Přejít na obsah

Fórum PRODÁM/KOUPÍM


Bert

Doporučené příspěvky

Před hodinou, kdojinej napsal:

 

Názory typu prodam si co chci komu chci za kolik chci ve smyslu aukci po sz, dam o 30 vic a prijedu hned, nesdilim. Jednou dam inzerat, tak prodavam za tolik, kolik tam uvedu. 

Tak toto sa mi tu ešte nestalo, že by mi niekto napísal, že by dal viac ako mám v inzeráte. Skôr naopak mi pár krát napísal jeden nemenovaný člen, že mi dá polovicu a môžem byť rád že mi dá toľko 😄

Toto sa týka len pár modelov, u ostatných toto nehrozí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Přesně. Asi jsem vždycky prodával "špatný" modely. Jakákoliv nabídka byla vždycky na nižší cenu :D Ale jednomu kolegovi to bylo blbý, že jdem v "upech" doklesal tak nízko a dal mi při osobním převzetí ještě o tisícovku víc. Tak to potešilo :)

Ale k těm pravidlům - neměl jsem problém dodržovat současný, tak nebudu mít problém ani s budoucíma. Jen ty vedlejší kecací vlákna mi tam moc nesedí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPy bych nechal po peti dnech a omezil stari inzeratu na treba ty dva mesice. Kdyz je nastevena cena dobre vetsina inzeratu tu dva mesice nevydrzi a pak aspon odpadne UPovani pul roku staryho inzeratu u kteryho se pak prodejce divi ze to a to nikdo nechce kdyz ani on nechce jit naproti a pohnout s cenou... A to co pise Ondra s tim ze by to tu bylo mrtve, protoze to tu zije jen v ostatnim nebo prodeji, tak to je podle me prirozenej vyvoj nejaky komunity, staci se podivat ze ty "znamejsi" uzivatele, co tu tvori obsah fora se vetsinou uz za ty roky znaji osobne takze pochopitelne chteji probirat spolu i jine veci co je krom hodinek spojuji a myslim ze to nejni ke skode.. viz baterky, termosky, noze, rohy nad garazi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.      Každý autor inzerátu svůj inzerát povinně ZAMKNE ihned po uveřejnění.

SOUHLAS a komentar nize.

 

ZAMKNE predpokladam znamena, ze ho muze zpetne odemknout, aktualizovat cenu, obsah atd.

ZAMKNUTY inzerat pak znamena, ze inzerat je aktivni; pokud je polozka prodana, vlastnik si inzerat smaze a ten se nikam neuklada (zadna historie prodanych polozek).

 

Sekce KOMENTARE K INZERCI podle me neni potreba, to je idealni misto pro lidi, kteri maji nepochopitelnou potrebu resit prodejni ceny atd.

Pokud je v inzeratu fejk, nebo jina sracka, predpokladam, ze to pujde nahlasit moderatorum.

 

2.      Inzerát lze nejvýše DESETKRÁT aktualizovat. A to bez jakéhokoli časového omezení.

SOUHLAS

 

3.      Inzerát, který byl aktualizovaný VÍCEKRÁT, nežli desetkrát je smazán. Autor PORUŠIL PRAVIDLA, dostává ban.

SOUHLAS

 

4.      Inzerát starší DVOU MĚSÍCŮ je bez dalšího mazán moderátorem.

 

Jak psali dalsi kolegove, co s neprodanou polozkou, resp. jake je pravidlo pro dalsi prodej?

Navrh – po vycerpani upu inzerat u zustane v sekci viset nejaky cas ( 1-2 mesice), ale neni mozne ho aktualizovat – bude se propadavat nize.

Po nastavene dobe se inzerat automaticky vymaze (nevim, jestli to jde nastavit) a autor muze vystavit novy inzerat.

Pokud autor tuto dobu nedodrzi a duplikuje inzerat, dostava ban.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže by vlastně stačilo jen zakázat prodej Rolex modelů — tři mouchy jednou ranou.
1) nikdo nebude remcat do nabídky na moc levný Colty, SMP, apod.
2) SZ-aukce a přebíjení cenových nabídek na cokoliv jiného, než je slovutná korunka, nehrozí.
3) zbavíme se nejmenovaného živočicha, protože pak už to tu pro něj nebude zajímavé.

Win. Win. Win.



