Přejít na obsah

Steeldive


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 216
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

@nooski: já popravdě nevím, co si mám myslet o tomto druhu hodinek z Číny, ale jedno se uznat musí ať se mi to líbí nebo ne - ty hodinky na Tvých fotkách vypadají opravdu do detailu provedené a již mám z pátku i zkušenost. Já bych sem ani nevlez, ale teď jsem objednával kamarádovi Willardy a jsem v šoku, co za necelou trojku Číňan udělal. Znám Seiko a znám ho dobře, když vidím, že v některých ohledech jsou tyto detailněji propracované, tak si říkám, že koupit si Seiko za čtyři pětky je fakt bláznovství. Když jsem ty hodinky držel v ruce, tak jsem nechtěl věřit vlastním očím. Safír s oboustranným AR, keramická luneta s lumi vypadá super, leštěné ručky, orámování indexu. Prohlížel jsem je pod lupou a nenašel jsem NIC, NIC! Za 2,9K je to bezkonkurenční. Mám rád microbrandy jako Zelos nebo Ancon, jdou si vlastní cestou a například bronzovky mají super provedené, ale tohle? První zkušenost byla, když mi @Maxmillianukázal ty bronzovky co udělali kluci z NH, bronzo pouzdro je pecka. To bylo někdy před 14ti dny, ukázal jsem je kamarádovi a říkal, že mu mám sehnat to samé v oceli, to jsem udělal, včera předal a málem odpadnul - a to měl v minulosti Samuraje od Seika.

Takže co si o tom myslet? Seiko to není, ale má to jejich design. Provedení je v nemálo ohledech lepší. Já když si vzpomenu na nesmyslně vratkou korunku u SKX a na tu u těch rádoby Willardů, tak je mi smutno, proč na to u Seika tak srali, opravdu. Prostě mi nejde do hlavy, jak je možné, že tohle Čínan vypleskne za 1/10 ceny v lepší kvalitě ... nechápu to. Fotky máš tradičně super.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to je další věc ... já mám Seiko hodně rád, ale u některých modelů na to fakt dlabou (vůle v lunetách, nejvíc mě štvou u některých modelů opravdu vratké korunky, u SKX má člověk pocit, že mu zůstane v ruce, nepřesnosti v chodu - poslední Sumo dodnes lítá mínus patnáct za den, SKX co jsem koupil nové v Koscomu lítala i půl minuty denně do mínusu). Přesto je mám rád, ale s některými modely už cenově ustřelili zcela mimo realitu ... nicméně takové Tuňáky nebo MM bych si stejně znovu koupil v origu, to ale neznamená, že to, co je tady výše od Nooskiho je velmi dobře provedené za zlomek ceny, defacto i ty "Tuňáky" jsou za směšnou cenu, přesto v tomto případě zcela originálního a vlastního designu pouzdra bych chtěl origo. Ale třeba Willardy bych si nekoupil ani za dvacet, natož za čtyřicet. 

Jeden rychlocvak ze včera.

Jinak když takovéto hodinky, tak ideálně - no logo, je to i designově čistější.

 

DSCN6875.JPG

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sphinxxdíky za pochvalu fotek. Mě se tuňáky líbí hrozně, ale na ruce jsem je nikdy neměl. Dokonce jsem zvažoval i koupi solárů, ale tam bylo ploché sklo a plastový shroud. Originály jsou samozřejmě originály a nehodlám se svými machrovat, že to není kus z číny. Co se ceny týče, tak pro mě je to bohužel hromada peněz a svým rozpočtem bych si některé vymoženosti nemohl dovolit. Ostatně hodinky jsou jen jeden z koníčků a velké prachy budu brzy utrácet jinde. Chtěl jsem vyzkoušet, co umí číňan za tyhle prachy a spokojenost je zatím veliká. Podmínkou byl taky původ z evropského skladu a nabídka tak byla značně zúžená. Nad těmi Willardy taky silně přemýšlím a také bez loga, když se ta možnost nabízí z evropy, jen teda v černé barvě. 62MASy bez loga by byly nejlepší, ale ty jsem z Evropy nenašel 😞 Jinak mě mrzí, že Seiko notně cenově vyrostlo a základní ISO potápky už za 5 000 Kč sehnat nejdou. Jako nástupce ve vodách pro socky vidím Orient.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nooski: Přesně jak píšeš, proto jsem zde přidal názor i já. A podobně, jako to máš s origo "Tuňáky", což chápu, tak já to mám s PloProfy, chci je a tohle v podobě steelů chci zkusit stran velmi atypického pouzdra. Mám velkou ruku, ale ty hrany, na to jsem zvědav, takže brousím zuby na "PloProf 1969", bude to kladivo, jak prase, ale před Omegami je chci zkusit, protože tohle se prostě v případě, že to nesedne, neprodá, jako SMP/c. A designově se mi to líbí, za nějakou desítku mi to stojí i kdybych je měl pak dobušit někde v lese. A možná i díky tomu, že by člověk prubnul co to vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Sphinxxi za přispění do mlýna. Je zajímavý, jak se to vyvíjí.

