Přejít na obsah

Tominovo snění!


tomina666

Doporučené příspěvky

Ahojte, po x letech zde jdu s kůží na trh... 

:) 

Někteří mě znají, někdo méně, další ne. Snad vás nebudou mé rozpravy nudit. 

1994 - Hodinky mám rád snad od svého dětství! Pamatuju si, jak jsem dostal za své první vysvědčení ve škole první hodinky! Byly černý a místo číslic měli duhové ryby – znamení zvěrokruhu. Asi někde na tržnici, tipuji. Měl jsem z nich obrovskou radost a chtěl jsem se okamžitě naučit poznávat hodiny! Vlastně mě napadla taková vsuvka… V poslední době docela nechápu, jak ty nové generace - třeba moje dcera - mají problém s analogem a poznáváním hodín, protože na hodiny prostě používají telefony.

Ale zpět ke mne..

2000 - Pak bylo několik dalších hodinek včetně MPM k 18. Jednou, když jsem ležel po operaci páteře, asi nějaká 5 z 13, přijel za mnou strýc na návštěvu a měl hrozně hezký hodinky. Krásný zlatý Sunburst, značku už teď vůbec nevím… ale bylo to něco fajn, protože makal v Rakousku a byly fakt pěkný! Nechal mi je jako dárek a já jsem je nosil hrozně moc dlouho! Do dnes mě sere, že nevím, kde skončily.

 

Měl jsem několik snů, které jsem si chtěl a stále chci vyplnit. Samozřejmě s ohledem na finance, moje možnosti, zdravi a tak. Ty sny jsou stejně na tom všem nejhezčí. Taky mám nějaké morální limity, kolik peněz bych za hodinky nedal a tak. :)

 

2012 - Před 9 lety jsem dostal od manželky Festiny, Který mám doteď a vždy, když se na ně podívám, vše si připomenu. Byl to takový můj nenápadný start chrono nadšence.

 

2017 a 2020- Před 4 rokama jsem si vyplnil své první automaty – Želvy od SEIKO v  limitované edici Blue Lagoon. Od té doby tu značku miluju. :) Pak přibyly nějaké PRIMky - klasika Sporty II a „Rolexy“, odešly baterkové Tissoty a v loňském roce přibyly první Geeečka a Certiny.

 

 

2021 -  Mám několik snů, modelů, které bych jednou rád vlastnil. Alespoň 1-2 modely.. BB58, speed - seamastery, další Seiko, Orisky. V  poslední době jsem přišel na chuť ke Grand Seiko. Díky #moc! GS jsem samozřejmě znal z minulosti, okukoval je na SEW 2018, ale říkal jsem si - Tvl, tolik peněz za takové na oko obyčejné hodinky? Ufff! Ale řeknu vám, že je to jako s červeným vínem. Ke GS se musíte dopracovat. :) Začal jsem tuto značku trochu více studovat a vše mi docvaklo. Mechanismus SD, zpracování a ty detaily! Do toho velký výběr modelu, barev, možnost kvalitního quartze. Ok ok. Třeba jednou, řekl jsem si. :)

 

Třeba bazar, quartz a pokud se zamiluju víc, tak třeba časem něco lepšího. V tomhle se mi líbí, že máte několik možností a nemusíte dávat hned 80k za GS.

 

Pro mě byl a stále je takový morální strop za hodinky 100 000,-. Není pro mě úplně jednoduché vyšší částku jen tak naspořit,  ale i přes svůj handicap pracuju, fotím, pomáhám v nezisku..Snažím se, i když  moje zdraví občas protestuje.

 

Takže jednou za čas se snažím, abych si něco vyplnil nebo dopřál. Pokud to zrovna není nějaký doplatek na nový vozík, servis nebo něco s autem.

 

V březnu mám 35, tak jsem si říkal, že si udělám nějakou radost a trochu se namlsám na moje budoucí 40, kde bych rád fakt něco echt a nového. Za 5let bych snad i mohl našetřit nějakou vyšší částku.

 

 

Začal jsem sledovat inzeráty. Na CH24 je tam toho hodně a opravdu se i dá vybrat. Ale nemám s tím zkušenosti, trochu se bojím anonymity a hlavně daň a clo. Žejo!

Tak jsem začal pátrat dál, až jsem se dostal k Martinovi - Kuncák7 na kterého jsem dostal velmi dobré hodnocení a  reference. Už od první chvíle mi přišel jako sympatický chrono pacoš.

