Přejít na obsah

Ball Fireman Racer NM2088C-S2J


Zdenek1307

Doporučené příspěvky

Ball Fireman Racer NM2088C-S2J-BKWH (černo-bílá kombinace).

Průměr pouzdra Ø 40 mm, tloušťka 11,4 mm, hmotnost 154 g, voděodolnost 100 M. Ocelové pouzdro 316L  s rozpětím nožek 20 mm. L2L je 49 mm (měřeno kalibrovaným pravítkem z páté třídy).

Plné šroubovací dýnko s reliéfem lokomotivy a informacemi o modelu hodinek, signovaná šroubovací korunka s logem RR. Ocelový tah s motýlovou sponou s logem RR alt.

řemínek z teletiny s bombírováním a prošíváním s klasickou sponou zn. Krojzl. Pozn.: osobně, originální gumový perforovaný pásek se mi vůbec nelíbí.

Safírové konvexní sklíčko (mě přijde sklíčko zcela rovné) s antireflexní vrstvou a “kyklopem“ nad datumovkou. Pochod mechanický s automatickým nátahem, odolnost proti nárazům 5000 Gs,

strojek Ball RR1103 na bázi ETA 2824-2, rezerva chodu 38 h. Ciferník - 15 tritiových trubiček (na indexech a ručičkách), plastické číslice 6, 9 a 12.

 

Zajímavá recenze a foto v angličtině například zde: https://amjwatches.co.uk/blog/ball-fireman-racer-entry-level-watch-yes-no/

 

Moje osobní rozsáhlejší hodnocení a foto snad časem dodám, momentálně by to bylo asi hodně subjektivní a navíc ještě nejsem tolik „vyhodinkovaný“, abych mohl rozdávat nějaká moudra.

Stejně tak je to i s focením, s mým mobilem bychty hodinky tak akorát znehodnotil. Ale určitě něco jednoduššího brzy naťukám…

 

Prozatím jen… vybíral jsem hodně dlouho a postupně jsem si ujasňoval, které značky jsou ty vyvolené. Z mého pohledu se čekání vyplatilo a nakonec se sešlo všechno správné v pravou chvíli

a už jsem si řekl, že nebudu váhat. Vlastně s dosti velkým odstupem jsou to „ty pravé“ hodinky ke kulatinám a pro mě už se jeví jako neprodejné.  Už jsem s tím tady někde ve svém vlákně otravoval,

tak není potřeba to dál rozebírat. S měsíčním odstupem zatím hodinky hodnotím velice dobře, jedinou připomínku mám k originálnímu tahu, kdy se nedokážu trefit přesně na svůj obvod ruky,

takže lepší mikro regulace by nebyla od věci… to bylo např. u tahu od Wardu precizní. Tah už byl, na požádání, zkrácený u prodejce.

Aktuálně mám přezuto na kožený řemínek a tady je vše perfektní. Hodinky jsou pro moje zápěstí (cca. 17 mm) rozměrově dokonalé, velice příjemně se nosí a nejsou nijak těžké.

Čitelnost díky číslicím 6, 9, 12 a lupě na datu je velice dobrá. Ve tmě zelené indexy hezky svítí, ale tím, že jsou trubičky menších rozměrů, tak se nejedná o žádnou diskotéku.

Prostě jasné a decentní pro čtení času. Trubičky u pozic 3, 6, 9 a 12 jsou ještě menší, řekl bych třetinové a svítí oranžově, skoro bych řekl, že je nevidím, ale možná je to díky (ne) kvalitě mého zraku.

 

Abych řekl pravdu, jsou to první hodinky, které nedokážu úplně přesně zařadit. Píše se o nich, že jsou to „tooly“, sportovnější hodinky, ale když je mám na ruce, ať už na tahu nebo s řemínkem,

a dívám se například na lesklé ručičky, lesklé lemy číslic nebo větší poměr leštěných částí, tak mě to svádí někam úplně jinam. Možná je to i tou barevnou kombinací.

Třeba v porovnání s Hamilton Khaki Field je to opravdu jinde. Takže na sportování, plavání nebo procházku do lesa vážně ne.

Ideálně asi ke svetru nebo košili, taková ta neformální elegance, do práce, na jednání, na služební cestu.

…všechno ostatní příště.

 

 

Resizer_16070066652350.jpg

20201228_214822(1).jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...