitu viz: https://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-display/showROFundraiserPage?userUrl=tz-uk2015&isTeam=true než zavádět desátek...

Upraveno uživatelem Exiztence
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, rmx napsal:

Podle mě se zamčením a kompletním přesunem komunikace do SZ, ztratí přehled o stavu inzerátu a vznikne "DarkMag" , kde handrkovani akorát zmizí z očí. Současný stav mi přijde lepší, někdo napíše že "bere" a všichni vidí jak to je. Asi by se mi líbilo pravidlo že pořadí pod inzerátem je pořadí kupujících. Zbytek ohledně platby, předání atd. samozřejmě v SZ. 

 

To je prostě přesně to, co se mi nelíbí. Někdo si nedá práci a napíše berem přímo do inzerátu. Jiný napíše klasicky SZ a už je druhý.

Se zamčením nemám problém, ale pokud by to šlo, jak říkají kolegové nade mnou, řešit tím, že přispívat může jen autor, bylo by to jednodušší.

Jinak těch deset UPů bez časového omezení mezi jednotlivými Upy je podle mě super nápad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Přiklonil bych se k variantě zachování dobře fungujícího systému s tvrdým trestem pro autory nevyžádaného textu v inzerátu. Držím nám všem palce 😊

Edit: S případným zpoplatněním inzerátů souhlasím, ale vnímám i problematiku účtovatelnosti 😊

 

 

Upraveno uživatelem Violoncello
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych to chvili nechal vychladnout, zabanoval domnele ucastniky toho cehosi a nechal to byt, jak to bylo doted. Pri poruseni frekvence Upu/vlastnich komentu, smazat i automaticky inzerat. To by slo asi i zautomatizovat.

Trrba poplatek za inzerat taky OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové já teda nevím.... Přečetl jsem si stávající pravidla a nevím v čem je problém. Tak co třeba než vymýšlet nová, ta zavedená prostě striktně "uctívat" z obou, resp. všech tří stran - inzerenti, nezúčastněné osazenstvo fóra (ti, co nechtějí kupovat), kontroloři (modi)? Není to náhodou nejjednodušší řešení? Já v těch stávajících vidím všechno podstatné, myslím si teda... "Soudce a výklad práva" a "dohled" je věc jiná. A omlouvám se, že vám do toho kecám, jelikož zrovna "obchodník" nejsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Berte, ještě jeden poznatek - nevím kolik lidí, a hlavně těch co se provinili porušováním pravidel a kvůli kterým to vzniklo, dostalo banány - tedy jejich názory se zde nedozvíme, nechceš jim to z tohoto důvodu zkrátit a amnestovat je? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, 5etter napsal:

Co furt někteří máte s těmi poplatky? Buďte rádi, že je to zadara, ne?

Myslím že to náčelník psal, téma "oprávnění do sekce prodej" se bude probírat následně.

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V inzerci na uhrforu je v názvu inzerátu vždy vidět příznak, jestli je položka “k prodeji”, je “rezervovaná” nebo je “prodáno” (čekal bych, že to přiřazuje autor inzerátu). Do inzerce se tam nekecá, čekal bych, že je to nastaveno systémově (nevím, jestli zamknutím vlákna nebo jak). Další věcí, která by stála za inspiraci, je povinnost vyfotit hodinky spolu se zmuchlaným papírkem, na kterým je rukou napsán nick prodávajícího člena a datum - asi v minulosti řešili nějaké neautentické fotky nebo prodej hodinek, které prodávající neměl.

Zvážil bych znovuobnovení nějakého archivu inzerce - nejde mi ani tak o cenu, za kterou se to prodalo (i když i ta je samozřejmě zajímavá), ale často jsou v inzerátech údaje o přesnosti, předešlém servisu, zajímavé informace o historii hodinek, fotografie apod. Já takhle musel prodávajícího po čase požádat o zaslání fotek koupených hodinech, protože mě tak nějak nenapadlo, že bych si stahoval fotky z inzerátu. Šlo o fotky strojku, nemusel jsem pak hodinky doma neodborně otevírat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, 5etter napsal:

Co furt někteří máte s těmi poplatky? Buďte rádi, že je to zadara, ne?