Já se tady odkojil na seiku v generaci prvních monster, SKX a všech možných pětek (oranž monstra a SKX009 jsem si nechal na památku, nenosím, neprodám), to byly časy, kdy tyhle hodinky byly dostupný všem, za odpovídající kvalitu..   Něco se však posralo, seiko začalo množit modely v objemu všemožných typů a variant, že se v tom ani největší seikokoti nevyznají, šly ceny brutálně nahoru a kvalita sestavení dolů a tím pro mě seiko skončilo. Odpovídající alternativu jsem našel v orientu, který drží ceny i kvalitu a nedám na něj dopustit. Noa pak tyhle číny, se kterými měl asi každý, kdo do nich šel, zpočátku morální problém. Škoda, že nemají trochu invence udělat nějaký vlastní model. Teda, něco jsem našel, ale to by chtělo víc peněz a hodně odvahy :D

Upraveno uživatelem lub
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych varovat, že toto vlákno je nějaké letadlo a 5etter bude v pyramidě hodně vysoko.

Byl jsem přinucen si ty falešné tuňáky koupit, ačkoliv jsem jasně říkal, že je nechci, vše můžu doložit. Jenže 5etter byl neodbytný, vyvíjel dost nechutný nátlak a nebyl jsem schopný se vůbec bránit.

Kdyby se to mělo ještě někdy opakovat, bylo by lepší to raději nahlásit.
 

Upraveno uživatelem travex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar chronomagoři,

při prodeji mých hodinek Addiesdive - homage Willardů se ke mě dostala poptávka od 5ettera o porovnání těchto hodinek se Seiko Želvami, které jsem zmínil v prodejním inzerátu s tím, že je upřednostňuji. Nejraději bych porovnával originální Seiko Capitan Willard s homage verzí, ale ty bohužel nemám.

Je to moje první  recenze, tak prosím přimhuřte oko, maximálně obě.

Dále prosím nezapoměnte na velmi rozdílnou cenu hodinek, kdy Želvy stojí o cca 10.000,-Kč víc a ještě hůř to vyzní jako   4-5 krát víc, podle varinty.

Různé hodinky Seiko nosím již desítky let a beru je jako takovou Toyotu mezi hodinkami. Několik let jsem nosil diversky SKX009, které jsem následně vyměnil za SKX007 a pak, když vyšly Želvy, tak mi bylo jasné, že je musím mít. Jako první jsem koupil SRP775 - černé v kombinaci se zlatými indexy. Za dva roky jsem je vyměnil za speciálku Padi, která je mnohem výraznější. Když vyšla u Seika povedená re-edice Capitan Willard, tak jsem zase zavětřil. Jejich cena mě vrátila zpět na zem, ale když je začali v PRC úspěšně kopčit (říká se tomu homage), tak mě napadlo to zkusit. Prodávají je pod různými značkami jako např. Steeldive, Addiesdive a jiné s obskurními logy, proto jsem si vybral model bez loga.

Co obdržíte při koupi:

Turtle – klasická polstrovaná krabice s pružinovým pantem a polštářkem.