Dobře, teď už vážně. Můj názor je následující.
Současná pravidla fungují v 99% případů dobře. Kvůli 1% (a to si ještě dost hraju s statistikou) bych to zásadně neměnil — tedy samozřejmě za předpokladu, že všechny nebo část z představených změn nebylo v long-term plánu zavézt tak jako tak, nehledě na ten Sub-case.
Tudíž za mě nechat jak je, max. zavézt maximální dobu trvání inzerátu, posílit dozor moderátorstva (dle současného stav máme kolik, reálně 2-3 mody na celé fórum?), trestat porušení pravidel nehledě na jméno hříšníka.

Hezké svátky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k tomu, jak tu někteří psali o rozšíření týmu moderátorů:

Já mám pocit, že to tu poslední dobou moderuje jenom Bert. Tím se nechci nikoho dotknout, ani Berta ani modů.

Já mám tohle fórum rád. Proto, jaký jsou tu lidi. Nechodím nikam jinam do žádných jiných elektronických komunit, ani v nich nejsem registrován (vyjma velmi zřídka na androidforum), třeba FB pokládám vyloženě za zrůdnost. Tady jsem to dlouho jenom četl. Nejdřív mi bylo líto, že jsem bez registrace neviděl obrázky. Pak po čase jsem dospěl k tomu, že jsou tu fajn lidi a není to totálně anonymní masovka. Tenhle můj názor trvá a věřím, že to tak zůstane.

Nádherné svátky všem, milí spolučlenové!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu mi to tu celé připomíná kroky současné vlády. Zamknout ale hned, odemknout zítra nebo jen když, mluvit ne do vlákna ale vedle, nebo radši nemluvit, up není úprava ceny ale úprava ceny up je, smaže se po čase a splnění 10ti upů a založí se znova. Ale co. Jen víc a houšť, ať si můžeme nejdřív přečíst a nastudovat stránku pravidel a zákazů. To každému prospěje. 😄 Hezké svátky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj tomu najvacsiemu gentlemanovi sa najlepsie dodrziavaju take pravidla, ktore porusit ani nedokaze. Myslim ze na prispevkoch len od predavajuceho, limitu na UPy a zivotnosti inzeratu tu panuje celkom zhoda, ... to vsetko sa myslim da celkom pohodlne zariadit na urovni systemu. 

Zostava vyriesit otazku opakovania inzeratu. To by sa podla mna dalo spojit s maximalnym celkovym poctom aktivnych inzeratov a pripadnym zpoplatnenim navysenia toho poctu. Ak bude chciet niekto co dva mesiace obnovovat predaj jednoho lezaku, tak forum to myslim utiahne. A ti co budu chciet aby im tu simultanne svietilo 10-15 kuskov nech si priplatia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 27 minutami, Diablo1st napsal:

Tak toto sa mi tu ešte nestalo, že by mi niekto napísal, že by dal viac ako mám v inzeráte. Skôr naopak mi pár krát napísal jeden nemenovaný člen, že mi dá polovicu a môžem byť rád že mi dá toľko 😄

Toto sa týka len pár modelov, u ostatných toto nehrozí.

Hrozí to u všech modelů, kde dá inzerent opravdu nízkou cenu (osobní zkušenost s hodinkama za cca 40k)

Ale tohle nemá moc řešení. Buď to bude probíhat v SZ či po telefonu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu mi to tu celé připomíná kroky současné vlády. Zamknout ale hned, odemknout zítra nebo jen když, mluvit ne do vlákna ale vedle, nebo radši nemluvit, up není úprava ceny ale úprava ceny up je, smaže se po čase a splnění 10ti upů a založí se znova. Ale co. Jen víc a houšť, ať si můžeme nejdřív přečíst a nastudovat stránku pravidel a zákazů. To každému prospěje. Hezké svátky. 




Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, rozmohl se nám tady (v celé společnosti) takový nešvar. menšina něco poruší, tak postihneme všechny. Respuktuju to, že si Bert může se svým fórem dělat co chce. Ale pokud probíhá alespoň trochu demokratická debata, jejímž výsledkem bude fungování fóra/sekce/vlákna, pak říkám, že to na mě celé působí divně. mě ta stará (aktuální) pravidla připadají v pohodě. Jsem pro posílení policejní složky (adminů) a postihování narušitelů.  Pokud inzerující něco poruší, ban - banban-- červená karta atd...pokud mu do toho někdo kecá, ať požádá admina o nápravu (smazání nevhodného příspěvku, postih narušitele atd) Ono ne vždy jsou některé dotazy a připomínky od věci a leckdy můžou pomoct nezkušenému uživateli...Nevím, jestli lze technicky zajistit, aby inzerát nahoru posovoul jen up inzerujícího a ne ostatní příspěvky. Časové omezení vidím jako rozumné, už jen pro smazání inzerátů "zapomnětlivých" členů, ale klonil bych se ke 3 měsícům. Jo a na fóru jsem denně, když bude málo adminů, tak se hlásím...

