Přejít na obsah

Citizen BN0100 Excalibur


Doporučené příspěvky

Dobrý den vespolek.

 

Dnes se krátce pochlubím vánočním přírůstkem do mé skromné sbírky. Vybíral jsem nějaké pohledné bezúdržbové hodinky, které zvládnou nástrahy kanclování, jízdu na silničním kole i temné hlubiny vany. Vzhledem k náročnějšímu použití jsem vybíral z potápek (ideálně certifikovaných) poháněných světelnou energií. I zaměřil jsem se na značku Citizen, která mi v portfoliu doposud chyběla, a model BN0100 s přízviskem Excalibur. Tento poměrně málo rozšířený model mě zaujal jednoduchým designem a hlavně svým tenkým profilem jen 11,3 mm. V kombinaci s nízkou hmotností kolem 80 g na gumovém řemenu o nich člověk prakticky neví. Každopádně nějaké delší rozepsání bude následovat po nějakém čase a přihodím jen rychle pořízené fotky vzniklé za umění nepřejících podmínek. Ještě jedno milé překvapení, seřídil jsem je 15. prosince a od té doby dělají ani ne vteřinu do plusu, takže ideální hodinky.

 

2NWRrv0.jpg

1w3aGfQ.jpg

Z9ROESf.jpg

Rzh309v.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové díky za slova chvály. Dnes byly otestovány v prostředí do budoucna běžném. Necelé 2 hodinky na krosce v pocitové teplotě kolem nuly připnuté na zimní cyklistické bundě. Podobné testy odhalily mlžící se géčka a jiná Casia trpící podobným neduhem. ISO divery to samozřejmě zvládly bez ztráty kytičky a nadále mě správně informovaly o uběhlém čase v tomto nečase (pocitovka při jízdě proti silnému větru atakovala -10°C). Zatím vládne spokojenost, i když nějaké ty mušky se samozřejmě najdou. O nich však v budoucnu při psaní obsáhlejší recenze s lepšíma fotkama.

4d9rTgQ.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RB byla srdcovka, teď už to jde poněkud do kelu - škaredé sváry, zrušení čistokrevných silniček.. Mám 2 silničky RR1300 a z bazaru XR1600. Tohle je na míru dělaná ráfková cyklokroska podle mé geometrie, řízením je to spíše silnička. V dobách své největší slávy jezdila na 50mm karbonech a galdách https://www.bike-forum.cz/foto/detail/41208-rb-cx-custom-2015 

Já bez hodinek nedokážu ani spát a jelikož bojkotuju tachometry, garminy apod. tak zobrazovač času je nutností, teď v zimě takhle přes bundu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vypadá krásně, zvlášť na těch vysokých kolech. Trochu jsem po RB pokukoval, ale kamarád mívá za dobrou cenu Focusy, tak od něj mám jak silnici tak MTB, a cajk. Trochu mám roupy s gravelem, tak jsem se zase díval po RB, ale ten jejich nový se mi teda nelíbí vůbec 🙂 Možná až malý poroste ještě tak 10cm, tak bych vzal tu jejich 26'', která teď vypadá docela k světu.

Jinak jezdím jak bez hodinek tak už asi dva roky i bez tachometru, čas víceméně odhaduju, případně v dedině hledám kostel 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • nooski uzavřel téma

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...