Willard – plastová krabička, ve který Číňani prodávají skoro všechno a hodila by se spíš malýmu pionýrovi na kápézetku.(pro mladší ročníky - pionýr byl komunistická obdoba skauta)

IMG_9323.jpg.e97edf74e33eaafd5a4edd8870c1726c.jpg

Rozměry: šířka/lug to lug/tloušťka/lug widh/váha/strojovna/vodotěsnost

Turtle        45   47,5 (49)      13,3        22        170       4R36           200

Willard     44(45)    47          14           20        163       NH35          200

Želvy mají endlinky tahu prodlužující rozměr Lug to Lug – to je ta druhá hodnota. U Willardů jsou dvě hodnoty šířky kvůli rozšíření pouzdra u korunky. Váha obou je po úpravě tahu na hubenou ruku cca 16,5 cm.

IMG_9312.jpg.049896cc9a7f635e5fd0cb6e805636af.jpg

Uvnitř obou hodinek tepou kalibry Seiko. Nevím však, jestli se u Willardů jedná o originál nebo nějaký klon, otevřené jsem je neměl. Uživatelské funkce jsou prakticky shodné, přičemž zahrnují hacking, možnost manuálního nátahu a šroubovací korunku. Želvy mají ukazatel day/date, Willardy pouze ukazatel data. Chod jednosměrné lunety je u obou velmi rovnoměrný a přesný.  Luminiscence je z počátku svoji intenzitou stejná, avšak Seiko vydrží o něco déle. Willardy vypadají ve tmě zajímavěji díky luminiscenční lunetě. Vodotěsnost je dle údaje na ciferníku shodná, Seiko Turtle Padi mají certifikaci. Ale ruku na srdce, kdo z nás to bude zkoušet?

IMG_9318.jpg.b49d9dce14270a24dcd94fe6a02cd89f.jpg

Pocit z hodinek při nošení je podobný, protože mají velmi blízký tvar pouzdra i určení jako TOOL/DIVER watch. Tah Turtle je opatřený extenzí a má signovanou sponu u které se zužuje na 20mm. Jeho celkové zpracování je lepší a hlavně je pohodlnější. Hodnotím ho o třídu až 2 výše než u Willardů, kde je tah ostřejší a ne moc pohodlný. U spony se tah zužuje na 18mm, mikroregulace má pouze 3 polohy. Zpracování a horní brus pouzdra je u obou srovnatelný. Pouzdro u Turtle je zespodu oblejší a leštěné. Pouzdro Willardů se zdá opticky menší než je fakticky a zespoda je broušené.

IMG_9315.jpg.cbd214e8e767eee24941cc3c2b3384f2.jpg

IMG_9313.jpg.31101f0281f3aabd83082a8495ce47c3.jpgIMG_9314.jpg.8aa03de8a8b3544791f761bc1fb2061d.jpg

Polštářková pouzdra hodinek jsou velmi příjemná na zápěstí a umožňují nosit tyto poměrně velké hodinky i nám lidem s rukama jako tyčky.

IMG_9302.jpg.99c355c298a3454905f0555beef08d26.jpg

U Willardů musím vyzdvihnout zejména keramickou lunetu s plastickými indexy a luminiscencí po celém obvodu a dále safírové sklíčko s antireflexem. Obojí je v dané cenové relaci neobvyklé. Drobnost je, že safír o 1mm výškou přesahuje lunetu, takže bych se bál o jeho štípnutí o futro dveří nebo stěnu, tj. v místech, kde to u Želv schytá jen luneta, protože hardlex je jemně zapuštěný a zůstane uchráněn. 

IMG_9311.jpg.2e8bacc162a53f176ad98a387586d309.jpgIMG_9324.jpg.7d1baf5cc38f9a65d457c06501612b39.jpg

U mě při rozhodování o koupi Willardů a hlavně při jejich následném prodeji ještě zapracovala psychologie. Když nosím Seika, tak mám pocit kvalitních hodinek s obecně uznávanou značkou. U Willardů bez loga jsem takový pocit vůbec neměl, ačkoliv zpracováním za Seikama (kromě tahu) nezaostávaly, naopak safírem a keramickou lunetou je předčily. Jejich nízká cena se na kvalitě zpracování neprojevuje. Naopak, to co někdy projde výstupní kontrolou Seika, je dost bída.

