Přejít na obsah

očkování COVID 19


očkování COVID 19  

352 hlasů

  1. 1. Asi nejsem sám kdo nyní řeší tuto otázku a proto by mě zajímal váš názor.

    • ano
      239
    • ne
      65
    • ještě nejsem rozhodnutý
      48

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 16 hodinami, revue gt napsal:

To znamená, že pokud by předali výrobu do těch ,, pravých rukou,, , tak by nebyl problém ? 

Ano tak to je a také kdyby zveřejnili všechny informace z testování apod.

Poslouchal jsem 2 rozhovory s  českými vědci, kteří se v zahraničí podíleli na vývoji, resp. testování Pfizeru. Oba říkali to samé: Sputnik je vymyšlený dobře, může fungovat dobře, ale problém jsou tajnosti okolo testování a kvalita výroby v Rusku, která je nestabilní a evidentně i kapacitně nedostačující.

Jednou z podmínek k registraci v EU je mám pocit i kontrola výrobních provozů, resp. nějaký audit apod. To také rusové nedodali atd. atp.

Rusové používají k vakcinační diplomacii, ale nestíhají ho dodávat. Naslibovali ho kde možně, ale pár zemí je už poslalo do háje, když ho nedodali. Asi ty kapacity na výrobu asi nebudou nic moc.

Takže, kdyby to nechali vyrábět někoho kdo to umí, asi by to nebyl takový problém, jako když to dělají sami "na koleně".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já myslím že nikdo z nás neumí ty vakcíny porovnat a protože to sice nebyl primární důvod, ale po očkování schválenou vakcínou mám mezinárodní covid pas díky kterému jsem teď byl například na dovolené bez dalších povinností, byl mi Sputnik od začátku lhostejný, navíc nebude řádově lepší nebo horší než jiné. Navíc jeho hvězda u nás vyšla v době, kdy byl nedostatek jiných vakcín, což už teď není tak akutní problém, pokud vím. Zájem o očkování upadá a docela jsem se pobavil, jak ho dokázala lokálně oživit nová bezregistrační očkovací místa. Lidi prostě stojí radši 3 hodiny venku ve frontě než aby se zaregistrovali. Ale abych jim nekřivdil, někteří prý měli registraci na později, ale protože by rádi jeli na dovolenou hned, využili téhle možnosti.

Zajímal by mne váš názor na související věc. 2.7. jsem jel přes Slovensko a Maďarsko do Rumunska a 10.7. jsem se vracel. V obou případech jsme na Slovensku přespali u přátel. 2.7. byly podmínky pro vjezd podobné jako u nás - šlo to bez problémů mj. s očkováním nebo prodělaným Covidem. 9.7. se ale měnila pravidla a kamarád, který jel se svým synem (oba prodělali Covid a měli mezinárodní covid pas), nenašel při vyplňování elektronického vstupního formuláře mezi výjimkami prodělanou nemoc. 2.7. tam byla, nyní zmizela. Jediná věc, kdy se nemusí do karantény je očkování, nic víc. Takže kdyby nás kontrolovali na hranicích, museli bychom Slovensko pojmout jako tranzit bez návštěvy přátel. Kamarádi Slováci nám říkali, že jak si tady furt na něco stěžujeme tak netušíme co se děje u nich, vláda se prostě rozhodla národ očkovat a nějaká prodělaná nemoc ji nezajímá. Očkování podporuje i loterií a finanční odměnou pro toho, kdo jiného přemluví k očkování. A navíc testování prý na Slovensku není zadarmo jako u nás. Jsou to nějací slovenští kolegové, kteří by to případně uvedli na pravou míru? Nevíte, je ještě jiná země EU, která přestala uznávat jako výjimku z karantény při vstupu prodělaný Covid?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 7. 2021 v 19:43, martar napsal:

V restauracích nebo kinech apod maji radsi appky, kde je na dálku vidět zelená/červená. Certifikàt se musí skenovat pŕíp. studovat. Já mám v mobilu appku (zatim červenou) i certifikát a v kapse očkovací kartičku a vytištěný certifikát...

Já teda nepřišel na to, jak do tý věci nacpat certifikát. Takže sem tu aplikaci smazal a mam PDF soubor s QR kódem. To musí stačit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně že by to mělo stačit.

Já to mám ve dvou papírových i elektronických verzích jen pro případ, že by někde nefungovaly čtečky, že by se mi vybil mobil, nebo že by byl naopak někde jednodušší a rychlejší vstup s appkou - "Kdo zamává zeleným mobilem, může dovnitř, ostatní s certifikátem do fronty ke kontrole...". Primárně mi jde především o to hladce dosáhnout cíle, s nikým se po cestě zbytečně nehádat a netrčet ve frontě v uzavřeným prostoru.

Edit: myslím že appka po vyfocení QR kódu z certifikátu a po nějaké verifikaci všechno "zvládla" sama.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Ivan Lelák napsal:

No, já myslím že nikdo z nás neumí ty vakcíny porovnat a protože to sice nebyl primární důvod, ale po očkování schválenou vakcínou mám mezinárodní covid pas díky kterému jsem teď byl například na dovolené bez dalších p

 

Aby to nebolo také jednoduché tak do toho prehovoril ústavný súd , ktorý povedal, že je nutné dodržiavať zákony platné v SR a defakto poslal do psích vyhlášky/vyhlášku Hlavného hygienika SR o tom kto má alebo nemá ísť do karantény. Takže dnes platí miernejšia varianta 😀 ale ktorá to je to ti nepoviem 😂V každom prípade platí prekonanie COVID / 180 dní  a na stránke MZVSR si nájdeš čo platí pre občanov ČR . Tuším ste zelený takže ste v pohode. 😀Ale to boli Češi vždy nie 😀?