 

Že prý bude pouštět černé GS ve quartzu. Říkám si, OK, to by mohl být slušný start a podle toho se uvidí.. psali jsme si, domlouvali, že se uvidíme a já si hodinky vyzkouším naživo. Přeci jen 40 milimetrů nemusí sedět na menší ruku. Mám teď trochu problém s cestováním, proto jsme zvažovali jak to provedem. Tady musím Martina hrozně moc pochválit, jak se snažil mi vyhovět a vyjít vstříc. To se opravdu dnešní době jen tak nevidí.

 

Nakonec se do toho zapojili i můj kamarád z Olomouce Aleš, který jel zrovna do Prahy s tím, že mi hodinky vyzvedne, já si je doma zkusím, mrknu a podle toho se rozhodnu. To vše se událo včera a řeknu vám, že to bylo tolik emocí, že jsem měl co dělat, abych to ustál.. 😄

 

Čekal jsem hodně, těšil se.. ale na druhou stranu se i trochu bál, ať nejsem zklamaný. Přeci jen základní model...

No ty vole! To je naprostý porno!!! Jsou krásné, tak minimalistické a do toho ta čistota a záře!!! Kurva asi si si cvrnknu! Aaaaaaaaa 😄  - moje včerejší slova.

:)

 

Nechápu ty výbrusy ručiček, indexů.. Jako kdyby to neházelo odlesky, nebavilo by me to. Ale tahle? Jsou famózní. Já jsem hrozně rád, že to tak to dopadlo a mohl jsem si vyplnit další kousek skládačky svých snů. Ač můžou být pro někoho zbytečné, materialistické. Ne, pro mě mají hodinky duši.

 

 

DSC07146.jpg

IMG_0401.jpg

IMG_0402_jpg.jpg

DSC02520.jpg

DSC05067.jpg

DSCF2478.jpg

DSC05056.jpg

L1030034.jpg

DSC02602.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 142
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mám radost i za tebe. Dodnes si pamatuju, kde jsem byl a co jsem dělal v den, kdy se mi vlastní GS poprvé dostaly na ruku. A kolegové mají recht, bohužel/dík se snadno stane, že chronomagorům vybaveným určitými receptory GS k ledasčemu zavřou cestu (aspoň na pár let, potom ... ale kuš už!).

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky chlapi..:)

 

GS je pro mne aktuálně strop. Asi nyní nechci troufale říkat, že top značka a jediná - prvotní zamilovanost. Ale asi by mi to nevadilo. 

Chci, potřebuju ještě něco se světlým cifrem a nedávno jsem viděl článek, jak dávají do GS champagne cifru hedvábí!!!!! :) Ale to až někdy, někdy.:)

 

 

@Diablo1st velikosti jsem se bál - mám 16cm cca, jak kdy.. a těch 40mm je ještě (pro mě) snesitelné. :) i když někdo by mohl namítat, že nesedí, jak by měly. Jsou pohodlné.

 

Upraveno uživatelem tomas.helisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tomas.helisekchce to opravdu správnou velikost šroubováčku. Na mých GS se nějací experti opravdu neskutečně vyřádili a jediná drážka šroubku nezůstala netknutá. Nevím jak se jim to povedlo ale místo linky mám na všech šroubcích malé "přesýpací hodiny", jestli chápeš co myslím. Každopádně i tak to se správným šroubovákem stále v pohodě utáhnu a povolím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 44 minutami, tomas.helisek napsal:

mimochodem... chlapci - zkracování tahu na GS?? Je to fakt taková jebárna? Všude zavřeno, nejbližší pomoc + 50km. Kamarád mi poslal video..ale nevím no.

Vzdyt jsem ti psal, ze z toho tahu se pojebes :D Jako neni to zas takova hruza pokud mas ten spravnej sroubovacek. Mne se osvedcily male sroubovacky narex, ktere se prodavaji v hobby marketech. Hlavne si pri zkracovani nasad rousku. Jak do toho kejchnes, tak uz zadnej sroubek nenajdes ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@shewcza ty vole podobnou zkušenost jsem měl, když jsem si koupil první Želvy! Baba někde v top time prodejně s kladívkem. Měl jsem z toho málem infarkt!

 

 

jinak vše hotovo zkráceno! Ještěže existuje tak hodný člověk jako je Valis. :) navíc mi udělal rychlý servis na želvach, seřídil a budu mít kurva hezký víkend. 
 

@Americkej Díky moc! Já nejsem typický fotograf produktů, takže si to dělám podle sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...