Závěrem mohu oboje hodinky doporučit, Želvy všem a homage od Addiesdive při omezeném rozpočtu, nebo jako volbu levných, kvalitních a zajímavých hodinek, které dizajnem napodobují Seiko Willard tak dobře, že si to každý musí přebrat sám.

P.S. Mé Willardy skončily u Sphinxxe, který je nafotil tak pěkně (viz jeho foto výše), že mám cukání si je koupit znova.

Ahoj

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jerryle, děkuji za výbornou srovnávací recenzi 👍

Takto si představuji hodnotný obsah fóra. Díky

K tomu sklu přesahujícímu lunetu. Mně se právě tento detail líbí. U Seiko 7002 nebo SKW009 mi ten vnitřní okraj plechové vložky lunety vizuálně docela vadil, vypadá to nedomyšleně. K tahu bych jen dodal, že koncovky vypadají méně hodnotně než ostatní dílky a jsou i jinak broušené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplnění k mé předchozí srovnávačce.

Jelikož jsem magor a ta fotka od Sphinxxe mě vážně dostala tak moc, že jsem zalitoval prodeje, chytil znova slinu a objednal Adictivedive Willardy znova. Nyní jsem vzal pro změnu verzi s šitovým logem a ejhle, on ten pocit z nošení mám najednou jiný. Sice na obrázku se mi hodinky bez loga líbí víc, ale na zápěstí mi chybí, že se pod tu prasecky zdařilou kopírku nikdo ani nepodepsal, jako by se za to styděl. Vím, je to moje zvrácenost, ale vem to čert.

Za ty prachy je to v každým případě zajímavej kup a ještě jsem se tím pomstil Papasan Seikovi, za to, co mi poslali posledně.

Kvalita je opět dobrá, avšak v drobnejch detailech je vidět, že to dělaj různý čínský děti. Logo na dýnku je trošku ostřejší, než u Seika, ale třeba se obrousí o ruku :)

Mimo jiné zásilka došla dnes, 3. den od objednání z Belgie. Kurnik, za takový čas nedojde ani dopis z jedný strany Prahy na druhou. Osobně vyzkoušeno.

Zdar

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 3. 2021 v 22:03, travex napsal:

Chtěl bych varovat, že toto vlákno je nějaké letadlo a 5etter bude v pyramidě hodně vysoko.

Byl jsem přinucen si ty falešné tuňáky koupit, ačkoliv jsem jasně říkal, že je nechci, vše můžu doložit. Jenže 5etter byl neodbytný, vyvíjel dost nechutný nátlak a nebyl jsem schopný se vůbec bránit.

Kdyby se to mělo ještě někdy opakovat, bylo by lepší to raději nahlásit.
 

Pokud je to pravda, tak je nejvyšší čas naskočit, v půlce pyramidy to ještě pořád je zajímavý, jak jsi dole, je to v řiti... Uháním na alík!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zde s mini reportáží. V neděli objednáno, dnes to dorazilo, to by jako šlo.

gRnDZpU.png

Jsem to otevíral jako strejda Eskobar balíčky kokeše.

3d7sxUs.png

Co to tu máme.

uNfsH9N.png

Hmm, 202g podvrženého luxusu. Tak to je i na mě už moc!

vC7QE8a.png

Tohle by bylo lepší, ale nedá se to nosit.

cIsjSqf.png

Takže kompromis.

vlHOPG5.png

První dojmy jsou celkem pozitivní, akorát jsem tam dal kvůli zulu řemenu tenčí stěžejky 1,3 mm (místo původních 1,8 mm). Hodně to táhlo, tak abych si tím ještě nevystřelil oko. V každém případě je nutnost stěžejky pro výměnu zulu sundávat, nedá se to provléknout. Ale to jsem čekal a na monstrech to dělám stejně.

0YzwJD0.png

K1VjAYK.png

NIhqsZo.png

9fuDJJD.png

DTJzuZ8.png

NfYmoxy.png

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No gratulace veliká, vypadá to, že i datové okénko sedí lépe než u mých (resp. u mých je nějaký podivný tisk datového věnce, protože 10 je úplně nakřivo a zbytek v rámci možností cajk), armovák z těchto úhlů nejsem schopen posoudit. Zulu jim sluší, já čekám na gumu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...