Za sebe jsem rád, to je jasný. Ale současně vnímám přidanou hodnotu při zpoplatnění. Co si platím, toho si víc vážím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 33 minutami, MR1990 napsal:

1. Každý autor inzerátu svůj inzerát povinně ZAMKNE ihned po uveřejnění. - súhlasím so zamknutím inzerátu ale podľa môjho názoru by som nevytváral sekciu KOMENTÁŘE K INZERCI. Je to podľa mňa ďalšie ložisko hejtu na tomto fóre. Sekcia predaj a kúpa by podľa mňa mala byť výhradne medzi predávajucim a kupujúcim, nikto iný by do tohto vzťahu nemal zasahovať komentovaním a zbytočnými poznámkami. Pri zamknutí by bolo dobré aby sa rozlišovalo zamknutie pri aktívnom inzeráte a zamknutie pri predanom produkte

2. Inzerát lze nejvýše DESETKRÁT aktualizovat. A to bez jakéhokoli časového omezení. - pri vytvaraní inzerátu by bolo dobré aby bola povinosť uverejniť stručný popis produktu, stav, cenu a vložiť fotky produktu, v buducnosti by sa mohol daný inzerát len UP-ovať a nie dopľňať

3. Inzerát, který byl aktualizovaný VÍCEKRÁT, nežli desetkrát je smazán. Autor PORUŠIL PRAVIDLA, dostává ban. - Súhlasím

4. Inzerát starší DVOU MĚSÍCŮ je bez dalšího mazán moderátorem. - Súhlasím

2. Inzerát při upování mít možnost určitě nejen doplnit, rozšířit ale také mít možnost manipulovat s cenou.

Ostatní mohu s klidem akceptovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Violoncello napsal:

Za sebe jsem rád, to je jasný. Ale současně vnímám přidanou hodnotu při zpoplatnění. Co si platím, toho si víc vážím. 

Takze si vazis toho ze muzes nekde neco za prachy inzerovat vic nez toho ze to muzes delat zadarmo?  Zkusil bych tento koncept nabidnout bazosi. :D

edit: to je normalne perpetuum mobile, ja bych zavedl poplatek z poplatku, jakoze cim vic za neco platim, tim vic si toho vazim a tim vic bych zase zaplatil

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celé to je přetažené za vlasy pokud to tedy je skutečně reakce na ten inzerát Subů. Zkrátka Suby za 150k v dnešní době logicky vyvolají diskuzi. Je asi špatně, že došlo k porušení pravidel, ale kde jinde se o tom tedy může diskutovat, když pro to nikde není vhodný prostor? 

Další omezování, pravidla a regulace to nevyřeší. Co vím, že bych určitě nechtěl a nedodržoval je pořadí zájemců. Je přeci jen na mě komu hodinky prodám. Pokud se ozve někdo, kdo chce koupi řešit poštou, tak raději upřednostním toho, kdo si hodinky ihned odveze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na chronomagu jsem registrován poměrně dlouho a systém inzerce zde se mi zdá podle posledních platných pravidel velmi dobře nastavený. Nastavit maximální počet UPů na 10 jedině vítám, snad všichni pamatujeme na legendární tandem Mrázek. Jednou se mi o něm i zdálo. Naopak přimlouvám se za zachování upování jednou za 5 dní. Snad proboha každý umíme počítat do pěti, a inzerce se kdysi zavedením tohohle pravidla pěkně zpřehlednila.

A co se týče diskuze v inzerci, není nic jednoduššího, než striktně dodržovat stávající pravidlo - za kecání ban. Bez upozorňování prostě šlus na 3 měsíce s podmínkou, při druhém opakování ban napořád. Vážený nebo nevážený člen, nevím proč dělat rozdíly. Kolikrát mě při různých prapodivných inzerátech svrběla ruka nad klávesnicí, ale nikdy jsem tam nic nenapsal, prostě pravidla jsou jasná, tak o čem bych pak s adminem diskutoval?

Upraveno uživatelem dykmore
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

×
×
  • Vytvořit...