Ešte inak ak sa Vám javí , že je u Vás Bordel tak to iba preto že ste rozmaznaný dobre fungujúcou vládou divného ČechoSlováka  😂 Sme dopadli teda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ivan Lelák https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/karantena-podmienky-navratu-do-sr

Ktosi sa tu pýtal na očkovanie Sputnikom. Jeden môj známy si dal Sputnika a nemal žiadne špeciálne efekty. Vek nejak tesne nad 60. Je to samozrejme iba jeden prípad, ktorý nemá výpovednú hodnotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Momentalne su pri registracii pri prichode na Slovensko tieto 3 kategorie, minuly tyzden ich bolo viac a boli aj detailnejsie rozpisane... Meni sa to pomerne casto, takze to treba stale sledovat. Napr ja som bol v Madarsku minuly tyzden vo stvrtok, do ehranice som sa nevedel zaregistrovat, proste to neslo. Podarilo sa mi to v piatok rano, s tym ze mi prisla sms ze ako plne zaockovany nemusim ist do karanteny. Podla policajta na hranici takato registracia plati 6 mesiaco, podla sms co mi dosla plati mesiac, na strankach maju uvedenych tiez 6 mesiacov... V nedelu vecer mi prisla sms ze na dnes ma objednali na PCR test do nemocnice a ze dovtedy mam dodrziavat karantenu. Dovolat sa na ministerstvo zdravotnictva alebo Narodne centrum zdravotnickych informacii je v podstate nemozne, cakacia doba na spojenie s operatorom bola vcera 93 minut.

ehranica.jpg

Upraveno uživatelem pato31681
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Během posledních dvou dnů jsme přejeli z Chorvatska přes Slovinsko (jen transit), Rakousko (nocleh) do ČR.

Na hranicích HR-SLO chtěli Slovinci vidět jen doklady (projeli čtečkou).

Na rakouský hranici chtěl nejdřív rakouskej voják / policajt vidět certifikát (položil otázku "Do you have covid?" ;), ukázali jsme papírovej, jen to prohlíd bez ověření čehokoliv online. Celník jen prohlíd doklady.

V Rakousku v ubytování nechtěli vidět ani občanky.

Před příjezdem do ČR jsme poctivě vyplnili příjezdovej formulář, čekali na hranicích aspoň nějakou jednoduchou kontrolu a nic. Projeli jsme naprosto plynule bez zastavení.

Na test po příjezdu z ciziny stejně musím (kvůli práci), ale nějak nechápu, jak by kdokoliv dohledal, že jsem byl v cizině dýl jak 12 hodin a potřebuju vyplnit ten formulář.

Přijde mně to všechno založený spíš na osobní zodpovědnosti než na kontrolách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 36 minutami, Paw napsal:

 

Přijde mně to všechno založený spíš na osobní zodpovědnosti než na kontrolách.

To je presne. Byl jsem ted 7 tydnu ve Francii ... ani cestou tam ani zpet ani na jednech hranicich ani noha....

Upraveno uživatelem mtruelle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za rozsáhlé informace, vakcín i  ohledně Sputniku.

Pokud jsem pochopil,je tedy problém, když to řeknu laicky, že první dávka (šarže) může mít problém s druhou dávkou (jinou šarží)? Ten by asi odpadl, kdybych si nechal ampuli z prvního očkování a přinesl na druhé očkování.  (což samozřejmě nelze).

Upraveno uživatelem revue gt
úprava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, revue gt napsal:

Děkuji za rozsáhlé informace, vakcín i  ohledně Sputniku.

Pokud jsem pochopil,je tedy problém, když to řeknu laicky, že první dávka (šarže) může mít problém s druhou dávkou (jinou šarží)? Ten by asi odpadl, kdybych si nechal ampuli z prvního očkování a přinesl na druhé očkování.  (což samozřejmě nelze).

Jestli se nepletu tak u Sputniku jsou první a druhá dávka rozdílné . Alespoň jsem to slyšel v nějakém rozhovoru .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně. V tom je ta dvouvektorovost. V první dávce je použit jiný nosič nez v druhé. Má to nějaké výhody (mj. vyšší účinnost), ale nevýhodou je logistika. Musí se vyrábět A i B verze vakciny, nejsou zaměnitelné. Když máš už píchnutou A, musíš čekat na B a doufat, že se jí vyrobí taky dost a dostane se na tebe. Viz info o tom, že se na druhou (B) dávku Sputniku bude čekat misto tydnů měsíce... Přitom optimální interval mezi podáním vakcin A a B má být určen důvody lékařskými resp. farmakologickými, a nikoliv výrobními nebo politickými.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, martar napsal:

Přesně. V tom je ta dvouvektorovost. V první dávce je použit jiný nosič nez v druhé. Má to nějaké výhody (mj. vyšší účinnost), ale nevýhodou je logistika. Musí se vyrábět A i B verze vakciny, nejsou zaměnitelné. Když máš už píchnutou A, musíš čekat na B a doufat, že se jí vyrobí taky dost a dostane se na tebe. Viz info o tom, že se na druhou (B) dávku Sputniku bude čekat misto tydnů měsíce... Přitom optimální interval mezi podáním vakcin A a B má být určen důvody lékařskými resp. farmakologickými, a nikoliv výrobními nebo politickými.

Tak, teď jsem konečně 💥 plně v obraze, díky martare. 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, petr_cha napsal:

Jak v tech centrech bez registrace funguje druha davka, na tu jsi vlastne registrovanej, ne.. na pevny termin.. :-o)


 

Přijdeš, oni zkontrolují 21 dni a je to. Potom si jen musíš přes 1221 zrušit ten původní termín/rezervaci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...