Přejít na obsah

OURA ring - chytrý prsten na sledování zdraví


Doporučené příspěvky

oura.jpg.8c70778625b5cef895c435b84e6ab5b4.jpg

Nechtel jsem nosit na prave ruce dalsi naramek/plastove hodinky, tak jsem nakonec zakotvil u prstenu https://ouraring.com/. Recenzi je na youtube mraky, ale ve zkratce - prsten je zameren spise na sledovani zdravotniho stavu a hlavni indikatory meri v noci behem spanku. Nema ani zadny displej, takze se nesnazi konkurovat chytrym hodinkam a naramkum. Takze se krasne hodi jako maly doplnek/sperk k hodinkam. Pozor - aplikace ma zatim vse v anglictine.

Nocni mereni (lze vypnout bluetooth/flight-mode)
- spanek (delka, prubeh, spankove faze)
- srdce (tep, prubeh tepu, variabilita HRV)
- pocet nadechu, teplota tela

Denni mereni
- spalene kalorie z krokomeru
- spalene kalorie z cviceni (rucne se zadava z predvyberu)
- srdce (tep, variabilita HRV) --> pouze kdyz je clovek v klidu vic jak 5min nebo kdyz vyuzije funkci "Take a moment" a medituje

Jak jsem psal, neni to primo fitness tracker, ale spis zdravotni pomucka. Pokud jdu behat, mam prsten na sobe a akcelerometr pozna, ze jsem vyvijel nejakou aktivitu (pravdepodobne osaha i tepovku). Kdyz skoncim a manualne zadavam trenink, Oura to uz vidi a nabidne mi priblizny cas i intenzitu cviceni a ja pouze zvolim "running". Pokud jdu zdvihat cinky nebo kettlebell, prsten si sundavam a pak vsechno zadavam manualne. Ale nejvice dulezite jsou pro me nocni parametry srdce (RHR, HRV) kvuli indikaci regenerace jakozto doporuceni jak tvrde mam pristi den cvicit, nebo to uplne zatahnout a jen odpocivat.

Vybral jsem si "spicatou" variantu Balance - Silver a poslal ji mistnimu tunerovi na upravu, nejsem totiz priznivce nalestenych povrchu. Prsten je z titanu s povlakovanym povrchem DLC (diamond like carbon), dost tvrda povrchova uprava. Nicmene @Jeronimo si poradil a vytvoril mi jemne kartacovany povrch, ktery se mi opravdu trefil do vkusu. Dekuji pane mistr!

oura-jeronimo.JPG.7cf9a13e94008caef6f2ce10c5530d58.JPG

 

Prsten stoji aktualne 314EUR coz neni malo, ale z meho pohledu je to dobra investice. Pokud mate zajem, dostal jsem 3x vanocni slevu -50EUR na nize uvedenem odkazu. Kdo driv prijde a objedna, ten vyhrava. Nic z toho nemam a je skoda, aby to propadlo.
 

You have 3 more discount(s) to share.
https://ouraring.com/discount/b249b3ecea

Upraveno uživatelem tmx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Díky za článek. Mám stejný problém, nechci sundat svoje Omegy a nosit na druhé ruce fitness náramek mi nevyhovuje. Oura ring je hezké řešení. Nevíš, zda je tvá sleva ještě platná? Kde jsi je kupoval? Nikde jsem nenašla možnost zadat slevový kupon... :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sleva uz platna neni, ale Oura pravidelne behem nejakych svatku neco dava na fcb, obcas newsletter uzivatelum do emailu. Pokud nespechas, bud trpeliva, dej follow Oura strance na fcb a pockej si. Zatim doporucuji vstoupit na fcb do skupiny Oura CZ/SK a pozadat lidi o sizing kit. To je set plastovych prstenu, ktery Oura posila po objednani pred dodavkou prstenu. Tento krok lze tedy vyresit uz pred objednavkou zapujcenim sady lokalne. Vyberes si zatim velikost a pockas na slevu. Slevovy kod nikde nejde zadat, vzdy je to odkaz do zlevneneho nakupniho kosiku. Neni zadna distribuce, vzdy se kupuje na strankach ouraring.com. Po objednavce prstenu (bez dodani sizing kitu - ten odmitnes, protoze uz budes znat velikost) prijde domu do 4 dnu pres DHL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Klarkaj Tak jak to vypada s DHL, uz to poslali? Jinak s tim kartacovanim cerneho prstenu si nejsem uplne jisty ohledne vysledku. Samozrejme, ze se to muze povest, ale zaroven je zde riziko, ze se vrchni tmava DLC vrstva probrousi az na titan, takze by ten povrch mohl zesvetlat. Na druhou stranu by jsi mela hodne pekny original! Ja jsem velmi rad, ze ten muj nalesteny povrch zmizel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DHL zatím nic, ale objednávala jsem to těsně před svátky, takže s drobným zpožděním počítám 😉 Ohledně broušení se rozhodnu, až budu mít prsten na ruce. osobně nejsem zastáncem přehnaně blýskavých věciček, takže uvidím, jak na mě bude působit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Takže je venku nová generace Gen3, do 15.11. je ale ban na recenze. Dost nových funkcí pouze slibují, nemají to ještě naprogramované. Bohužel Oura přechází na model měsíčního předplatného, investoři holt chtějí přesněji plánovat revenue a zrychlit ROI.

https://www.dcrainmaker.com/2021/10/oura-ring-3-first-impressions-after-a-few-days.html

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, což je poznat na zvýšené prodejní nabídce prstenů předcházející generace 🙂 Pro jejich majitele by ale měl být přístup ke všem datům zdarma. Nově placené členství by mělo být až po půl roce od zakoupení a mělo by poskytovat přístup ke všem datům v aplikaci a na účtu, takže si myslím, že bude existovat i základní, neplacená verze s omezením funkcí. 

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...
  • po měsíci...

@Tomasb Ano, funguje bez mobilu. Když se vrátíš do blízkosti mobilu, data ze senzorů se v apce vyhodnotí a Oura nabídne svůj odhad aktivity. Pokud budeš běhat i s mobilem, nově lze mít i záznam trasy z gps mobilu. Nepoužívám to, běhám bez mobilu.

2759D44B-2CA1-47B9-B2B1-9AB9E5D090E6.thumb.jpeg.5c31c8253b7e3c00527ee12db873b84c.jpeg

4E097EDA-F20C-4CF2-A5CA-7A0BD93773FF.jpeg.f17376587ada2a10ffb99fa257608703.jpeg

ED17D77D-85C8-4144-A126-D83886FE8935.thumb.jpeg.3c3a8f85581f717c461ad92bc94cce0e.jpeg

4E5F63E2-F54D-4163-863F-D7283E0A5ADD.thumb.jpeg.e2fbe84f8a7b6ae001e4a853fdc77abd.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je výborne, ak by si zapol v mobile location Services tak by ti to nehodilo aj mapu ? Pýtam sa len kvôli tomu že je to tam napísané v tom screene čo si sem hodil. Rozmýšľam nad niečím takým ako oura pretože som sa zbavil svojich Apple watch a prešiel na Breitling a další fitness náramok na druhej ruke nechcem mat. Oura sa mi zdá ako najlepšie riešenie, len neviem úplne ako funguje 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...