Hezké svátky všem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@cali kdyz se tady probiraji long term inzeraty, prodeje lezaku atd. tak si vzdycky vzpomenu ne svoje Mark XV., ktery jsem prodaval asi 3x (minimalne). Dovolim si tvrdit, ze jsou to super, nadcasovy hodinky, ale proste neni to uplne masovka a chce to svyho kupce. Takze jsem je jednou prodaval snad pul roku, pak jsem je (opakovene) vzal zpet a naposledy byly pryc snad do 10 minut. Stav nezmeneny, cena cca rovnez. Takze ne vse, co se neproda hned, je bud sunt nebo cenove prestreleny.
 

Proste do sablon a pravidel se vsechno nacpe jen tezko a  kazuistika rozhodne neni vselek. Kadzopadne drzim Bertovi s jeho rozhodovanim (ktery mu teda zrovna nezavidim) palce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych pravidla neměnil. Jsou jednoduché a až na pár exotů v 99% funguji (a v tom 1% jsou to většinou problematické inzeráty kde se prodává Rolex).

S promazáním starých inzerátu nevidím problém, ale Názor na délku platnosti inzerátu 2 měsíce jako dostatečnou nesdílím. U běžného mainstreamu to možná stačí, ale pokud se jedna o něco vyloženě mimo mainstream, tak i na fórech jako WUS to trvá dost dlouho (a to nemusí být problém cena), než se najde kupec. A to ten záběr a likvidita je výrazně větší než tady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem prodejní vlákno začal nechat sledovat nedávno a těch nových příspěvků není zas tak moc a pro to si myslím, že bylo reálné, aby inzerát před zveřejněním byl schválen, přispívat může jen autor, up pouze s cenou v nějaké rozumné výši, aby se neprospívalo po koruně. Zabiják dlouho smazat úplně je otázka.

A ještě mě napadá, jestli fórum neumožňuje mít šablonu, kde by bylo nutné vyplnit základní údaje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uz jsem dlouho nic neprodával ani nekupoval, ale jednak mám pocit, ze tohle je ta diskuse, ve které jde obecně o pravidla a jejich dodržování, a jednak o uchování tohoto unikátního prodejního prostoru, a tak okomentuju. Přidám se na stranu těch, kteří jsou pro zpřísnění a dodržování, viz @martigen výše. Svoboda prostě počítá se (sociální) inteligencí a disciplínou, což je prostě někdy nad síly některých z nás, a to asi nejen pokud jde o hodinky. Prodejní prostor tady je naprosto unikátní záležitost, asi netřeba vysvětlovat proč, a jako takový bych zpoplatnil každý inzerát a / nebo komentář / k němu, protože lidi si věcí, které jsou zadarmo, neváží. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K prodejnímu vláknu na fóru za mě nejprve uvedu, že být Bertem, tak vybírám aspoň nějaký palmáre, dělají se tady kšefty v řádech milionů, tak nějakej, rozumnej, obolus nemůže nikoho snad položit...Aukci bych tady taky nepodporoval, protože 1) na to není ten server přizpůsobenej a na to navazuje 2) tím, že taková aukce nemůže mít pevnej řád, tak to povede jen k nervozitě ostatních a pocitu ojebu, z toho ale plyne i problém s transparentností  jako takovou, kterou IMHO okamžitě smázne zamčení vlákna. Je to jako když se lidi chodili dívat na zboží do Tuzexu za stanovenou cenu (inzerát v prodejním vlákně) a pak šli business dokončit vedle do průchodu (SZ), transparentní by tedy bylo, aby návrhy na uzavření smlouvy byly vkládány přímo do vlákna a pokud ji prodávající přijme, což by měl, tak by měla být smlouva naplněna, pokud si nabízející jen "plácal játra" měl by to pocítit (hodnocení, BAN, ...?). Dotazy ohledně stavu, historie, atd. by si mohly strany předat v SZ

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

×
×
  • Vytvořit...